Last news in Fakti

13 Август, 2018 14:44 6 593 44

Тестваха хибрид по стандарта WLTP

  • wltp-
  • plug-in хибрид-
  • mitsubishi-
  • outlander phev
Тестваха хибрид по стандарта WLTP - 1

Новият Mitsubishi Outlander PHEV е един от първите plug-in хибриди, които са официално тествани по новите WLTP стандарти за разход на гориво и вредни емисии в реални условия. След модернизацията, която претърпя японското SUV, то достигна резултат от едва 46г/км и максимален EV пробег от 45 км.

Това го превръща в подходящ хибриден автомобил дори за централните части на градовете по света, които вече забраниха или се готвят да забранят влизането на замърсяващи въздуха автомобили. Вследствие на по-строгите тестове, много от конкуренти в сегмента на plug-in хибридите вече няма да отговарят на изискванията за ниски нива на вредни емисии, като някои от тях вече биват изтегляни от пазара.

Тестваха хибрид по стандарта WLTP

Outlander PHEV е оборудван с 2.4-литров бензинов агрегат, използващ MIVEC технологията, като превключва плавно работа по цикъла на Ото и на Аткинсън, в зависимост от ситуацията. Той произвежда повече мощност, в сравнение със стария вариант (135 к.с. срещу 121 к.с.) и по-голям въртящ момент при увеличен диапазон на оборотите.

Електрическото задвижване на Mitsubishi Outlander PHEV също е подобрено, като електромоторът, действащ на задната ос произвежда 95 к.с., а задвижващата батерия е с увеличена с 10% мощност и капацитет до 13.8 kWh. Ускорението от 0-100 км/ч. е намалено с 0.3 секунди спрямо предишната версия до 10.5 сек.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Driving pleasure

    16 6 Отговор
    Ахахахах 46г/км АМА НА ПЪРВИТЕ 100 км! После по 246, а що не смятат и електроенергията? за германия микса е 500 г/кВ, което ако смятам правилно ще рече, че има 13.8 кв Х 500 г : 45 км = още 153 г + 46... 200 г/км колкото модерен V8 двигател. Ай честита ви еко-шитня с батерии :D :D :D

    Коментиран от #2

  • 2 Зорлем

    7 7 Отговор

    До коментар #1 от "Driving pleasure":

    Сега само гледай как ще дойде Електрика да ти обясни как именно в Германия са толкова напред с еко-производството на ел. енергия, та чак се стига до отрицателни цени от време на време. За количеството и източниците на субсидии, благодарение на които е по-изгодно да произведеш 1kW и да платиш на някого 2-3 цента да го вземе и пак да ти остане достатъчно печалба, засега обаче няма да говорим :)

    Коментиран от #3, #4

  • 3 Driving pleasure

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "Зорлем":

    ами да заповяда :) в същото време обаче на баба Меркел "ядрените физици и хирурзите" от африка нариват кюмур с лопатите и ръгат в ТЕЦовете и пууши та са къса :)
  • 4 обичам "хейтърите"

    5 4 Отговор

    До коментар #2 от "Зорлем":

    Със сигурност има какво да се подобрява в производството на електроенергия от възобновяеми източници, но има и някой неща като "умни" мрежи например, в които именно такива автомобили ще балансират между производството и консумацията на електричество. Ама ние ние да си плюем, защото в това сме най-добри ;-)

    Коментиран от #5, #6

  • 5 Driving pleasure

    5 6 Отговор

    До коментар #4 от "обичам "хейтърите"":

    дам много ме кефи умната мрежа... значи ще ползвам кошника дето трябва да го карам за буфер на мрежата и така вечер като падне добива на ВЕИ за да си изпека пиле на грил, да си изстудя биричката и да зяпам мач ще чакам колата да ми пусне електрика - а сутринта като стана ще търча да хвана реса щото кошника точно когато ми трябва ще е с изчерпан заряд - брилянтно баце - и за тоя кеф трябва да похарча сандък с пари... ей сега е... засилвам се :D
  • 6 Зорлем

    3 3 Отговор

    До коментар #4 от "обичам "хейтърите"":

    Не знам къде и в какво сме най-добри, но акъл за елементарното правило кога се пише "някой" и кога "някои" все ни се намира! Или да перефразираме: българският правопис ни е труден за научаване и разбиране, обаче във филисофстването за "умни мрежи" сме най-добри :)

    Коментиран от #7, #8

  • 7 Антиелектрика

    6 2 Отговор

    До коментар #6 от "Зорлем":

    Стига де, нали човеченцето един писа от свое име в женски род, а после се оправдаваше, че диктува на телефона си за това така се е получило - хахахахахаха. Та как да се връзваш на същество, което по цял ден си говори сам на телефона, вместо да седне да го напише - той просто си е освидетелстван многоников трол. А и на всички стана ясно, че "Електрика", "гост" и още n на брой никове, са на един същ субект от Карлуково. Ама аз и ти какво ли разбираме от електричество - то просто си расте по дърветата и му трябва само една "умна" мрежа, за да влезе у "умно" село.
  • 8 обичам "хейтърите"

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "Зорлем":

    Приемам забележката за "някой/някои". За останалото няма да споря, защото отдавна съм се убедил, че няма как да промениш мнението на хора, при положение, че то се основава само и единствено на желанието да критикуват всички и всичко. Интернет е чудесна платформа за такива анонимни "разбирачи" - дерзайте и със здраве.
    P.S. Извинявам се на Факти, че им напълнихме новината с безсмислени коментари.

    Коментиран от #9

  • 9 Зорлем

    1 2 Отговор

    До коментар #8 от "обичам "хейтърите"":

    Ба, анонимни? Аз си мрънкам и подхилквам по такъв начин и в "живия живот". Просто след известен брой години опит и настъпване на различни мотики съм се научил да отсявам доста добре "ляльовците" (т.е. тези, които много "лялят"), които си мислят, че са хванали Господ за шлифера, и че всички останали ядем доматите с коловете. Лошото е, че всяка година идва нова реколта надъхани разбирачи, които си обаче мислят, че откриват топлата вода и много държат да гледат отвисоко нас "старите". Само дето (почти) никой не осъзнава, че например играта "тука има, тука няма" е поне на 600 години (тогава поне е описана за първи път) и схемата не умира, колкото проста и стара да е. Или с други думи, светът открай време е пълен с "лапни-шарани" и явно не се очертава това да се промени скоро. Та това е - обичам да осмивам "лапни-шарани". Перверзия е, ама си ми е гот!
  • 10 Шофьор

    3 2 Отговор
    45 г/км,сериозно!?Този кошник 2,4 атмосферен бензин с тегло поне 1500кг?Ако тръгна с него от Бургас за София по магистралата и карам със 140 км/ч какъв разход ще ми даде?Не,няма нужда да ми отговаряте,въпросът беше риторичен.Тези хибриди стават единствено за из града и селото,до 50 км/ч.След това като погледнеш разхода и става страшно.Питайте тоьота Ярис или аурис как горят извън града,като се изтощи нищожно малката им батерия.Над 100 км/ч дават такъв разход,че на собствениците им ,които не са мислили преди покупката им се иска да се гръмнат.За дълги разстояния най-добре дизел или фабрична АГУ.
  • 11 Nazy

    3 5 Отговор
    До г-н разбирача Шофьор- г- н шофьор притежавам Lexus RX450h с 3.5 V6 бензин/ хибрид и 300(триста) коня под капака! На магистрала Тракия от стара Загора до Бургас със скорост 65 мили в ч разхода пада под 6/100 !!! Да ако карам с 80/мили в час разхода ще е около 10/100 но пътувам комфортно и сигурно , в пълна тишина и спокойствие и никога не бих ревал по какъвто и да е повод колко ми горяла колата която струва 100 бона....

    Коментиран от #12, #13, #14

  • 12 незнайко

    4 1 Отговор

    До коментар #11 от "Nazy":

    И за какво Ви са тези 300 к.с. след като ще карате на магистралата със 100км.ч. ? Това изцепване не беше много добро !
  • 13 Антиелектрика

    3 1 Отговор

    До коментар #11 от "Nazy":

    Те тези 300 к.с. на автомобил 2,5 тона, са крайно недостатъчни. Да не говорим, че реално са 260 к.с. от бензиновото ДВГ. Че той моя дърт турбобензин гори 10/100 като карам с 130 км/ч, а динамиката му е в пъти по-добра от твоя нов хибрид с 300 к.с. В града определено ще харчи по-малко, но за 100 бона - не мерси.
  • 14 bbb

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Nazy":

    явно си голям магьосник...
  • 15 Nazy

    2 5 Отговор
    Дейба къв съм малоумен !?!що не си взех 1.9 Тди голфче 3ка да ми е мирна главата , а се набутах 100 бона за 2.5 тона и 300 коня само😂😂😂сигурно имам от всичко х3 от тези дето много философстват тука - ма нали гроздето е кисело та и тая кола не я бива😂🤪😂🤪

