Last news in Fakti

21 Февруари, 2012 13:59 1 742 0

Intel вгради WiFi в процесор

  • intel-
  • rosepoint

Универсалното приложение се смята за един от най-важните принципи в света на електрониката. Колкото повече функции поема даден чип или процесор, толкова повече пространство и мощност за захранване се пестят. На своя ръка това позволява намаляването на размерите на крайния продукт.

Точно с тази цел инженерите на Intel са решили да вградят WiFi-компонент директно в процесора. Новият чип носи името Rosepoint и засега е само експериментален проект. Експерти обаче смятат, че до десетина години такова "сливане" е неминуемо.
 
Най-голяма изгода от подобно решение ще има сегментът на нотбуковете. Перспективи обещава и Intel-ската технология WiDi, която обезпечава безжично предаване на видео на дисплеи с висока резолюция. При нея процесът на кодиране и декодиране на видеопотока се осъществява паралелно от вградения графичен процесор, само че в момента за целта се използва външен безжичен чипсет.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА