7 749 4

Лебедка по австралийски

Георги Касабов

Всеки любител на офроуда знае, че в някои ситуации дори и най-високопроходимите автомобили не могат да се справят без лебедка. Една австралийска компания обаче предлага алтернатива на този полезен аксесоар, която разчита не на собствен мотор, а на мускулите на самия всъдеход.

Bush Winch представлява допълнителна джанта, която се монтира на някое от задвижващите колела. Системата е проста и лека и не изисква сложен монтаж или модификации по шасито и електрическата инсталация.

За да се монтира, австралийската лебедка изисква подмяна на болтовете на избраното колело с по-дълги. Към тях в посока обратна на въртенето се зацепва допълнителната джанта, която служи като макара за въжето.

Bush Winch е съвместима с всякакви автомобили и задвижващи системи, механични или автоматични трансмисии и наличие или отсъствие на система за контрол на сцеплението. В идеалния случай австралийската лебедка трябва да се монтира на задно колело, за да не се натоварва кормилната уредба, но когато се налага, работа може да свърши и предният мост.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Шерпа
  Отговор
  1 10:38  04.06.18
  А тук защо е монтирана на предния мост?

  Коментиран от #4

 • Путин Властелин
  Отговор
  2 10:38  04.06.18
  Лада Нива съм я направил без лебедка. Няма нужда от такава.
 • въййй
  Отговор
  3 10:46  04.06.18
  Това новина отпреди 15 години ли е?
 • test
  Отговор
  4 14:47  04.06.18

  До коментар #1 от "Шерпа":

  Шерпа да си чувал за 4х4?

Напиши коментар:


Публикувай