5 Юли, 2018 10:08 4 797 27

5 екрана и 16 високоговорителя в салона на Audi e-tron

  • audi-
  • e-tron
5 екрана и 16 високоговорителя в салона на Audi e-tron - 1

На специално мероприятие в Копенхаген, компанията Audi представи интериора на новия си електрически кросоувър e-tron. Акцент в салонното оборудване са петте дисплея и шестнайсетте високоговорителя от системата на Bang & Olufsen. Последната е с мощност 705 вата.

5 екрана и 16 високоговорителя в салона на Audi e-tron

Що се отнася до екраните, то два от тях - за мултимедията и за климатичната инсталация, са разположени един под друг на вертикалната част на централната конзола. Третият дисплей е монтиран пред погледа на водача и на него се изобразяват виртуалните прибори, а останалите два са на предните врати и заместват страничните огледала за обратно виждане.

5 екрана и 16 високоговорителя в салона на Audi e-tron

Те имат три режима - шосе, завой и паркиране. Иначе цялостният интериор на Audi e-tron е изпълнен в стила на последните генерации на A6, A7, A8, както и на флагмана Q8. Цялостно e-tron ще бъде представен през септември, а продажбите ще стартират през следващата година. Предполагаемата цена е 80 000 евро.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зорлем

    22 0 Отговор
    Както мобилните нелефони се превърнаха в компютри, които помеждругото могат да осъществяват и пренос на глас, така явно и колите ще станат компютри, които помеждругото ще превозват хора и товари. Добре, че вече съм на години, и мога спокойно да заявя, че не ми харесва тая работа и едно време беше другояче!
  • 2 934

    8 1 Отговор
    Питанка към инженерите на Е-Трон. Ако нещо се случи със софтуера/компютрите и спреш на пътя, как ще пуснеш аварийните светлини, когато отбиеш? Щот гледам, че има икона за тях, а не е физическо копче.

    Коментиран от #14

  • 3 Шофьорът

    9 1 Отговор
    Ти на кино ли ще си или ще управляваш автомобил!!!
    Трагедия...сложете 10 монитора и екрана.
  • 4 слави

    3 3 Отговор
    Грозна работа- не ми харесват тея космически коли. Не само Ауди а изобщо всички космически кораби, които правят всички марки- Нито копчета, нито ключ, само екрани, екрани, екрани...
  • 5 Вибростъкло

    2 2 Отговор
    Малко са, за забавление сложете 10!!!!
    А иначе тази кола ще се кара ли или влизаш вътре и се потапяш в мултимедията. За жените не е лошо и един вибратор да поставят и удоволствието ще е пълно.
  • 6 гост

    2 2 Отговор
    Важното е да не пуска всичко наведнъж и до дупка, за да не му падне батерията по средата на пътя. Няма ли някоя проста кола с батерия, ама най-простото ако може като базов румънски автомобил? Проста дачия с батерия от 60-80квч ще изминава поне 500км. 8х.евро колата и още 7х.евро батерията и за 30х.лв имаш кола на ток с голям пробег и много ниски разходи, чудесна за служебна.
  • 7 алоу

    2 1 Отговор
    Така преди години са говорили фаетонджиите , когато са давали зоб на конете!

    Коментиран от #8

  • 8 Светотека

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "алоу":

    Да прав си даже 10 са малко я ги направете 20 по 17 инча или направо колата да бъде една голямо светотека.
  • 9 куку руку ку

    0 2 Отговор
    A ток в батерията за задвижване предвиден ли е, или има само за гъзарии?
  • 10 Ха ха

    2 0 Отговор
    Аз се подигравахте, че пикапът на Тесла имал контакти, огромна товароносимост и невероятен въртящ момент, които служат за работа! Точно какво да се очаква от един пикап. Вижте от Ауди с какви технически характеристики ни занимават! И това е моделът който щяха да пускат в производство още през 2010 година, но оттогава го усъвършенстват.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Шотландски боец

    0 0 Отговор
    Бракма е тази светулка, а ма хич не ме кефи
  • 13 гост

    0 1 Отговор
    Престанете да се излагате пред хората дето ви четат с абсолютна неграмотност !!! Консумацията на ток на тия ВСИЧКИТЕ екрани е 40-50 ВАТА , не КИЛОВАТА !!!!! Вземете една ЛЕД крушка в магазина поне и вижте , че консумира 2-3 ВАТА !!!!!! Ако чакате батерията да се изтощи от тия екрани , ще чакате месеци и то ако работят нон стоп !!! Че са глупост и са направени за пенсионери , дето за всяка елементарна функциика им трябва отделно екранче и копченце , да , ама да се хващате баш за консумацията показва само НЕГРАМОТНОСТ !!!! Просто "стогодишните" толкова си могат , за тях по-добре значи повече флинтифлюшки и изгъзици !! За тяхно съжаление обаче всеки под 20 години ще предпочете интериор на Тесла пред 20 екранчета , а бъдещето е в тях !!!

    Коментиран от #15

  • 14 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "934":

    Питанка към хора като теб ! Щом ви е страх от компютри и забивания , как въобще възнамерявате да живееете следващите 20-30 години и какво "физическо" копче ще сложите за да ги премахнете от света , при положение , че скоро дори домакинските уреди ще се управляват през интернет , да не говорим за другите неща ??

