Last news in Fakti

11 Юли, 2018 13:41 7 103 17

Гумите Nokian настъпват в САЩ и в Европа

  • гуми-
  • автомобили-
  • nokian tyres
Гумите Nokian настъпват в САЩ и в Европа - 1

Nokian Tyres увеличава производствения си капацитет на гуми за леки автомобили, във фабриката си в град Нокия с 30%, като за целта фабриката започва да работи на четири смени. С това увеличение на капацитета се налага и значително увеличение на персонала.

Подборът на кадри ще започне веднага, а трудовите правоотношения ще стартират от септември нататък, като от фирмата планират да наемат хора най-активно в края на годината. Производството ще бъде пуснато на четири смени най-късно от началото на 2019 година.

Идеята на финландския производител на гуми е да удвои продажбите си в Северна Америка, както и да разшири бизнеса си в Европа с 50%. Планът е за следващите пет години, като Nokian ще се стреми и да остане пазарен лидер със скандинавските държави и в Русия

Производството на гуми Nokian Tyres за леки автомобили в град Нокия, в момента се извършва на три смени, пет дни седмично. За в бъдеще, фабриката ще работи на четири смени, шест дни седмично. За целта се набляга не само на зимни гуми за екстремни условия, а и на летни и на такива за по-меки зими.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    21 3 Отговор
    А нашата ВИДА вече не съществува !!! Можехме да произвеждаме за цяла Европа но уви !!!

    Коментиран от #2

  • 2 onq s konq

    11 6 Отговор

    До коментар #1 от "незнайко":

    Едно е да произвеждаш,друго е някой да ти купи произведеното.

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Доналд Т.

    2 1 Отговор
    А мито от 20%?
  • 5 Филип ll

    1 3 Отговор
    Явно Nokia се връща към старото си амплоа. Тя беше фирма за гуми преди да се захване с телефоните. Качеството е предпоставка за успех

    Коментиран от #8

  • 6 Гошо от село

    3 2 Отговор
    Филипе, при Нокиан може да е всичко, но не и качество. Сравнени с гуми от тяхната ценова категория са направо провал. Говоря от опит.

    Коментиран от #7

  • 7 Гост

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "Гошо от село":

    Би ли споделил какъв опит имаш? Аз пък от опит говоря, че зимните им гуми са страхотни - поне в размер 215х60х16. Какви ли не тестове им правих със Субаруто (из поляни и гори с 30 см сняг и из софийските заледени улици) - нямаше място където да имам проблем с тях. А все пак колата е над 200 к.с.

    Коментиран от #10

  • 8 Дифрънс

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Филип ll":

    Правиш ли разлика между Нокиа - това и град във Финландия, където се произвеждат телефончета и Ноккиан - южнокорейски бранд гуми?!?!?

    Коментиран от #9

  • 9 Дифрънс

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "Дифрънс":

    Сори, чак после прочетох статията. Може и да са със финландски произход гумите, а да имат заводи в Южна Корея. Все пак ми се струваше това са отделни марки в отделни страни.

    Коментиран от #12

  • 10 Гошо от село

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    Не знам с какво ги сравняваш. Аз свалих Пирели на 4 години, мислех да взема Йокохама, ама знам ли защо взех тези дървета Нокиан. След 8 хил. километра мъка ги разкарах и сложих Континентал, от които съм много доволен. Говоря за нови летни гуми на дръгел 4х4 ама не Китайски. При зимните гуми го има ефекта на първата зима - т.е "малиии глеи къ държи, направо не мърда чук е ти казвам". След втора-трета зима само наистина добрите гуми се представят на ниво. Аз със зимните гуми не експериментирам там твърдо съм със Пирели Скорпион на всичките ми каручки.

    Коментиран от #11

  • 11 Гост

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "Гошо от село":

    Сравнявам ги точно с Йокохама, но на предишната ми кола, която пак беше 4х4, но с размер 205х55х16. Преди това имах Мишелин, но 222х45х17. Говоря само за зимни гуми, защото нямам впечатления от летните Нокиан, пък и винаги чета много преди да си купя. Все пак във всяка една класация Континентал са номер 1, но Нокиан са почти винаги в челната тройка. Така, че не знам какви гуми си взел, но аз от моите зимни Никиан съм много доволен, да не говоря, че ги взех чисто нови - на 1 месец бяха като ми ги доставиха. Мнението е крайно несериозно, още повече, че германците силно препоръчват Нокиан като отлична гума. За лятото ще сменя от Йокохама на Пирели, но всеки сам си решава.
  • 12 TOYOTA

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Дифрънс":

    Тая жена на снимката изобщо не прилича на корейка ,а фирмата наистина прави качествени гуми, имат голям завод в Русия, които предимно работи за вътрешния пазар.
  • 13 Да да

    0 0 Отговор
    Какво са настъпили тия гуми!!! Да не са прегазили мозъка на някой луд фен!!! Тези същите гуми ли са дето лятото не спират? Поне пишете че статията е реклама иначе ни подвеждате!
  • 14 Коментара

    0 0 Отговор
    Да споделя малко опит. На две мои коли съм слагал Нокиан... става дума за зимни гуми. На първата WR3... след три сезона нямат нищо общо със зимна гума. На другата втори сезон изкарах с WR4 и за сега са ок..да видим след сезон-два. Притеснителното е че първите, след трети сезон наистина нямаха ама нищо общо със зимна гума, което е и опасничко в началото докато им по привикнеш. Съхранявам гумите си на "хотел" и силно ме съмнява да е от неправилно съхранение, явно толкова си карат. Тази година мисля да тествам зимни на Континентал, доста хора са доволни от тях.
  • 15 Ползвател

    0 1 Отговор
    Само да вметна нещо за размисли и да си сверим часовника. Купих си летни гуми от марката ... и съм доволен. Сверяването на часовника идва от факта, че надписа на тези гуми е именно "Made in Russia" - та да, явно и в ЕС да се живее ... по-евтино е да се внесат гуми от чужбина, вместо да ни "разрешат" сами да правим поне гуми. Спомням си премиера "им казваше" да направят завод за коли, а те го разбраха погрешно и изнесоха прозводството на пластмаса за колите - т.е. най-мръсното производство да е тук, не при тях. Трябва с повече умисъл да "им се казва" на западните братя какво искаме да правим.
  • 16 кирил

    0 0 Отговор
    чете бе хора. непишете глупости.финландия, русия и сащ. там се произвеждат гумите нокиан.
  • 17 кирил

    0 0 Отговор
    четете бе хора, непишете щуротий