Last news in Fakti

27 Август, 2018 13:42 6 342 8

€3.5 млрд. за цифровизация на VW-тата

  • volkswagen-
  • цифровизация-
  • електромобили-
  • автономно шофиране
€3.5 млрд. за цифровизация на VW-тата - 1

Концернът Volkswagen планира до 2025 година да инвестира 3.5 млрд. евро за цифровизация на бизнеса си. Информацията е от официалния сайт на марката, къде се казва още, че се планира създаване на "облачна" платформа за каршеринг.

От Volkswagen работят и над създаване на нова операционна система vw.OS, която от 2020-а ще се интегрира в електромобилите на марката. В тях ще бъде заложена съвършено друга електронна архитектура, която ще предлага опростени функции и автономно управление.

В автономното шофиране ще бъде включена и екстрата самостоятелно паркиране без водач в електромобила. Новата електронна архитектура ще се състои от набор от отделни управляващи устройства, работещи със специализиран софтуер.

За работата ще отговарят няколко компютъра с един програмен език. Предвижда се в бъдеще създаване и на единен център за програмно обезпечение на всички електромобили от марката.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 доволно

    10 18 Отговор
    фолксваген пак ще вкарат яко технология готова за изкопиране от другите (френски) марки

    Коментиран от #3, #7

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Лимонад

    7 3 Отговор

    До коментар #3 от "Valio":

    Да. И ти като френските коли... имат всичко, но баш като ти трябва и то не работи щото има Някво оправдание с някой друг.
  • 5 доволно

    7 4 Отговор

    До коментар #3 от "Valio":

    френските коли са рециклирани кока кола шишета, които след 150000 км буквално започват да им се разпадат пластмасите - не ги оставяйте на слънце да не ви се стопят
  • 6 хахахха

    3 6 Отговор

    До коментар #3 от "Valio":

    технологията на френските коли на електроника им е на Bosch - какво да стоят и да гледат немците ... стоят и гледат как правят пари това стоят и гледат
  • 7 Бухахахахахха

    6 5 Отговор

    До коментар #1 от "доволно":

    Като завиващи фарове,предно предаване,регулируемо окачване и още неща които немците са "измислили".Прав е коментара по горе-френските са с електроника Бош.Какво ще кажеш за страхотната екстра на Q5 с копче в багажника да се смъква задницата да я товариш по-лесно?Французите това го имат преди....20-на години.Какво викаш са измислили немците?Дизелгейт са измислили.Ела да ти покажа как 19год.френска кола вози.Ела и да ти покажа и как 7год.френска кола вози.А ако намериш нещо съсипано от слънцето ти ги подарявам.Бегай да легаш палячо.

    Коментиран от #8

  • 8 АЛФА Q4

    7 2 Отговор

    До коментар #7 от "Бухахахахахха":

    А НЕ.САМО ДИЗЕЛГЕЙТ
    И БЪРЗО РАЗСТЯГАЩИТЕ СЕ ВЕРИГИ В ДВИГАТЕЛИТЕ СА ТЕХЕН ПАТЕНТ