21 Юни, 2018 10:56 5 388 23

Tesla сглобява Model 3 в... палатка

  • tesla-
  • model 3-
  • илон мъск

Илон Мъск е на път да изпълни обещанието си, че Tesla ще произвежда по 5 000 бройки от евтиния Model 3 до края на юни. За да насмогне на темпото, компанията е открила втора поточна линия в двора на фабриката си във Фримонт в... огромна палатка.

Структурата е издигната само за две седмици от "скрап, събиращ прах по складовете". Методът бил толкова по-евтин и бърз от строежа на нова сграда, че Мъск се замислял дали изобщо има смисъл от постоянно здание.

Пардоксално обаче Tesla няма особен интерес да бърза с увеличаване на продажбите в САЩ. Според тамошното законодателство при достигане на 200 000 продадени бройки започва поетапно намаляване на субсидията от $7 500, която ползват купувачите на електромобили.

Отстъпката важи в пълния си размер през следващите 6 месеца след достигането на тази квота, след което намалява с 50% през следващите две тримесечия, а накрая пада с още 25% за същия срок, преди да отпадне напълно. Според наблюдатели Tesla вече е продала около 194 000 електромобила в САЩ и единственият начин хем Илон Мъск да спази обещанието си за 5 000 бройки Model 3, хем да отсрочи с поне още едно тримесечие отпадането на субсидията, е да започне по-голям износ, най-вероятно за Канада.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Антиелектрика

    16 9 Отговор
    Уауу, какво ноу хау.
    Ама ето какъв бил проблемът :
    Публикувано във факти.бг: "Пардоксално обаче Tesla няма особен интерес да бърза с увеличаване на продажбите в САЩ. Според тамошното законодателство при достигане на 200 000 продадени бройки започва поетапно намаляване на субсидията от $7 500, която ползват купувачите на електромобили. "

    Коментиран от #6, #14

  • 2 12345

    28 14 Отговор
    Нормално, все пак това е един миксер с таблет и гуми. Като падне субсидията и далаверата секне, събираш палатката и чао.
  • 3 smeh

    20 8 Отговор
    Господ да им е на помощ на зомбитата, оп извинявам се, собсвениците, които ще притежават нещо толкова скъпо, скалъпено на 2, на 3. Добре, че са разни журналисти и списания, да се сетят да им проверят спирачките и да установят, че изобщо не спират и още куп неща иначе зомбито нямаше да се усети и да признае, докато не лъсне цялата лъжа.

    Коментиран от #19

  • 4 12345

    14 9 Отговор
    Не е палатка, а балон. Кога ще се спука е въпрос на сметки. Докато има зомбирани кандидат/купувачи и яко държавна подкрепа ще има и тесли. Когато кранчето секне, ще има "пук".
  • 5 реалист

    12 3 Отговор
    Леле, тея задминаха и руснаците с иновативни технологии......
  • 6 Отстъпки

    7 12 Отговор

    До коментар #1 от "Антиелектрика":

    Понеже не можеш да схванеш идеята, да ти преведа какво означава това:

    "Отстъпката важи в пълния си размер през следващите 6 месеца след достигането на тази квота, след което намалява с 50% през следващите две тримесечия, а накрая пада с още 25% за същия срок, преди да отпадне напълно. "

    Ако следващата седмица продаде още 6000 броя, на 25 Юни, пълната отстъпка ще важи до 25 Декември, 50% до 30 юни и 25% до 31 декември 2019г.

    Ако ги продаде само седмица по-късно на 2 юли, пълната отстъпка ще важи до 2 януари, 50% до 30 септември , а 25% до 31 март 2020г.

    Трябва да е луд да изпълни първия сценарий! Дано да съм помогнал с "превода"
  • 7 Driving pleasure

    12 5 Отговор
    Мазе нема ли бе, че палатка ша дигаш - нема страшно то ше доде едн вятър ше ти я сгъне и ще ти стане ясно има ли смисъл от солидна сграда :)

    Коментиран от #8, #9

  • 8 Палатков лагер

    6 10 Отговор

    До коментар #7 от "Driving pleasure":

    Да бе! Имал излишни чаршафи, които прашасвали в склада и опнал палатка от тях!

    Понякога се изненадвам от неграмотността и безхаберието на авторите пишещи статии тук. Хубаво си имат пристрастия, към дадени марки и мразят други, но понякога пристрастията преминават в наглост!
    Никой не може да ме убеди, че да наречеш палатка едно производствено хале, макар и временна конструкция, е грешка по невнимание! Всеки знае какво е палатка и може да погледне картинките, за да види, че няма нищо общо преди да напише глупаво заглавие нямащо нищо общо с реалността.
  • 9 Антиелектрика

    12 5 Отговор

    До коментар #7 от "Driving pleasure":

    Това е специална палатка - електрическа правена по космически технологии :)))
    Ето какво пише "геният" на нашето време: Публикувано във факти.бг: "Методът бил толкова по-евтин и бърз от строежа на нова сграда, че Мъск се замислял дали изобщо има смисъл от постоянно здание."
    Хвала на геният на Мъск, продължава да преоткрива неща от забравени от от векове. След електричките, сега преоткрива палатките - бихахахахахаха

    Коментиран от #10

  • 10 Контекст

    8 11 Отговор

    До коментар #9 от "Антиелектрика":

    Като се информираш само от ФАКТИ, ти се губи контекста, защото ти липсват... фактите.

