Last news in Fakti

16 Юни, 2018 13:22 6 790 28

Tesla слезе под земята

  • tesla-
  • model x-
  • the boring comapny-
  • илон мъск

Основаната от Илон Мъск The Boring Company показа в Twitter как Tesla Model X се движи по релси в един от тунелите, които фирмата изгражда под Лос Анджелис. Новата транспортна система ще превозва пътници в капсули със скорост до 200 км/ч.


Тази седмица The Boring Company спечели общинска поръчка за изграждането на линия между чикагското летище "О'Хеър" с центъра на града. Компанията замисля подобен тунел да свързва и фабриките на Tesla.

Илон Мъск има идея да свърже подземните градски мрежи със системата влакове, които ще се движат във вакуумни тръби. Липсата на въздушно съпротивление ще позволи на композициите да се движат със скорост 1 200 км/ч.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    15 46 Отговор
    на тоя ненормалник няма ли кой да му спре допинга бре.
    Компанията му се движи стабилно надолу той вместо да си наляга парцалите говори за неща дето ще се случат ама след 100 години...

    Коментиран от #5, #9, #23, #27, #28

  • 2 До автора

    22 5 Отговор
    Научете се със писането на статиите да давате и някаква информация!

    Например, че капсулите за 16 човека или кънки както ги наричат, ще се изграждат върху платформата на Tesla model Х , ще се движат с 240 километра в час и ще изминават автономно разстоянието за 12 минути, като тръгват на всеки 30 секунди.

    Капацитетът е изчислен да бъде малко по-бърз, отколкото пропускателната способност на паспортния контрол на летището, за да е сигурно че няма да има чакащи.
  • 3 Сроковете

    17 6 Отговор
    Πъpвитe ĸoпĸи зa пpoeĸтa, в oчaĸвaнe нa peгyлaтopни и eĸoлoгични oдoбpeния, мoгaт дa зaпoчнaт дo тpи-чeтиpи мeceцa, ĸaзa Mъcĸ, ĸoйтo cъщo ocнoвa и pъĸoвoди лyĸcoзния пpoизвoдитeл нa eлeĸтpичecĸи aвтoмoбили Теѕlа и пpoизвoдитeля нa paĸeти ЅрасеХ. Oтceчĸaтa мoжe дa зapaбoти oт 18 дo 24 мeceцa cлeд тoвa.

    Хайде сложи една-две години закъснения и пак ще е по-бързо от метрото в София, което е с приблизително същата дължина.

    Коментиран от #21

  • 4 АМИ ТО ОСВЕН ЗА ГРОБНИЦА

    3 11 Отговор
    НА НЯКОЙ ОТ НИГЕРИЯ НЕ СТАА ТИЯ КАШОНИ ОТ ПЛАСТМАСА....
  • 5 Еди Кой си

    12 3 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Просперитета има нужда да бъде оглавен и проведен напред, а не да седим и да мрънкаме. "Тесла Моторс" може да е на загуба, както и "Спейс Екс", но това което оставиха след себе си ще бъде основа за напред

    Коментиран от #6

  • 6 Мрън мрън

    12 3 Отговор

    До коментар #5 от "Еди Кой си":

    Сега Тесла им е виновна, че е на загуба. Като започне да печели сериозно, ще мрънкат, че са надули цените. Каквото и да стане, все ще намерят за какво да мрънкат и кого да мразят. Това им е в кръвта, не им обръщай внимание!
  • 7 Реалист

    4 6 Отговор
    Не виждате ли нещо нередно,!!!някакъв си предприемач на 30 г. излиза от някъде ,налива десетки милиарди ,губи милиарди,противно на всякаква логика акциите му не се сриват и всички му се възхищават.Бил започнал със 100000000 долара...космическа програма!!!!. само за разработката на ракетен двигател са нужни милиарди и години тестове .за цяла програма стотици милиарди.и десетилетие време...същото е и с тесла и др.проекти....кой му дава готовите разработки и му подържа акциите???огромни компании като Мерцедес и д-р.разработват нов модел 3-4год.и поне 2 за тестове и сер.производство.за изтребител 10-15 години. Аз виждам дългата ръка на жодомасоните и тяхната финансова с-ма.същото е и с Гугъл,майкрософт,фейсбук и др. Появили се келеши от нищото и след няколко год.милти милиардери...подставени лица.в живота не става така лесно и бързо.

