Last news in Fakti

8 Август, 2018 12:07 6 322 4

Градът с най-удобен обществен транспорт

  • градове-
  • обществен транспорт
Градът с най-удобен обществен транспорт - 1
Снимка: Shutterstock

Компанията Expert Market представи класация, в която са посочени градовете по света с най-удобен обществен транспорт. При съставянето на рейтинга се отчитат няколко фактора: време за пътуване, брой прекачвания, престой в задръствания и цена на пътуването. В списъка от 74 града няма нито един български.

Първото място е присъдено на френския град Ница, в който за предвижване хората губят по около 40 минути средно. Месечните разходи за билети пък не превишават 1.25% от средната заплата в града. На година, жителите на Ница имат общ престой в задръстванията около 22 часа.

Второто място е за еквадорския град Куенка, а тройката се допълва от испанския град Билбао. В десетката влизат още Тулуза, Катания, Бари, Лион, Болоня, Страсбург и Лестър.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЦаЦА

    2 0 Отговор
    НиЦА - хубавиЦА :)
  • 2 Гост

    5 0 Отговор
    можеше да сложат линк към проучването, 74 града пък споменават 2. Все едно да ви кажа какво чух сутринта в метрото.
  • 3 Софиянец

    2 1 Отговор
    Най-удобен е в София, защото има метро.
  • 4 Eye

    3 0 Отговор
    Е то и от Витоша по-високо нема!