    Коментиран от #19

  • 16 Шофьор

    4 0 Отговор
    Майстор си на късия разказ. Едва ли някой тук ти вярва. Да,хибрида в града е икономичен и безшумен, но извън града гори като ламя! Карай си го със здраве! Законите на физиката нямат нищо общо със законите на фантазията.
  • 17 Nazy

    1 5 Отговор
    Като си купиш такава ламя - тогава ела да ми говориш , а до тогава давай газ на тедеито и се радвай на живота😂😂😂
  • 18 Шофьор

    2 1 Отговор
    За твое сведение не карам голф тди.Карам нова кола 90 КС и не я карам с 100 км/ч по магистралата, а с 150 и разхода е повече от задоволителен. Жив и здрав бъди и се радвай на живота!Аз нямам твоите финансови възможности, но и да ги имах, пак нямаше да е хибрид. Аз си ценя парите, не бих ги хвърлил на вятъра за скъпо гориво.
  • 19 Антиелектрика

    1 3 Отговор

    До коментар #15 от "Nazy":

    Когато някой каже, че не му харесва хибрид за 100 бона, защо си мислиш, че кара задължително Голф дизел? Просто ти давам пример, че едно дърто Форестърче гори толкова на магистрала, колкото и твоя Lexus, а по динамика и проходимост едва ли може да се пребориш с него. Бъди жив и здрав и си карай колата, но не се напъвай да се хвалиш колко пари имаш повече от другите, защото не са правопропорционални на интелекта.
  • 20 Nazy

    3 2 Отговор
    Не съм се хвалил колко пари имам първо а и с2.2 тона кола да вдигнеш 100 за 7 секунди не мисля , че е лоша динамика. Никога не карам с 150 за да не ме стържат от асвалта като повечето философи в Бг дето всеки ден ги гледам по новините нищо че живея и работя в чужбина!!! Карам си бавничко и славничко и те така те! Живо и здрави и бъдете по- разумно мислещи хора !!!

    Коментиран от #21

  • 21 Антиелектрика

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "Nazy":

    Тук разрешената скорост е 140 км/ч и аз винаги я спазвам. А за твоя модел мисля, че ускорението е 8 секунди, а не 7. Но това са подробности. Вярно е, че у нас се кара отвратително, но това е друга тема. Дори германците с турски корени карат като идиоти по пътищата ни.
  • 22 Ивп

    1 2 Отговор
    Аз си карам 13 годишния приус с 5/100 смесено, а вие си пишете..
  • 23 Nazy

    3 5 Отговор
    Не е важно да караш д максимално позволената скорост навсякъде !!! По важно е да караш разумно и с мисъл! Тези автомобили са създадени точно за тази част от населението!! Единия имал Субару другия незнам си ква ... и с 60 да караш това Субару под 10/12 трудна работа , шофьора с тди то с 90 коня си представям каква динамика има на първа и втора скорост .... иначе много ги знаете всичките въпреки , че никога не сте се докосвали до подобен род и клас автомобили! Лексус не е само мощност и надеждност- това е име олицетворяващо статуса ви в обществото- автомобил за работещите хора от средната класа!! С прилични цени на обслужване и резервни части , с перфектни гаранционни и след гаранционни условия - са сведение ще добавя , че пълно обслужване в дилър на лексус е на цена 224 паунда и включва както смяна на всички филтри масло така и цялостна проверка на хибридната система ! Не мисля че някоя от известните в кавички марки може да се доближи до това качество с тези цени- за сравнение обслужване на Ауди а5 същата година на производство само че 2.0 дизел кадилник струва не повече не помашко от 650 паунда в дилърския сервиз!!! Тойота е по пластмасова също като останалите пластмасови таратайки но вижте един лексус и тогава ми говорете за коли качество и икономии!!!

    Коментиран от #24, #31

  • 24 Антиелектрика

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "Nazy":

    Да не си мозъчен хирург или нобелов лауреат, че имаш такова самочувствие? Да твърдиш, че си си купил Lexus заради демонстрация на някакъв статус в Англия, не те издига в очите ни, дори напротив. Хайде със здраве.