    Коментиран от #12

  • 8 Реалист

    3 2 Отговор
    Моля не се доверявайте на официални източници и биографии!който плаща той поръчва музиката.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 ФСБ

    3 2 Отговор
    Леле как се ядосват жидовете като им пипнеш слабото място .ПРАВ Е ЧОВЕКА ИМА НЕЩО ГНИЛО........в Дания .....тоест АМЕРИКА
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Реалист навярващ в масони

    5 2 Отговор

    До коментар #7 от "Реалист":

    А аз виждам човек който ИСКА да постигне успехи, а не да печели пари. Целта на почти всички мениджъри е да преведат клиентите по пътя по който лично ще спечелят най-много пари, независимо от интересите на клиентите.

    Илон Мъск първо прави продукта, а после го оптимизира за печалба, но не винаги успява. Продуктите му обаче са на високо технологично ниво, макар и в определени детайли да липсва качеството на по-опитните производители. Факт е, че те се опитват да го догонят, а не той тях!

    Коментиран от #13

  • 13 Реалист

    0 2 Отговор

    До коментар #12 от "Реалист навярващ в масони":

    Прав си че това е целта но не става толкова лесно и бързо.трябва всички специалисти от НАСА и всички авто и финансови гении да работят при него и пак са нужни десетилетия.
  • 14 Зомби с квадратно чело

    3 1 Отговор

    До коментар #9 от "Тесльо":

    Типичен пример на зомбиран човек.
    гост/ Електрика а сега и този. Като им кажеш че не всичко е розово и че има и недостатъци и започват първо лекичко ти си Хейтър после втори стадии ти си функционално неграмотен и после идва трети стадии всички прочетете коментар 9 и после се засрамете ако можете.

    Коментиран от #15

  • 15 Антиелектрика

    3 1 Отговор

    До коментар #14 от "Зомби с квадратно чело":

    Това е един и същ палячо.
    Иначе нашите коментари се трият веднага, но такива откровени псувни, си стоят неизтрити.
    Както ви казах, просто е безсмислено да се обяснява каквото и да е. Единствения смисъл е да си коментираме един с друг статиите и да не обръщаме внимание на шизофреничното писане на идиотизми на един и същ субект, но с различни никове.
  • 16 Реалист навярващ в масони

    4 0 Отговор
    А ти пропускаш разликата между желанието да построиш реално някоя от мечтите си и желанието да усвоиш някои фонд отделен за науката, като симулираш дейност и обясняваш колко е скъпо и сложно!

    Не съм толкова глупав, за да смятам че ако автопроизводителите ИМАХА ЖЕЛАНИЕ, нямаше да са постигнали повече от Тесла, ако бяха започнали да влагат днешните си усилия и финансиране още преди 10 години, когато ги притиснаха да произвеждат електричките.


    Вместо това, те се оправдаваха с какво ли не, за да продължават да вървят по пътя на най-големите печалби, който коренно се различава от пътят към съвършения продукт и беше в насрещното платно на производството на електромобили.

    Коментиран от #17, #18

  • 17 До IT

    3 0 Отговор

    До коментар #16 от "Реалист навярващ в масони":

    Защо при публикуване на мненията, всичко става слято, а не на абзаци, както е било написано? Няма вариант за нов ред на следващото изречение. Това прави текстовете трудно четимин
  • 18 Зорлем

    2 4 Отговор

    До коментар #16 от "Реалист навярващ в масони":

    Е, GM EV1 какво е ако не опит на големите производители да направят масова електричка? Тойота клатят хибридите вече 20 години и пак не става, и не става да я наложат масова. Тези факти, не те ли навеждат на мисълта, че наистина има нещо гнило в тази електрическа технология?

    P.S. Между другото, гневът от спирането на GM EV1 е причината за създаването на "проекта Тесла$ от някакви пичове, които после се продават на Мъск.

