3 Август, 2018 10:40 3 492 14

Tesla иска да строи фабрика и в Европа

  • tesla-
  • завод-
  • европа-
  • германия
Tesla иска да строи фабрика и в Европа - 1

Американският производител на електромобили - компанията Tesla е започнала преговори с властите на Германия и Холандия за строителството на своя първи завод на територията на Стария континент. Информацията е на The Wall Street Journal.

Според нея, става дума за строителство на фабрика, обединяваща производството на акумулаторни батерии и на електромобили. Преговорите все още са в начален стадий и могат да завършат безуспешно, отбелязват специалистите от WSJ.

Основателят на Tesla Илон Мъск изказва явни предпочитания към Германия. Към момента Tesla има изследователски център на немска територия, който е разположен близо до границата с Белгия и Люксембург.

Тази информация идва малко след новината, че Tesla инвестира 5 млрд. USD в завод в Китай и на фона на финансовите отчети, от които се вижда, че през втората четвърт от 2018 година загубите за американския производител на електромобили са колосалните 717.5 млн. щатски долара.

От друга страна с построяването на новите заводи в Китай и в Европа Мъск се надява да се спаси от задаващата се търговска война между САЩ, Китай и ЕС. В началото на юли компанията повиши цените на моделите си в Китай заради въведените вносни данъци.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Driving pleasure

    6 10 Отговор
    Ахахахаха и от къде ще вземе тесла 5 млрд за завод в китай и от къде ще вземе после още толкова за завод в европа? има 2.2 млрд кеш в момента и разходи за над 1.5 в следващите 6 месеца - той пари да плати на доставчиците няма - завод ще строи баба си!
    То само с лъжи мажи не става...

    Коментиран от #4

  • 2 На тслата дръжката

    5 0 Отговор
    Да дойде в Ловеч ...

    Коментиран от #3

  • 3 Driving pleasure

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "На тслата дръжката":

    Нистаа... некви шваби са го взели под наем да правят и те чалъми :D
  • 4 гост

    11 2 Отговор

    До коментар #1 от "Driving pleasure":

    Тръгнал си да учиш милиардер с няколко части компании и една листанта на борсата как се управлява бизнес. Мъск е казвал, че когато някой мениджър вкара всичкото си богатство в компанията, която управлява и неговите доходи са обвързани пряко с това дали компанията е печеливша или не, тогава да му дават съвети. Нищо от предсказанията на анализаторите не се реализира. Нито Тесла обяви фалит, нито е застрашена от фалит, нито акциите им се обезцениха. Не го учете, той разработи кацащи ракети, а ти му държиш сметка дали имал пари или не. Има над 40млрд. не работи за заплата, не го мисли.

    Коментиран от #5, #6, #10, #12

  • 5 Driving pleasure

    3 8 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Я вземи попрочети за Свети Илон повече - всичките му компании до момента с излизали на печалба само след като той се е разкарвал от управлението им (или по-точно са го изритвали)!
    Абсолютен бездарник по отношение на мениджмънта, но се надявам тоя път да не го разкарат, а да се удави с Тесляка, щото то не може цял живот на лъжене и мажене са се кара!

    Коментиран от #7

  • 6 Икономист

    3 2 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Гост тези 40B са в акции!!!!
    Е Цукърби за един час загуби 17B!!!!!
    И престани да гледаш на големите бизнесмени като на богове, и Гейтс сгреши и Стив Джобс и много други. Въпроса е дали ще си вземе поука, е Мъск обещава да го направи нека да видим.
  • 7 Язе

    4 2 Отговор

    До коментар #5 от "Driving pleasure":

    Е в тази компания седи цяла държава зад него.Така се прави бизнес.Каквото и да объркаш САЩ наливат мангизи след това и оправят работата.
  • 8 гост

    6 3 Отговор
    Тесла се възползваха от дъжавни кредити при стартирането на производството и само те си ги върнаха предсрочно. Само Тесла е оставила патентите си на свободно ползване, другите компании си сикат парите. Ако САЩ наливаше пари дали щеше да е на загуба компанията? Защо говорите глупости? Тесла е с персонал от над 60х.души, дава работа на толкова много хора и подизпълнителни фирми. Кой щат не би бил доволен да даде безвъзмездно земя и данъчни облекчения щом ще получи после милиарди от данъци, инфраструктура и висок стадарт? Погледнете у ваше село кой какви пари дава и се замислете дали 80х.долара заплата за инженер е в ущърб на щата, след като този инженер живее с тези пари, плаща си данъците, плаща си наема, плаща си храната и сметките и всички по веригата печелят от неговата заплата и от това, че той е в Невада, а не в Шанджин, Китай?

    Коментиран от #11

  • 9 123

    2 0 Отговор
    Е, жалко, малко закъсняха. Заводът в Баховица вече го дадоха под наем на някакъв производител на авточасти... Но нищо, да идват във Видин - на мястото на старите заводи има много площ. Козлодуй е близо за зарядните и по Дунав - директно до представителствата в цяла Европа...
  • 10 Антон 1

    3 2 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    То много такива дето не ги мислехме ,завлякоха цели държави ! Е , и ?
    Богатите са безгрешни ,така ли ?
    Ами купувай акции тогава на всичко компании в които са инвестирали всичко основателите им !
    То голям критерии за правилност !
    Айде лека !
  • 11 Язе

    4 1 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Глобите всяка година от другите автопроизводители,най-вероятно по един или друг начин стигат до Тесла.Това едно време се наричаше рекет,изнудване.Сега явно се каза бизнес модел.
  • 12 Г. Е. М.

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Браво, баш така си е. А аз му стискам палци на Мъск да успее, щото хора като него променят цели бизнеси и задават бъдещите тенденции в някои много важни отрасли на икономиката...

    Коментиран от #13

  • 13 Пламен

    2 1 Отговор

    До коментар #12 от "Г. Е. М.":

    Какви бъдещи тенденции, какви пет лева? Норвегия пропищяха от гаранционно и следгаранционно обслужване, след като "се напасоха" с електрички през държавна субсидия. Я вижте Китай, има 430 модела електромобили, като сглабя СЮВ модел и в Германия. Има и в Казахстан електро модел на JAC. Това, че се гледа с недоверие на този вид задвижване, и е скъпо... Ама те Евро джендърите си знаят работата - вкарват закон, изриват към нас всички "вредни" замърсители и стартират продажбите на електрокарите. Просто още не са достатъчно подготвени логистично.
  • 14 Георги

    1 0 Отговор
    Като чета коментарите виждам че в България имаме най-добрите икономисти в света. Знаят как няма да стане.