    Коментиран от #20

  • 15 Питанка

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "гост":

    Ама кой интериор на Тесла, този за богатите чичковци с парите или на кашона за зомбита????

    Коментиран от #16

  • 16 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Питанка":

    "Кашона за зомбита" вече показа кои са истинските кашони в Америка , а до година , година и половина ще го покаже и в целия свят !! Така , както вече го показаха "батковците" С и Х !! И така ще бъде със всички модели на Тесла които предстоят и които са кошмарите на Ауди и сие !!

    Коментиран от #17

  • 17 Питанка

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "гост":

    Ама кой интериор питам???

    Коментиран от #18

  • 18 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Питанка":

    И двата , Вуте , и двата !!

    Коментиран от #19

  • 19 Питанка

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "гост":

    Да щом е на Тесла може и да е кашон нали, ама на Тесла ама пък кашон, ама пък на Тесла кашона.
  • 20 Зорлем

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "гост":

    Скоро, скоро, колко да е скоро? Пък и какво и как ще навлезе не е много ясно. Аз лично помня какви неща се пишеха и говореха през 94-95-та година, когато започнахме да си купуваме и използваме първите модеми и BBS-и. Освен повече шарения и картинки, друг особен напредък от тогава няма. За сметка на това, смартфоните и мобилния интернет например, не се споменаваха често, ако изобщо. От друга страна, истинската скара и хляб и преди, и сега, все си се пекат на въглища, истинската бира и ракията все още си искат ензими, за да станат както трябва, сградите все още си искат бетон, тухли и греди, и т.н., и т.н. Общо взето, няма кой знае каква разлика от древен Рим, Елада, и други древни култури, така че по-полека с екзалтацията за поредното технологично чудо, пробив, или каквото там го наричат днес.

    Коментиран от #21

  • 21 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Зорлем":

    Това , че ти си виждал само къщи от "тухли и бетон" и само скари на въглища изобщо не значи , че и за другите е така , а още по-малко , че света още е на тоя етап !!! За твое най-голямо съжаление в най-модерните сгради отдавна няма тухли и бетон , а скари и печки на въглища ползват само тотално изостанали индивиди !! В най-лошия случай са на газ , а ако не те мързи можеш да разгледаш колко грила с КОМПЮТЪРНО управление има в нета !!! Също така ВСИЧКИ нови модели домакински уреди на водещите фирми в последните две години ЗАДЪЛЖИТЕЛНО са с вграден WI-FI връзка и управление през интернет !! Даже за новите автомобилите в Европа от миналата година , а в САЩ от няколко е задължителна връзка с кооординати на местоположението и самостоятелно свързване с оператор при авария !!! Това , че си живеете в 19 век и не знаете какво става около вас , не значи , че света спи и не се развива !!!

    Коментиран от #22, #23

  • 22 Питанка

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "гост":

    ХаХа абе ние ходим из света ама я кажи на коя сграда трегерите и носещите колони са от стъкло а????
    Това че виждаш отвънка стъкло и се радваш като лапе не означава че няма бетон в сградата :)).
    Другата глупост IoT, това е само за зомбита като теб, да има само защото да покажем вижте колко сме ИТ. Хладилник с WI-FI??
    А печка това пък е безумие.

    Коментиран от #24

  • 23 Зорлем

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "гост":

    Леко само това WiFi да не те удари по "задните части" докато тичаш напред и си мислиш, че си "яката работа", защото видиш ли кафеварката ти имала няколко транзистора и кондензатора, и може да праща СМС-и към приложение на телефона ти. И какво от това? Да не би кафето да става от цивета? Не знам дали някои от нас живеем в 19-ти век, но със сигурност не живеем в Интернет. А и да ти кажа под сурдинка - към 5-6 милиарда сме такива. Аре, пайсе, да излизам навън в живия живот, че е слънчево, а тука в тоя Интернет стана много задушно и шумно.
  • 24 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Питанка":

    Всъщност вече има кафеварки и тостери с WI-FI , да не говорим за бойлери , котли , осветление и т.н. Да не говорим , че вече има стандарт за smart home , който скоро ще е задължителен между другото , при който няма да те пусне даже да влезеш като жена ти те изгони , ако въобще имаш такава , де или като му звъннат от банката примерно !!!! А "трегеритеи колоните" отдавна не са от бетон , а от стомана , ако и това не ти е известно и то специална !!!!

    Коментиран от #25, #26

  • 25 Питанка

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "гост":

    Аиде бе я дай да видим висока сграда на която носещите колони са само от стомана????
    200м стоманена колона я пак???
    А основите и те ли са от стомана, то този небостъргач златен стана, това да не ти е халето на Метро :)).
    Кафеварка и Тосер с ВИ-ФИ без думи.
  • 26 Язе

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "гост":

    Тостер с wi fi.А кой слага филиите?Кафеварка с wi fi.А кой слага чашата и кой го пие?Това е само трик който цели да вземе повече пари от крайния клиент.Напълно безмислено.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.