    Коментиран от #20

  • 19 гост

    5 1 Отговор
    Това се нарича прогрес, Мъск купува мозъци, разработени системи, не се налага да изработва всичко от нулата. Сега иат вече две пробивни машини по архитектура на Боринг компанията, които трябва да са 8-10 пъти по-бързи от наличните. Мъск хваща една индустрия и търси кое може да се подобри, за да има предимство пред точно тези, дългогодишните лидери, които изгарят действително милиарди за бюрокрация и сложни йерархични системи.
    От Спес Х казват, че те не знаят как да построят ракета за 350млн. долар, а само такава за 100млн. долара. На пук на всичко тези 350млн. изгарят еднократно, а 100те млн. се връщат и кацат обратно и пак се използват. Никой друг не го е направил, точно заради закоравяло разбиране и хора, които казват, че така не се правело, е Мъск го прави и става, но тогава се започва със спекулата и плюенето.

    Коментиран от #22

  • 20 Реалист невярващ в масони

    4 1 Отговор

    До коментар #18 от "Зорлем":

    EV1 е успешен проект! Прекалено успешен за да го продължат. Неслучайно са конфискувани всички налични бройки въпреки протестите на клиентите и са ги УНИЩОЖИЛИ!

    Тези автомобили НЕ са носили допълнителни доходи след продажбата и са били НЕПРИЕМЛИВИ!
  • 21 Хихих

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Сроковете":

    Mъcĸ, ĸoйтo cъщo ocнoвa и pъĸoвoди лyĸcoзния пpoизвoдитeл нa eлeĸтpичecĸи aвтoмoбили Теѕlа и пpoизвoдитeля нa paĸeти ЅрасеХ.

    Явно не си виждал Тесла че пишеш "луксозния".Пакет "луск"включва седалки с плат.Голям лукс,голямо чудо.
  • 22 Хихих

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "гост":

    Сега иат вече две пробивни машини по архитектура на Боринг компанията, които трябва да са 8-10 пъти по-бързи от наличните.

    Прав си че идват.Днес ги видях на Костинброд.Обаче си в грешка,на тях пишеше че са между 80-100 по-бързи.

    Коментиран от #24

  • 23 незнайко

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    ЧОВЕКА ПИШЕ СЪВРЕМЕННАТА НАУЧНА ФАНТАСТИКА !!! Това което казва, ще го има след 10 години може би !!! Научете се да гледате напред в бъдещето !!!
  • 24 незнайко

    0 1 Отговор

    До коментар #22 от "Хихих":

    Сега прочетох коментара Ви. Пробивните машини на Илон Мъск са с друг по малък диаметър за пробиване на еднопосочен канал !!! При тях няма да има двойни релси а еднопосочно движение !!! МИСЛЕТЕ МАЛКО !!!

    Коментиран от #25

  • 25 Хихих

    1 1 Отговор

    До коментар #24 от "незнайко":

    Как тогава ще се връщат капсулите или са за еднократна употреба?

    Коментиран от #26

  • 26 Пояснение

    1 1 Отговор

    До коментар #25 от "Хихих":

    Ще има два тунела един до друг, съединени в двата края, представи си силно сплесната поничка и платформите правят обиколки като на края на всяка права спират за 30 сек..Инженерите(не на Мъск) са изчислили че е 4 пъти по лесно да изкопаеш два пъти по малък тунел. С една дума 2 малки тунела е по-лесно от един голям.
    В тунела не може да се побере мотриса а само по-голяма кола, затова и вместимостта на платформата ще е до 20 човека, като човекопотока се надява да осигури като всяка платформа тръгва на всеки 30сек!!!
    Тоест нещо като лифт под земята!!!!!
    Това няма нищо общо с МЕГА СУПЕР ДУПЕР ХИПЕР ГИГА нещото ХИПЕРЛООП което беше само залъгалка за балъци, които да кажат е тоя щом може това да построи един лифт ли няма да направи.
  • 27 тралалал

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Като не разбираш от икононика защо въобще се обаждаш? Това че черно на бяло компанията е на загуба в никакъв случай не означава, че върви надолу. Това означава, че компанията има повече разходи отколкото печалба, но забравяш за МИЛИАРДИТЕ долари от инвеститори, които стават все повече и повече. Компанията цели да се развива, а не да прави печалби. Много ограничено мислене от ограничен и прост човек като теб. Друг път по- добре не говори, че си смешен
  • 28 гост

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Къде си даваш мнението и ти ,като акъла ти стига до там колкото да си вържеш обувките.