16 Юли, 2018 13:16 8 887 6

Летяща кола на цената на SUV

  • blackfly-
  • летяща кола
Летяща кола на цената на SUV - 1

Калифорнийската компания Opener представи "автомобил" под названието BlackFly. разработката на машината отнема девет години, като през това време фирмата е провела над 1 400 тестови полета или "колата" е била 19 000 километра във въздуха.

Въпреки че BlackFly се нарича "автомобил", той няма колела. На практика иновацията представлява едноместен мултикоптер с осем пропелера. Те се задвижват от електрически силов тракт, а машината разполага с автопилот, както и със система за вертикално излитане и кацане.

В САЩ за управлението на BlackFly не се изисква тапия за пилот. Батериите са два типа - осем и дванайсеткиловатови и обезпечават полет от 40 до 65 километра. На бърза зарядна станция са необходими 25 минути за зареждане до 80%, а от битовата електропреносна мрежа BlackFly се зарежда за 7.5 часа.

Апаратът лети със скорост от 100 км/ч. Продажбите ще започнат през 2019 година, като към момента няма точни цени. От компанията обаче казват, че цената няма да надвишава тази на прилично оборудвано SUV.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХА ХА ХА

    11 19 Отговор
    НЯКЪДЕ ПРАВЯТ ЛЕТЯЩИ КОЛИ , ДРУГАДЕ СА САМО В ПРОЕКТИ , Я ЛАДА Я УАЗ , Я ВИЖТЕ НОВИЯТ МОСКВИЧ , ПРОЕКТИ И ПРОСТОТИЯ ДО ШИЯ !
  • 2 И БАХТИ И ЧОМПИЛИТЕ.....

    13 3 Отговор
    ТИ В БЪЛГАРИЯ ЛИ ЖИВЕЕШ. ЗНАЕШ ЛИ ЗА ПРОЕКТИТЕ НА ДАР - СВРЪХ ЛЕКИ САМОЛЕТИ. ПРОДАВАТ СЕ И ЛЕТЯТ ОТ СЕВЕРНИЯ ЛЕДОВИТ ОКЕАН ДО АВСТРАЛИЯ И ЩАТИТЕ .А ОТ МЕСТНИЯ ПАЗАР НУЛЕВ ИНТЕРЕС. АКО НЕ СИ ЧОМПИЛ ИДИ В БОЖУРИЩЕ И СА ОГРАМОТИ...
  • 3 Антиелектрика

    2 10 Отговор
    Вече и летящи миксери ли почнаха да правят и то с впечатляващия пробег от 40км, браво бе, но аз е си остана със старото и замърсяващо ДВГ!

    Коментиран от #4, #5

  • 4 Антиелектрика

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Антиелектрика":

    Вземи се прегледай. Колко ниско може да паднеш, за да ползваш моя ник и да пишеш подобни кретенизми? Скопен комплексар!
  • 5 ГОУСТ

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Антиелектрика":

    Абе ти си дрънкай старото ДВГ.Ама това ако ми падне в ръчичките ще ми е много добре.За градски условия направо си е екстра.Аз минавам около 30км на ден в София и това ще ми реши проблемите с комплексираните плъхове,които карат коли по 5 км не заради нуждата а заради гъзарията.Смотаняци.Направиха метро и какви ли не удобства с градския транспорт ама пак се набиват да въртят.Да показват колко са велики.Иначе се прибират в луксозните си апартаментчета(33кв-от които 5 кв общи нужди,5 кв -тераса и един нужник от 4кв.)Велики сте .Живеете в кутийки,ама карате коли колкото за панелките си.Апел към всички такива смотльовци.Ползвайте градски транспорт за две спирки,а не коли.Това не ви прави по велики.Така ще има място по пътищата за хората които наистина са принудени да ползват автомобили.А това ако дойде тук ще е просто чудесно.
  • 6 Гост

    3 0 Отговор
    Енергията за реене надвишава многократно енергията за търкаляне. Идеята е добра за планински и водни спасители например, но ще минат още десетки години преди да се внедри в градската инфраструктура.