13 Юни, 2018 13:22 2 348 3

Intel пуска собствена видеокарта

  • intel

Миналата година Intel привлече Раджа Кодури от AMD, където ръководеше разработката на Radeon, и бе само въпрос на време да обяви навлизането си на пазара на графични платки. Съобщението дойде неотдавна под формата на туит, в който бяха обявени и срокове - първата самостоятелна видеокарта на компанията ще излезе на пазара през 2020 г.

Миналата седмица изпълнителният директор на Intel Навин Шонай уточни, че инженерите му разработват като сървърни, така и клиентски решения. Все още не се знае към какъв сегмент се е прицелила компанията, но във всеки случай NVIDIA и AMD имат повод за притеснения.

Много експерти смятат, че 2020 г. е прекалено скоро за толкова амбициозен проект. С наемането на Раджа Кодури през ноември и създаването на новото подразделение Core and Visual Computing Inetl започна практически от нулата. Интегрираните графични решения на компанията се използват от милиони компютри дълги години, но те не могат да покрият дори част от производителността на самостоятелните платки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 552

    9 0 Отговор
    Картата сигурно ще е насочена към фарминга на биткойни

    Коментиран от #2

  • 2 qwerty

    10 0 Отговор

    До коментар #1 от "552":

    Всичко е насочено натам. Криптовалутите са измишльотина на производителите на чипове за да държат хардуера ненормално скъп.
  • 3 мюмюн

    0 0 Отговор
    ''Миндил'' и те щели , да пускат своя видеокарта- 4D