Last news in Fakti

25 Юли, 2018 13:03 15 284 12

Уличиха автопроизводители в нови измами

  • вредни емисии-
  • манипулация

Производители на автомобили за завишавали умишлено показателите за вредни емисии, измервани по време на тестове. Целта е била да се заложи по-високо базово равнище на стандарта през 2020 г., сочи доклад на Изследователския център на Европейската комисия.

"Някои автомобили са подлагани на изпитания с изтощен акумулатор, за да може част от работата на двигателя да се използва за зареждането му. В много случаи е била изключвана и функцията за автоматично гасене на мотора в задръстване", твърдят от ЕК. Така автопроизводителите са завишавали средните резултати от тестовете за вредни емисии с 4.5%.

В доклада на Изследователския център не се посочват имена на конкретни компании, но се отбелязва, че към подобни манипулации са прибягвали много производители. "Такива трикове не ни харесват. Ще направим всичко възможно изходните данни от изпитанията да отговарят на реалността", коментира еврокомисарят по енергетика Мигел Ариас Каниете.

През ноември миналата година Еврокомисията предложи автомобилните компании да бъдат задължени да намалят вредните емисии с 15% от 2020 до 2025 г. и с 30% до 2030-а.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кинти

    46 16 Отговор
    Защо ли не се учудвам, че големите концерни са готови да заложат живота и здравето на хората в големите градове на карта, за да изкарат някой долар в повече.

    Коментиран от #3

  • 2 Зорлем

    31 1 Отговор
    Големите концерни? Може би гаражните производители (не само на автомобили) мислят само и единствено за здравето на своите клиенти?
  • 3 Jek

    15 0 Отговор

    До коментар #1 от "Кинти":

    А добър ден :)
  • 4 12345

    22 5 Отговор
    Не мога да ги разбера тези автопризводители. Един път ги уличават, че занижават стойностите, друг че ги завишават. Ами как е възможно това незнам. Хем са ги занижавали, хем са ги завишавали.

    Коментиран от #5, #6

  • 5 Далавераджия

    10 2 Отговор

    До коментар #4 от "12345":

    Какво е странното, в ЕС всичко е бюрокрация и сега нещо е вредно и ти изкарваш милиони по съдилища, дали е 4 % по-вредно или по-невредно ... просто много хора получават много пари да мерат нещо, дето сами виждат че си е в сферта на грешката и няма никакво значение тези 4% колко са вредни )
  • 6 678910

    12 1 Отговор

    До коментар #4 от "12345":

    Кое не разбра?
    Завишават ги нарочно, че да може да избутат още някоя друга годинка.
  • 7 ДА АМА НЕ

    12 1 Отговор
    Нищо ново не ни казват.Всичко за пари е възможно на тази планета.Само здравето не!!!
  • 8 hmhmhm

    4 3 Отговор
    И сега не схванах сега как ги завишават? Защо да дигат летвата и защо по високата летва е проблем? И драга ми евро комисия когато загасиш двигателя то ти нямаш вредни емисии абе както и да е.

    Коментиран от #9

  • 9 баба

    12 2 Отговор

    До коментар #8 от "hmhmhm":

    Просто е.Примерно гориш 100 еденици.Казват ти да намалиш с 15 .еденици.Тогава ти скриваш, че гориш 100 еденици, и обявяваш, чегориш 110 еденици.Т .е. изкуствено вдигаш базата засравнение, и ти остава да свалиш само 5 единици.Извинявам се за досадното обяснение.И не смятам, че автопроизводителите са виновни.
  • 10 Кан крум

    5 1 Отговор
    Всичко е картел авто производители петролна промишленост ако са екологични колите ще горят малко гориво и тогава цели икономики зависещи от петрола какво ще правят
  • 11 Явор Стоянов

    3 0 Отговор
    Нека не забравяме и ефекта при събирането на данъците, защото и 1% е колосална сума...
  • 12 Мафия

    4 1 Отговор
    И как ще направят всичко възможно резултатите да отговарят на реалноста, при положение че те се изменят постоянно. Зависи от стила на каране, нивото на износване на двигателя и т.н.
    Тестват ги нови, още не разработени и очакват после данните да са същите..