Last news in Fakti

1 Септември, 2018 10:15 25 096 26

Топ 10 на най-добрите автомати в света

  • автомати-
  • оръжие-
  • класация
Топ 10 на най-добрите автомати в света - 1

Миналата седмица ви показахме една интересна класация, направена от VSB defense и показваща ни най-добрите пистолети. Сега ви представяме друг любопитен рейтинг, отново направен от специалистите от VSB defense, който засяга по-големите автоматични огнестрелни оръжия, познати в разговорния език като автомати. Вижте.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Перър

    64 17 Отговор
    Кое е най хубаво кое най качествено кое най точно.... факта е че милиони калашници са произведени и цял свят ги ползва. Явно това е най доброто и ефективно оръжие.
  • 2 Гост

    87 5 Отговор
    Моля ви, не се излагайте - Submachine gun не е автомат, а КАРТЕЧЕН ПИСТОЛЕТ! Обиждате аудиторията си поднасяйки такова невежество!
  • 3 Аз казах

    36 15 Отговор
    Егати тъпата класация без М16 и калашник това са автомати .като калашника е номер 1.

    Коментиран от #18

  • 4 Хойо

    52 2 Отговор
    Незнам редакторат ли е тъпанар или пишещия статиятя.Това не са автомати.Това са автоматични(картечни) пистолети.Автомати е съвсем друго.
  • 5 Ryty

    19 0 Отговор
    Гледали сме ги youtube тия класации, виждаме че за теб това е откритие стига си ни занимавал с топовете на определен канал
  • 6 Хи их хи

    20 0 Отговор
    То май това бяха оръжия за специализирани полицейски части а не за военни действия!
  • 7 веселяк

    13 1 Отговор
    Утре очаквам тема за балистични ракети за лично ползване, на първо място китайските фойерверки!
  • 8 Инкогнито

    7 5 Отговор
    Класацията е мешано от автомати и картечни пистолети ако сме честни имаше и 3 представитела на семейство автомати!!
  • 9 Оръжеен спец

    5 10 Отговор
    Дължината на цевта е определяща в деленето на автомат и кар.пистолет иначе приципа на действие ( механиката) е един и същ.

    Коментиран от #11, #12

  • 10 123

    22 10 Отговор
    Калашников е и ще бъде още дълго време номер 1. В Гранични войски навремето му викахме Изравнителя-защото пред Калашника всички са равни.Той не прави разлика кой какъв е.Той е мъдър и справедлив,и решава всички проблеми от раз.

    Коментиран от #20, #21

  • 11 JPower

    13 5 Отговор

    До коментар #9 от "Оръжеен спец":

    РАЗЛИКАТА МЕЖДУ АВТОМАТ И автоматичен(къртечен) пистолет е в използването на патроните!!! КП използва патрони за пистолет!!! ИМА разлика и в механизмите..... иначе, УбУ за РАЗМЕРА....ИМА ЗНАЧЕНИЕ!!! Аман от специалисти... И в клипа ВСИЧКО Е КП --submachine gun...
  • 12 mediator37

    15 4 Отговор

    До коментар #9 от "Оръжеен спец":

    Най-важен е боеприпасът. От неговите характеристики зависи за какви цели се използва оръжието и дали е картечница, автомат или картечен пистолет. Така напр. 9х19 и през три метра цев да го изстреляш не може да порази противник скрит зад преграда- малко барутец има зад патрончето, малко мощност. Ето защо тези боеприпаси 9х19 са полицейски, предназначени са за пряко поразяване на бягащия бандит, а не са мощните армейски патрони, дето ако не улучиш бандита да разстреляш бабата зад дървената ограда. Затова на полицаи автомати не се дават (може по изкл. за терористи). Дават им най-много автоматични пистолети.
    На проектантите на оръжие първо се задава размера на боеприпаса и върху него те съчиняват изделието. Затова се казва "лека картечница под патрон ….." или "автомат под патрон...." Водещото е патрона (боеприпаса).
  • 13 Оръжеен спец

    3 14 Отговор
    Моля моля? Я помисли си отново и после се измятай като .....
    на пясък! Немските МP - 39 и40 през ВСВ война какво е? Пистолет картечен или автомат с 9 мм.си патрони

    Коментиран от #14

  • 14 JPower

    20 3 Отговор

    До коментар #13 от "Оръжеен спец":

