1 751 1

Телематични и GPS системи за контрол и управление на автопарка

Радослав Славчев

Транспортните компании използват GPS системи за проследяване на местоположението на своите камиони от години. Това, което се промени, е броят на новите услуги и функциите, които телематичните системи вече предлагат.

Освен да виждат къде се намира камиона, мениджърите по управление на флота вече могат да определят географски зони и да сигнализират, когато камионът приближава до местоназначението си (или се е отклонил съществено от маршрута си), да оптимизират маршрутите с данни за трафика в реално време, да следят автоматично часовете шофиране, да проследяват скоростта, резките спирания или ускорение, прекомерната работа на празен ход и други условия, които ще намалят консумацията на гориво, ще спестят разходи и ще подобрят безопасността.

Scania е емблематична със системите, които предлага. Марката ще представи на TRUCK EXPO персонализирани решения, които осигуряват работа без престои и повишават производителността. МAN ще покаже самосвала си TGS 41.420 8x4 BB, както и Euro 6c камионите си, серийно оборудвани с телематична GPS система с безплатен достъп RIO Essentials - отворена, необвързваща с производителя и базирана на облачните услуги RIO платформа за услуги и сервиз.

Лекотоварният Volkswagen Crafter пръв в сегмента си предлага интегриран интерфейс за флийт-мениджмънт като подготовка за телематика, което прави възможно комбинирането с всички актуално предлагани на пазара телематични решения. Вижте как на TRUCK EXPO 2018 – от 7-ми до 9-ти юни на летище Лесново.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Цецо
    Отговор
    1 11:17  29.05.18
    Телематични - Това телеметрични или тематични да го разбирам

Напиши коментар:


Публикувай