1 773 3

Intel пуска собствена видеокарта

Георги Касабов

Миналата година Intel привлече Раджа Кодури от AMD, където ръководеше разработката на Radeon, и бе само въпрос на време да обяви навлизането си на пазара на графични платки. Съобщението дойде неотдавна под формата на туит, в който бяха обявени и срокове - първата самостоятелна видеокарта на компанията ще излезе на пазара през 2020 г.

Миналата седмица изпълнителният директор на Intel Навин Шонай уточни, че инженерите му разработват като сървърни, така и клиентски решения. Все още не се знае към какъв сегмент се е прицелила компанията, но във всеки случай NVIDIA и AMD имат повод за притеснения.

Много експерти смятат, че 2020 г. е прекалено скоро за толкова амбициозен проект. С наемането на Раджа Кодури през ноември и създаването на новото подразделение Core and Visual Computing Inetl започна практически от нулата. Интегрираните графични решения на компанията се използват от милиони компютри дълги години, но те не могат да покрият дори част от производителността на самостоятелните платки.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 552
  Отговор
  1 14:09  13.06.18
  Картата сигурно ще е насочена към фарминга на биткойни

  Коментиран от #2

 • qwerty
  Отговор
  2 21:53  13.06.18

  До коментар #1 от "552":

  Всичко е насочено натам. Криптовалутите са измишльотина на производителите на чипове за да държат хардуера ненормално скъп.
 • мюмюн
  Отговор
  3 19:13  15.06.18
  ''Миндил'' и те щели , да пускат своя видеокарта- 4D

Напиши коментар:


Публикувай