    Коментиран от #34

  • 25 Nazy

    2 4 Отговор
    Купил съм си го защото смятам , че покрива изискванията , нуждите и статуса ми! Верно много сте спрели в тая Бг...,

    Коментиран от #27

  • 26 гост

    3 1 Отговор
    Една чиста електричка с 13.8 квч батерия изминава 100км. Ако искате наистина смислен хибрид то изчакайте да започнат да продават Нисан Ноут бензин-хибрид в Европа, засега се продава само в Япония. Тази конфигурация е задвижване като електрическа кола, а малък бензин зарежда батерия с подобен капацитет. Така разходът в реални условия е 2.5л бензин. Защото при това Мицубиши ще имаш разход от над 8л. бензин след като ти се изразходи батерията след първите километри, а при нисан имаш константен разход.

    Коментиран от #32

  • 27 Антиелектрика

    4 2 Отговор

    До коментар #25 от "Nazy":

    Пич, хайде да избиваш комплекси на друго място, а?! Дали сме изостанали или не, не е твоя работа, защото си се отрекъл от родината си и си тръгнал доброволно да ставаш роб за някаква си вещ, пък било то и Lexus. Ама като ти гледам ника "Nazy", какво ли друго да очаквам?! Стой си при пакистанците и новичока и не ни мисли нас "задръстените" българи, които имаме топки да живеем на територията на предците ни!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Антиелектрика

    4 0 Отговор

    До коментар #28 от "Nazy":

    Смешко, толкова си елементарен, че дори ми става жал за теб. Нито работя за 400-500 лева, нито майка ми готви или ми гледа детето, нито разчитам на някой да ми дава пари. Родоотстъпник, който се мисли за нацист, а живее и слугува на индийци и пакистанци, за мен е нищо повече от една плюнка! Срам и позор си за предците си - готов си да слугуваш на цигани с пари, но не си готов да се бориш тук срещу циганизацията. Кефи се на Лексуса си, то е ясно, че си обикновен консуматор без грам ценности и достойнство!
  • 30 Nazy

    1 5 Отговор
    Като те гледам каква бълвоч изплю , да ти кажа честно тоя който ти дава повече от 590 лв е допуснал огромна грешка!!! За ценности и достойнство може да говори човек който е постигнал нещо в живота служил е на родината бил се е за нея и т.н! Със сигурност съм дал повече на родината с няколкото си мисии , а пък парите който съм изпратил за врмето в чужбина сигурно надвишават неколкократно целя ти бюджет който имаш в живота си! Дай да не продължаваме с обидните квалификации , че не ти подхождат на статуса на “Горд Българин”- между другото имаше един период в който се заговори за едни 80% от българите.... можеш да бъдеш сигурен , че си в представителната извадка!

    Коментиран от #33

  • 31 Шофьор

    3 0 Отговор

    До коментар #23 от "Nazy":

    Има коли за каране,има и за фъчкане.Ти недей се притеснява за динамиката на моята кола,добра е,пък и не съм състезател!Купил си 300 к.с. кола и не може да я прехрани, после вика"то на магистралата със 100 е добре".Голям смях.Един познат с ге-класа на газ така на баирите превключваше на бензин и ми обясняваше как трябвало от време на време да се кара на бензин,а тя горката душа няма да качи баира.
  • 32 Шофьор

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "гост":

    Абсолютно съм съгласен с теб и това се опитвах да обясня.
  • 33 Антиелектрика

    3 0 Отговор

    До коментар #30 от "Nazy":

    Хахахахаха, ти се оказа прост фатмак, който си мисли, че е много важен за света. Ами не смешко, не само, че съм служил, но съм и с по-високо звание от старшина. И съм постигнал много повече от това да съм строител в Англия. Слез на земята, защото ми писна още от първото ти мнение да се хвалиш, да плюеш по българите и да избиваш комплекси колко пари си изкарал. Определено у нас не всичко е както трябва и най-красноречивия факт е, че се раждат такива неблагодарници и безродници като теб, които са готови да продадат и майките си за малко повече пари.
  • 34 Lexus man

    1 4 Отговор

    До коментар #24 от "Антиелектрика":

    Значи 🙂 , Лексуса е най-здравият хибрид от висок клас,човек който е имал тази кола разбира защо е така.
  • 35 Nazy

    1 4 Отговор
    Незнам как на неуки и неразбиращи хора може да им се обясни как и защо този автомобил струва толкова- те никога няма да го разберат , мислейки си че някой се фука вместо да си направят нужното обновяване на информацията и възприятията на околния свят! С риск да обидя въздуха който дишам ще кажа на тези лаладжий и шанаджии претендиращи , че са много разбиращи шофьори , антиелектрици и тем подобно изявяващи се драскачи , че са просто въздух под налягане- или иначе казано - нищо повече от една звучна и миризлива , наситена с метан(блатен газ) ПРЪДНЯ! Нито съм фатмак като баща ти нито пък съм фазан като тебе! Трябва найстина да си много скъсан дюшек , за да си мислиш , че в твоето село си постигнал нещо- ама да верно всички като тебе са или боксьори или преуспели бизнесмени!спора тук все пак бе за хибридите породен от многознайковци който никога не са притежавали такъв , дори съм сигурен , че дори не сте се качвали на такъв за да твърдите , че било видиш ли ламя и т.н! То се вижда кой е смешен с глупавите си определения! И за край ще кажа едно-
    Искрено се надявам останалите горди Българи да не са на вашето просташко и олигофренско ниво!!!