    MP --MaschinenPistole 40.....кво да се измятам , то името му е пистолет... Аман от специалисти!!!!
  • 15 Оръжеен спец

    9 9 Отговор
    ДО ВСИЧКИ ,,РАЗБИРАЧИ" ОРЪЖИЕ АВТОМАТ НЯМА!!!!!!! ВСИЧКО КОЕТО ИМА АВТОМАТИЧЕН РЕЖИМ Е АВТОМАТ!!! НО НЕ ПОЛУ АВТОМАТИЧЕН !!!! ВСИЧКО КОЕТО ИМА ЗАТВО НА ПРИНЦИПА НА ГАЗОВОТО БУТАЛО Е АВТОМАТ АВТОМАТИТЕ СЕ ДЕЛЯТ НА АВТОМАТИЧНА ПУШКА И ПИСТОЛЕТ НО И ДВЕТЕ СА АВТОМАТИЧНИ О-Р-Ъ-Ж-И-Я
    МОМЧЕТО ПРАВИЛНО СИ Е НАПИСАЛО!!! М16 - е автоматична армейска пушка!!!

    Коментиран от #16

  • 16 Гост

    12 7 Отговор

    До коментар #15 от "Оръжеен спец":

    Колко ли трябва да си егоцентричен, за да продължаваш да спориш за нещо, за което тук няколко човека ти казваме, че грешиш?! Първия в света АВТОМАТ е т.нар. щурмова винтовка или винтовка и се смята, че това е МР-43/44, който за първи път използва в картечен пистолет междинен пушечен патрон - 7,92х33 мм, като в последствие оръжието е преименувано в StG44 - https://bg.wikipedia.org/wiki/StG44
    Аман от дървени философи!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Шляхтиц

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "Аз казах":

    Това е класация на ПИСТОЛЕТИ, които имат единичен и автоматичен режим на стрелба. Патроните, с които стрелят са патрони за пистолети, калибър 9/19 ММ., известен още като калибър парабелум.
  • 19 Гост

    2 0 Отговор
    За мен лично по добри са кафе автоматите... От тези другите много боли и от двата края :)
  • 20 Бесен Язовец

    5 2 Отговор

    До коментар #10 от "123":

    Викали му били изравнителя, е гаааси тъпотията ! Аз пък като служих му викахме просто автомат или калашник и друго ще те светна аз тебе момче, не само пред калашника всички сме равни, но и практически пред което и да е огнестрелно оръжие от допотопната Манлихерка и до най новата модификация на Калашников, това е .
  • 21 Антон 1

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "123":

    Коя година в гранични ?
  • 22 не разбирам

    2 0 Отговор
    страхотна класация но въпроса ми е къде е ПП-19 "бизон" който е общо взето калашников отвътре обаче с пълнител с 50 патрона 9 по 18?
  • 23 гост

    0 0 Отговор
    Стига с тия видеа това да не ви е ютуб , има хора които не знаят как се гледа видео , пуснете снимки и текст.
  • 24 Не точно заглавие

    6 0 Отговор
    Това не са АВТОМАТИ. Може би къртечен пистолет?! Г-н Радослав Славчев, моля изпипвайте си статийте.
  • 25 deadman1488

    0 0 Отговор
    SSupeeer автоматченце
  • 26 Шаран БГ

    1 2 Отговор
    Правилно ! Всичко е автомат/ ком.№ 15/ И "Максим", и "Дегтарьов", " АК-46" и всичките тези машинни оръжия са автоматични. Т.е. натискаш спусъка - и да му мисли, който е отсреща. Но коментар № 12 пояснява на шараните като мен - що е картечен пистолет и на коьо викаме неправилно само "автомат" Две години и три месеца го мъкнах / заедно със четирите пълнителя в сумката и ножа на кръста / този прословут АК-46. Сега го сравнявам с тези автоматични машинки - мъжки играчки - плачки .Онова си беше "убиец" !Да го наречем малка лека картечница - няма да сгрешим. Само при по дълъг "ред" цевта бягаше нагоре Дълга цев, мощен заряд на патрона, точност до 700-800 метра - без грешка. 100 метра за него не бе разстояние - все едно с "Валтер" да пуцам на 15-20 метра. Г-н Славчев трябва да го извиним за заглавието - той завалията сигурно не е ходил и войник..........