    Това промишлено ХАЛЕ, е построено само за две седмици с разрешително за временна постройка, докато изградят основната постройка, за да се инсталират по спешност производствени линии, които пак по спешност започнаха да превозват със самолети преди по-малко от месец. Обикновено САМО транспортът на подобни съоръжения при останалите производители се извършва от месеци до години. Заради злобата си, надали ще схванеш разликата в мащабите как за седмици, Тесла прави неща, за които на останалите отнема години.
  • 11 Велик е Мъск

    9 14 Отговор
    Браво на Илън Мъск!
    Истинско вдъхновение за съвременните поколения. Новатор от извънземен мащаб ще промени мечтите на поколения от последователи.

    Миризливите ушанки ще газят кални лъжи и некадърност от вонящата азиатска кочина.
  • 12 Наблюдател

    5 11 Отговор
    Някой загледа ли се как изглежда ,,палатката"?И въобще тук много хора на чужд гроб плачат,много бил зле Мъск,жив да го ожалиш и него и собствениците на автомобили Тесла.Гроздето е кисело май.
  • 13 Пазете се хора!!!!

    5 1 Отговор
    Оважавах тесла но трябва да е записана тази кола в историята за най похарчени разходи само спонсорите или там който я финансират,те си знаят какво им е,бияат си главите
  • 14 Да да

    2 5 Отговор

    До коментар #1 от "Антиелектрика":

    Еволюираш! Беше че Тесла ще фалират! Че за нищо не стават! Сега че само субсидиите ги крепят! А 5000 бройки на седмица вече са факт само от Модел 3! 260 000 бр.на година и всички продадени! Като се появат зарядни станции на всеки 100 км. и в България,защото сме задължени да изградим ще съчиниш нова мелодия! Ние ти натякваме че ще караш ел.кола или колело! Като не си съгласен ще зареждаш в турция или пРосия и ще плащаш по 2000 лв.еко данък! А ние по-неразбиращите ще караме на ток ,платен от експерти като теб. Ще изнасяш ли лекции на следващия международен симпозиум или само тук ще се ограничиш?

    Коментиран от #15

  • 15 Антиелектрика

    4 1 Отговор

    До коментар #14 от "Да да":

    Ти в 00:38 часа явно изпадаш в криза?!
    Пий си редовно хапчетата и не си измисляй неща, които никога не съм писал! Нито съм казвал, че Тесла ще фалират, нито че не ставали за нищо!
    Ама такава радост, че някой ни задължава за нещо, може да прояви само промит тираджийски мозък като твоя, който ни в клин, ни в ръкав пише за Русия. Определено имаш комплекси на тема интелект, но е нормално за нискообразован шофьор, който гледа само далаверката.

    Коментиран от #17

  • 16 Чиста реклама

    2 0 Отговор
    Добре де и аз харесвам тостери но тук има ли привилегии.
  • 17 Да да

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Антиелектрика":

    Да разбирам ли, че от все сърце желаеш успехи на Тесла и Илон Мъск във всички техни начинания?

    Коментиран от #18

  • 18 Антиелектрика

    3 2 Отговор

    До коментар #17 от "Да да":

    Колкото и странно да ти звучи, на мен Мъск не ми пречи с нищо. Пречат ми субсидиите, които наливат, без да питат обикновените хора.
    Пък Мъск няма вина за това, че алчността е завладяла света и политиката!

    Коментиран от #20

  • 19 БКП

    1 2 Отговор

    До коментар #3 от "smeh":

    Ти притежаваш 15 годишен кошник , изхвърлен от Европа , ма не виждаш проблем в тва,нали? Не ги мисли хората с новите коли.
  • 20 Да да

    1 1 Отговор

    До коментар #18 от "Антиелектрика":

    Браво! Хареса ми начина ти на мислене. Значи от другата година няма да има за какво да мразиш Тесла, защото ще им спрат субсидиите. Нали?

    Коментиран от #21

  • 21 Антиелектрика

    0 2 Отговор

    До коментар #20 от "Да да":

    Да мразя Тесла? Къде прочете, че ги мразя? Мога да мразя фанатиците и лъжците само.
  • 22 Да да

    1 0 Отговор
    Сигурно аз не съм те разбрал или те бъркам с някой. Не знаех, че харесваш Тесла и всички нейни продукти. Поздрави!

    Коментиран от #23

  • 23 Да да

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Да да":

    Бате,разипал си го :ДДДДДД(нищо че си ползвал моя ник :) ) . Обаче човека показа как една батерия от телефон е затрила човешки живот! Той е прав! Батериите са смърт! Да изхвърлим всички батерии,даже тези от фенерчетата! А такива коли с батерии - абсурд! П.П. - Него го дразни че има екотакси и акцизи в цената на бензина и не му стига заплата да отиде с колата до реката за риба ! Иначе ако му дадеш кола дето се зарежда безплатно на суперчърджър, ще е много щастлив :)