    Коментиран от #36

  • 36 Антиелектрика

    3 2 Отговор

    До коментар #35 от "Nazy":

    Нацистче миещо чинии на цигани - по-голяма гротеска от това няма! А като се научиш да пишеш правилно, тогава може да и да ти обясня някои неща за фазани, села и пръдни. Просто всички те видяха що за комплексиран неграмотен комплексар си! НаЙстина освен за скъсани дюшеци и пари, в празната ти кратуна, друго няма, ама поне не се излагай повече, безроднико жалък!
  • 37 Nazy

    0 1 Отговор
    Така като чета как пишеш ми приличаш на някоя не задоволена от живота и мъжа си дебелана😂😂😂моля те не ми говори на ти за да не се излагаш повече! Много Такива меки китки като тебе вече плакоха! Аиде макара и умната😂

    Коментиран от #38, #40

  • 38 Антиелектрика

    2 0 Отговор

    До коментар #37 от "Nazy":

    Палячо, мека китка ще викаш на баща си. Не на ти, ами изобщо не трябва да се обръщам към теб, плазмодий безподобен. Ела да ми покажеш на живо какъв мъж си.
  • 39 Саирджията

    1 0 Отговор
    Искам дасе биете наживо, и дасе състезавате после с колите. Единия с лексуса а другия там с квот има😀така е рдно да приключи спора между двама каняре
  • 40 Шофьор

    2 0 Отговор

    До коментар #37 от "Nazy":

    Само тънкоп.....ци като тебе , не разбиращи от коли могат да платят сто Бона за такава щайга.Щом искаш да се фъчкаш,сбъркал си марката,джендърче!Сбъркал си и мястото,на никой не му пука!Плачи си сам,свит в ъгъла на квартирата в мрачна Англия.То само това ти остава.
  • 41 Nazy

    0 3 Отговор
    Еи големи сте нещастници и мисля , че това е причината да бълвате пумия по сайтовете, същата е и причината за агресията ви по пътищата , карайики със 150 и т.н .никога няма да бъдете нормални!!! Показахте го с написаното!!!! За съжаление 80% от живущите там сте се превърнали в такива-“горди” самочувствието без покритие води то там!!! Най бързо загиваща нация , най много убити по пътищата , най висок процент на инфаркти и инсулти ( алкохол и тютюнопушене) въобще много ви се възхищавам!!! Вие сте най- топ ОФ топ😂😂😂😂

    Коментиран от #43

  • 42 SubaruVarna

    0 0 Отговор
    Колегата ми има Рав 4 2018г. от новото поколение пълни плъг ин хибриди - Рав 4 плъг ин хибрид е същият с новият Лексъс НХ 300 Хибрид...в реални условия със спазване на знаците 90 км в час на 2 лентовите извънградски 6.5 л. А98 или 100 октана и със 140-145 км в час ненаказуеми с глоба разхода се вдига на 8.5 л. - това за 190 к.сили обща мощност и 1950 кг. с трима човека....в напълно електрически режим лятото може да се движи в продължение на до 35 км. - но скороста задължително до 49 км в час - на 50 км в час се включва бензиновия двигател или ако се подаде много мощно газ!
  • 43 Антиелектрика

    0 0 Отговор

    До коментар #41 от "Nazy":

    Палячо, що не дойдеш да ни кажеш какви нещастници сме на живо, мишок еврогейски? Ето част от комплексарските ти и неграмотни писания: "Публикувано във факти.бг: сигурно имам от всичко х3 от тези дето много философстват тука", "Публикувано във факти.бг: Верно много сте спрели в тая Бг...,", Публикувано във факти.бг: "Със сигурност съм дал повече на родината с няколкото си мисии", Публикувано във факти.бг: "За съжаление 80% от живущите там сте се превърнали в такива-“горди” самочувствието без покритие води то там!!!" От това което си написал си личи какъв страхлив и безроден боклук си.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.