Last news in Fakti

13 Май, 2018 10:30 2 868 3

Коли и камиони обменят данни на пътя

  • volvo-
  • данни-
  • пътна обстановка
Коли и камиони обменят данни на пътя - 1

Производителят на премиум автомобили Volvo Cars и водещият производител на камиони Volvo Trucks ще споделят данни в реално време чрез облачна система, която дава възможност на превозните средства да обменят информация помежду си и да предупреждават водачите за рискови участъци на пътя.

За първи път Volvo Cars споделя данни, свързани с безопасността, с друга компания. Сътрудничеството с Volvo Trucks е първата крачка към свързаните превозни средства, които могат да имат сериозен принос към безопасността по пътищата като цяло. От 2018 г.

Коли и камиони обменят данни на пътя

избрани камиони на Volvo Trucks и автомобили на Volvo Cars в Швеция и Норвегия ще споделят помежду си анонимни данни в реално време, като всяка от компаниите ще използва собствената си система за предупреждение при опасност на пътя чрез включване на аварийните светлини.

Volvo Cars има богата история в споделянето на знания и опит в безопасността, в името на това да се запазят колкото се може повече човешки животи. През 1959 г. Volvo се отказа от патента на изобретението си - триточковия предпазен колан, за да може всички автомобилни компании да го използват. Днес това се оценява на един милион спасени живота.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Омар

    6 1 Отговор
    В БГ като има опасност на пътя, например животно или голям камък и пуснеш аварийките и ЦЪРВУЛИТЕ почват да се опитват да те задминават

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Анонимен

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Омар":

    Защо приказваш глупости. Постоянно пътувам извън града и никога никой не ме е изпреварвал когато е имало проблеми по пътя.
  • 3 еврика

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Омар":

    Това е така понеже масово се мисли , че аварийните светлини са средство за паркиране. Както един дядо каза по телевизията веднъж 'пускам си паркинг светлините и....'