30 Май, 2018 17:39 3 786 4

Audi e-tron ще получи "виртуални" огледала

  • audi-
  • e-tron-
  • огледала

Серийната версия на електрическия кросоувър Audi e-tron ще се оборудва с камери вместо традиционни огледала. Опцията ще се предлага в страни, където технологията е разрешена от законодателството. Благодарение на малките си размери "виртуалните" огледала намалява въздушното съпротивление и шума.

Изображението от камерите ще се възпроизвежда на OLED-екрани, разположени между вратите и арматурното табло. Системата ще има три работни режима - шосе, завой и паркинг Те ще могат да се превключват с помощта на интерфейса MMI.

Друга особеност на Audi e-tron ще бъде адаптивното пневматично окачване. При достигането на скорост от 120 км/ч то ще занижава клиренса с 26 мм. Електрическият кросоувър ще има напълно гладък под и активен въздухозаборник, който ще пренасочва въздушния поток за охлаждане на компонентите на силовия тракт или спирачките.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ui78

    5 2 Отговор
    Понякога просто е по хубаво от сложното и ако някои счупи "огледалото" ще струва 5000 лв

    Коментиран от #3

  • 2 мъка

    5 7 Отговор
    Айде и това кросоувър . Направят някоя кола дето мяса на настъпан джип и готово кросоувър.Те джиповете им на АУДИ не могат да стигнат кадето стигат някои кросоувъри на други фирми, обаче и те се нагласят в сигмента. Хората имат кросоувъри и ние ще правим.
  • 3 куку руку ку

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ui78":

    Идеята не е от сега. 1998 в немското Auto motor sport ,показаха такъв автомобил.
  • 4 Мустанг

    2 0 Отговор
    При един модел на мустанг имаше същите огледала със