13 Юли, 2018 10:40 4 540 6

BMW-та, Peugeot и Ford общуват помежду си

  • 5g automotive association-
  • bmw-
  • peugeot-
  • ford
BMW-та, Peugeot и Ford общуват помежду си - 1

Обединението 5G Automotive Association, поддържано от компаниите BMW Group, Ford и PSA, проведе първата демонстрация на нова система за комуникация между транспортните средства. Чрез нея могат да общуват коли от различни марки на "цивилна" пътна мрежа.

Технологията се нарича C-V2X и ще бъде пусната в експлоатация през 2020 година. В демонстрацията взеха участие леки автомобили от марките Ford, DS, BMW и Peugeot, както и един електрически скутер BMW. Всички тези транспортни средства са били оборудвани с комуникационен модул на базата на процесор Qualcomm 9150.

Ще припомним, че в състава на 5G Automotive Association (5GAA) влизат над 90 компании, като основната цел на сдружението е да се разработи стандартизирана комуникационна система в сферата на транспорта.

Demonstration of C-V2X Direct Communication Interoperability from 5G Automotive Association on Vimeo.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 фючър

    13 5 Отговор
    Човекът все повече бива ограничаван да има свободата да взима решения ! Световното електронно робство е много близо ! Наслаждавайте се на последните дни в които все още имате някаква "свобода" !
  • 2 реалист

    8 2 Отговор
    наистина почна да се прекалява с тези простотии
  • 3 има и друга страна

    8 0 Отговор
    Годишно в световен мащаб при катастрофи загиват 1.25 милиона души, а други десетки милиона са с различни степени на наранявания. Катастрофите по пътищата са една от причините за най-масова смърт в света, а загуби в следствие от катастрофите по пътищата годишно надхвърлят 500 милиарда долара. В България само през 2017 г. са регистрирани 6888 тежки пътнотранспортни произшествия, при които са загинали 682 и са ранени 8680, което я поставя на едно от челните места в СВЕТА!!! 95% от тежките пътни инциденти са причинени от нарушения на шофьорите!
    Изброените цифри са направени от хора взели погрешно решение. Свобода е тръгнеш и да пристигнеш, а не да си част от статистиката. Не може да бъде простотия нещо, което се опитва поне да намали смъртта на пътя.
  • 4 УЮ мую

    2 7 Отговор
    Аз не искам моето БМВ да си комуникира с такива не баровски автомобили

    Коментиран от #5

  • 5 Хихих

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "УЮ мую":

    Няма страшно,твоето БМВ ще е повече в сервиза и ще си комуникира с майстора.
  • 6 авто рс

    2 1 Отговор
    това е страхотна идея и ще има голямо бъдеще.