1 839 2

Toyota инвестира $500 млн. в Uber

Toyota инвестира $500 млн. в Uber

Японският автомобилен производител ще инвестира сума от порядъка на $500 млн. в компанията Uber. Информацията е на The Wall Street Journal, които се позовават на свой анонимен източник в Toyota.

Изданието пише още, че по време на сделката оценката на uber ще нарасне до $72 млрд. От Uber прибягват до финансовата помощ от Toyota най-вече заради огромните ресурси, които влагат в разработката на автономна кола.

По данни на The Information, Uber харчи по $200 млн на всеки три месеца, при това само за разработката на автономна кола. Партньорството между двете компании има за цел да намали разходите.

Ще припомним, че през март 2018-а безпилотен тестови автомобил на Uber уби човек и изпитанията бяха прекратени. Четири месеца по-късно те стартираха отново. Дали обаче това става с помощта на Toyota, все още няма официална информация.

От Uber отказват коментар по темата, а изданието WSJ посочва, че въпреки усилията си не са успели да вземат и официалното становище на Toyota. Интересно е още, че по официални данни инвеститори оценяват Uber на $62 млрд.

Поставете оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • по тихо
  Отговор
  1 15:28  30.08.18
  Тъкмо бакшишите да чуят и ни Юбер,ни Тойота ще оцелеят!
 • Зорлем
  Отговор
  2 16:22  30.08.18
  Според числата в статията излиза, че парите от Тойота ще покрият развойните разходи на Юбер за 6-7 месеца. Голяма инвестиция, голямо нещо ще да е :) Другото любопитно от числата в статията е, че явно Юбер струва повече от Тесла?! Поне според капиталовите пазари. Едните имат общо взето едно приложение за смартфон, докато другите имали продукт, дето бил толкова технологичен, че къртел всякакви мивки и бил пълен с потенциал. Я, някой да викне онзи любител на Тесла и пазарната им капитализация, наречен "гост", да вземе ни ги обясни на нас простите тези аномалии, та блеким прогледнем. Ама да го вика внимателно, че да не се случи да пометне докато осмисля въпросните числа...

Напиши коментар:


Публикувай