10 Юли, 2018 10:00 5 639 9

Персоналният транспорт на бъдещето според японците

  • робот-
  • технологии-
  • транспорт-
  • япония
Персоналният транспорт на бъдещето според японците - 1

Появата на безпилотни автомобили с изкуствен интелект съвсем не са единственото решение за транспорт на бъдещето. Японски инженери показа тяхното виждане по темата как точно трябва да изглежда личното превозно средство след години.

Персоналният транспорт на бъдещето според японците

То представлява робот-трансформър и се нарича RidRoid CanguRo. Той е способен да замени, както мото скутер, така и велосипед или segway. 64-килограмовото роботче е с три колела и развива скорост до 10 км/ч.

Персоналният транспорт на бъдещето според японците

Завиването става с наклон на тялото, а при появата на препятствия - спирането е автоматично. С помощта на мобилно приложение можете да викате робота при себе си или пък да го изпращате на други места. Вижте повече.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Иванчо l-ви

    34 0 Отговор
    Супер идея !!!

    Да изхвърли боклука и на връщане да вземе 4 Шуменски че мача започна.
  • 3 Иванчо l-ви

    41 0 Отговор
    За българският пазар ще трябва да го научат и на самозащита, че може цветнокожите да го завлекат към Надин преди да се е върнал.

    Коментиран от #4

  • 4 На Теслата Дръжката

    25 0 Отговор

    До коментар #3 от "Иванчо l-ви":

    Няма нужда.
    Тук ще си го оборудваме с газов пистолет, джобно ножче и 4 банкноти по 50лв. ако полицаите се отзоват по сигнал...
  • 5 Зорлем

    9 1 Отговор
    Преди 10-ина години, ако не и повече, Топ Гиър правиха репортаж за едно подобно "нещо" и то не на кой да е, а на Тойота. Онова обаче беше с формата на кресло. И тогава обясняваха как мислят да го пускат в продажба до година, две. Е, още го чакаме!
  • 6 гост

    17 2 Отговор
    Човешкото тяло е здраво когато индивида ходи, храни се балансирано и с малко, натурално месо. Човек е еволюирал много хиляди години до ниво да ходи прав, а сега всячески се опитват да ни набият в главата, че трябва да се използват помощни средства, подобно на инвалиди. Един вид искат да инвалидизират обществото. Защо да харчиш ток и да използваш нещо, за което трябва да вземеш кредит и да плащаш застраховка и няма да стигнеш кой знае колко по-далеч или по-бързо. Съвсем различно е кола, влак, самолет, там скоростта и пренасяният товар са от значение, но тези малките са подигравка със здравето на хората.
  • 7 lava

    4 0 Отговор
    Доста е тежичко. Трябва да помислят в тази насока.
  • 8 куку руку ку

    7 0 Отговор
    Когато започне да се движи със 110 км/ч, тогава да, ще стане транспортно средсто. В този си вид е само още една скъпа играчка. да му интегрират и тамагочи и ще замяза на домашен любимец с разширени възможности.
  • 9 Именно

    0 0 Отговор
    "до 10 км/ч"
    а поне напред ли се движи?