Last news in Fakti

4 Юни, 2018 10:21 9 572 4

Лебедка по австралийски

  • bush winch-
  • лебедка-
  • австралия

Всеки любител на офроуда знае, че в някои ситуации дори и най-високопроходимите автомобили не могат да се справят без лебедка. Една австралийска компания обаче предлага алтернатива на този полезен аксесоар, която разчита не на собствен мотор, а на мускулите на самия всъдеход.

Bush Winch представлява допълнителна джанта, която се монтира на някое от задвижващите колела. Системата е проста и лека и не изисква сложен монтаж или модификации по шасито и електрическата инсталация.

За да се монтира, австралийската лебедка изисква подмяна на болтовете на избраното колело с по-дълги. Към тях в посока обратна на въртенето се зацепва допълнителната джанта, която служи като макара за въжето.

Bush Winch е съвместима с всякакви автомобили и задвижващи системи, механични или автоматични трансмисии и наличие или отсъствие на система за контрол на сцеплението. В идеалния случай австралийската лебедка трябва да се монтира на задно колело, за да не се натоварва кормилната уредба, но когато се налага, работа може да свърши и предният мост.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шерпа

    1 6 Отговор
    А тук защо е монтирана на предния мост?

    Коментиран от #4

  • 2 Путин Властелин

    10 8 Отговор
    Лада Нива съм я направил без лебедка. Няма нужда от такава.
  • 3 въййй

    10 0 Отговор
    Това новина отпреди 15 години ли е?
  • 4 test

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Шерпа":

    Шерпа да си чувал за 4х4?