Last news in Fakti

24 Юли, 2018 11:04 2 786 3

Бъдещите "айфони" – проектирани в Калифорния, но с китайски дисплеи

  • apple-
  • iphone-
  • смартфон

Очаква се през 2020-та Apple да направят пълен преход от LCD към OLED. И докато Samsung е най-големият доставчик на OLED дисплеи, от Калифорния ще се опитат да намалят зависимостта си от южнокорейската компания като намерят други партньори, отговарящи на високите им изисквания. С този ход Apple ще искат и да редуцират производствените си разходи.

Според актуален доклад китайска компания, наречена BOE Technology Group и контролирана от правителството в Пекин, се интересува от изработването на OLED панели за бъдещите iPhone-и. Същевременно и американският технологичен гигант намира сделката за привлекателна. Евентуално сътрудничество между Apple и BOE би било огромна победа и за двете страни. Първо, американската компания ще създаде по-топла връзка с китайското правителство, което би било от полза за плановете на Apple да се възползва от процъфтяващия местен пазар.

Освен това ако BOE наистина успее да произвежда дисплеите на по-ниски цени, iPhone-ите също би трябвало да станат по-достъпни.

В същото време чрез сътрудничеството самият Китай може да се доближи до конкурентите си Южна Корея и Япония, които са напреднали значително в производството на нови технологии. Чрез партньорството с Apple BOE може да докаже, че Китай има технологичното ноу-хау, за да отговори на високите стандарти, тъй като Apple се разглежда като пионер на иновативни и комплексни системи.

Има обаче един основен проблем. BOE прави само LCD екрани, някои от които се използват в iPad и MacBook, а превключването към OLED ще представлява основна трансформация за компанията. Като се има предвид високите изисквания на Apple, производството на OLED е голямо предизвикателство за китайската компания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    17 9 Отговор
    И без това отхапаните ябълки са прехвалени и плащаш половината пари само заради емблемата. Ще си останат със скапаните екрани, платения софтуер, dead hand проблемите и т.н. А утре патока като изпраска мито и на OLED-a от Китай, ко праим?
  • 2 Някой си...

    3 3 Отговор
    "а превключването към OLED ще представлява основна трансформация за компанията"
    От къде ги мислите тия глупости BOE отдавна произвеждат OLED панели
  • 3 Бай Благой

    3 0 Отговор
    Има ли нещо което вече не е произведено в Китай?