Last news in Fakti

23 Юли, 2018 13:39 3 842 13

A-Klasse стана рекордьор по обтекаемост

  • mercedes-benz-
  • a-klasse-
  • аеродинамика-
  • обтекаемост

Mercedes-Benz показа първите изображения на новото поколение A-Klasse с триобемна каросерия. Седанът има рекордно нисък коефициент на въздушно съпротивление от 0.22. При хечбека този показател е 0.25.

За да постигнат подобна обтекаемост, инженерите на Mercedes-Benz са използвали компютърно моделиране, множество изчислителни цикли и тестове в аеродинамичния тунел на компанията в Зинделфинген. Челната площ на A-Klasse е намалена, подът е напълно гладък, а процепите между панелите на каросерията и фаровете са уплътнени.

Триобемната версия на най-малкия Benz може да се поръча с активни жалузи на радиаторната решетка, оптимизирани преден и заден спойлер, джанти и гуми. Продажбите на седана A-Klasse започват в края на годината. Моделът ще се сглобява в Мексико и Германия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фолксваген

    8 12 Отговор
    Volkswagen XL1. Адски ефективен и ужасно рядък, дизеловият плъгин хибрид на VW е ограничен в 250 броя, с цена от минимум 111 000 евро. Коефициентът на съпротивление е изумителен, едва 0,189 , което прави XL1 най-аеродинамичната кола на пътя в момента.

    Коментиран от #4, #12

  • 2 Kибик

    4 5 Отговор
    Ако погледнем прототипите, 1954 Фиат Турбина, 0,140.
  • 3 мерцедес

    8 1 Отговор
    И това за какво го пишеш? Сравняваш неосъществена кола струваща луди пари с нисък клас градски автомобил.

    Коментиран от #9

  • 4 гост

    7 3 Отговор

    До коментар #1 от "Фолксваген":

    А ти поне на снимка виждал ли си го тоя Фолксваген и случайно да забеляза , че е двуместен и практически без багажник , да не говорим за безумната цена ?? Не че някой се е изтрепал да го купува де , даже и да не беше "ограничен" , хахахаха !!
  • 5 Random

    1 7 Отговор
    Голям праз след като е толко грозно.
  • 6 Гошо

    5 2 Отговор
    Двигателя Рено как ли се държи

    Коментиран от #7

  • 7 гост

    4 3 Отговор

    До коментар #6 от "Гошо":

    Много ми е интересно защо някои хора си мислят , че един и същ двигател , ако е произведен в завод на Мерцедес ще има по-добри показатели , отколкото ако е произведен от Рено ? Някой дава ли си сметка , че материалите , машините , че и всички външни агрегати , като горивна система , стартер , генератор и т.н. идват от едни и същи доставчици !!! Какво си въобразявате , че може Мерцедес да направи повече от един 1,5 мотор да речем ?? НИЩО !!!!

    Коментиран от #8

  • 8 гост

    1 2 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Турбото производство на Мерцедес ли ще е , дето първо ще замине или дюзите или даже бутала , сегменти , лагери ??? Мерцедес ли си мислите , че ги прави или си мислите , че тия фирми работят само за него ? Като сте наивни , поне попитайте хора дето знаят !!
  • 9 333

    1 2 Отговор

    До коментар #3 от "мерцедес":

    Това ако е нисък клас градски автомобил, Фабия какво е?
  • 10 Емил

    1 1 Отговор
    За какво и е на въшка обтекаемост?! Челното съпротивление играе роля при скорости над 60 км/ч. За тази количка повече от 60 е все едно да си влачиш гъ,а по асфалта!

    Коментиран от #11

  • 11 гост

    2 2 Отговор

    До коментар #10 от "Емил":

    Ами защото само след някакви си 3 години Мерцедес трябва да докаже средни емисии за ЦЯЛАТА гама под 95 гр/км !!!! И то не на стендове , а на пътя пред независима организация !!! Тоест тая "въшка" трябва да докаже нещо от порядъка на 65-75 гр/км , за да компенсира тези от 120-130 на Е и ЕС класа !!! А това значи реален разход под 3л/100 км !! Ти какво препоръчваш , да я направят мини Г-класе , а ??
  • 12 Plameni

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Фолксваген":

    Мерцедес W 125 - 1938 г. 794 кс. 432км/ч. възд.съпр. 0,17
  • 13 циганина

    2 0 Отговор
    are wee na moita karuca saprotivlenieto e po malko i s kolkoto si iskam konq 6a q karam