11 Август, 2018 12:00 2 561 11

Всички нови "айфони" с Face ID

  • apple-
  • iphone-
  • face id

Слуховете, които се въртят в мрежата през последните няколко месеца, предполагат, че Apple може ще имплементира Face ID във всичките си нови iPhone модели в опит да ги приведе в съответствие с iPhone X.

Това изглежда все по-вероятно, след като доставчик на Apple потвърди, че търсенето на части за технологията за лицево разпознаване се е увеличило значително и то непосредствено преди представянето на новата линия смартфони на технологичния гигант.

Lumentum Holdings, единствения производител на компонентите за Face ID наскоро отчете приходи от близо 65 млн. долара, обяснявайки, че поръчките произлизат от ключов клиент. Въпреки, че името на Apple не е споменато, базираният в Купертино технологичен гигант е най-големият клиент на Lumentum, и затова се смята, че компанията се готви за разширяване на Face ID технологията чрез имплементирането й във всички iPhone-и и дори и в iPad-ите по-късно тази година.

Освен това, закупувайки такава голяма част от компонентите за Face ID, създаденият от Стийв Джобс концерн си гарантира, че никой друг Android производител няма да може да използва технологията. Lumentum е единствената голяма компания, която произвежда нужните части за лицево разпознаване и чрез поставянето на големи поръчки Apple може да бъде сигурен, че няма как да бъде отговорено на евентуално търсене от конкуренти.

Линията iPhone-и за 2018-та ще включва три различни модела, като всички изглежда ще бъдат оборудвани с Face ID. Освен това, по подобие на iPhone X, те явно ще бъдат без Home Button.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СссереМ

    6 23 Отговор
    Номер 1 са отвсякъде,харесваха ми андроидите до момента в който попаднах на айфон,всичко е измислено с песпектива.

    Коментиран от #2, #6

  • 2 Технолог

    14 4 Отговор

    До коментар #1 от "СссереМ":

    С переспектива или липса на такава (в зависимост дали искат да те накрат да си купиш по-нов модел) :) Епъл никога не са правили модели с переспективи, а точно обратното ... модел, който може да прави точно това, за което е купен и нищо повече.
  • 3 Кибик

    22 3 Отговор
    Очевидно за ЦРУ не е достатъчно да ни имат координатите от GPS, обажданията и съобщенията, искат и снимка.
  • 4 Радина

    0 9 Отговор
    Те са много хубави тези айфони особенно седмицата на айфон
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 МАК

    4 7 Отговор

    До коментар #1 от "СссереМ":

    Иди го обеснявай на Бозоид любителите!!
  • 7 Айфон примат

    5 0 Отговор
    Картотека на световната селяния. Очаквам и Адидас и Редбул да задължат елита да се снима за Дълбоката Държава
  • 8 иванчо

    2 1 Отговор
    Файда фейс айди е голяма тъпотия.Повече от 80% от потребителите не я използват и дори харесват повече пръстовия отпечатък.

    Коментиран от #9

  • 9 Jacques Yves Moineau

    5 0 Отговор

    До коментар #8 от "иванчо":

    Е, да ама е гъзария.....панаир на суетата.
  • 10 999

    8 0 Отговор
    Не е далеч деня, в който трия мейли, фейсбук, махам телефона и отивам на село.
  • 11 Townboy

    0 0 Отговор
    У нас цървулите са с Айфони за 1800 лв на изплащане а олигарсите с Нокиа 8810 на 15г!