979 1

Реклами в Whatsapp от догодина

Александър Петков

От следващата година WhatsApp ще показва реклами на своя „Status” екран като част от трансформацията на услугата, която Facebook планира. Идеята зад промяната на номер едно приложението за мобилна комуникация е то да започне да изкарва повече пари. Припомняме, че Facebook придоби Whatsapp през 2014-та за 19 милиарда долара.

WhatsApp има за цел да предложи на бизнес клиентите си повече инструменти, с които те да се свързват с потребителите. Компанията обяви и нови типове реклами, които ще позволяват осъществяването на именно тази директна връзка.

Доклад от Wall Street Journal разкрива, че WhatsApp ще таксува фирмите между половин и 9 цента за всяко съобщение, доставено до потенциален клиент.

Докато компаниите ще се свързват по-често с клиенти чрез WhatsApp, услугата гарантира, че потребителите ще имат пълен контрол върху съобщенията, които получават.

"Фирмите ще плащат, за да изпращат определени селективни съобщения и така няма да се създава излишен спам. В допълнение, всички чатовете ще останат криптирани, а рекламните от тях ще могат да бъдат блокирани", казват от WhatsApp.

Макар че тази трансформация по подобие на Instagram може да доведе до намаляване на потребителската база на WhatsApp, изглежда, че Facebook ще превърне най-голямото в света приложение за мобилни съобщения в машина за печелене на пари. По-рано тази година, WhatsApp обяви, че е достигнал 1,5 милиарда месечни потребители.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Христо
    Отговор
    1 22:00  11.08.18
    Значи от догодина без whatsapp...

Напиши коментар:


Публикувай