3 Септември, 2018 10:26 6 372 10

Първият Harley-Davidson на ток идва догодина

  • harley-davidson-
  • livewire

Четири години след представянето на прототипа Harley-Davidson показа серийната версия на първия си електрически модел LiveWire. Стартът на продажбите е насрочен за август 2019 г.

Harley-Davidson LiveWire ще стане "първият от широка гама електрически мотоциклети", с които легендарният производител ще опита да се наложи като лидер в този нова ниша. До 2022 г. той ще бъде последван от няколко по-малки и евтини модела.

Серийната версия на LiveWire изглежда сериозно въоръжена, но от Harley-Davidson не съобщават никакви технически характеристики. Тайна остава и цената на мотоциклета.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шпек Салам Народен

    19 8 Отговор
    Harley на ток си е жив ташок !
  • 2 Morgoth

    20 3 Отговор
    Аз като цяло съм много за електрическите возила, но Харлей на ток?!? Какво ще направят, ще пуснат от тонколони специфичният звук на нискооборотен ДВГ за да запазят духа на Харлея?

    Коментиран от #3, #7

  • 3 гост

    7 2 Отговор

    До коментар #2 от "Morgoth":

    Не, трябва да му махнат една четка на електромотора, за да тресе, стърже и да бумти като техен двигател. Прототипът го бяха дали на Джей Лено да го кара, тогава имаше пробег под 100км, което съответства на приблизително 10квч батерия. На всичкото отгоре ще е не по-малко от 30х.долара, та по-добре който иска електричка да си купи Нисан Лийф, Шеви Болт, дори и малко по-скъпата модел 3 на Тесла. При колите има смисъл, но при моторите теглото е от голямо значение и обезсмисля електрификация до появата на леки батерии.

    Коментиран от #10

  • 4 Цанко

    10 1 Отговор
    Отврат, старите рокери няма да го приемем!
  • 5 гост

    6 1 Отговор
    па то си прилича на мотор , нищо интересно , трябваше да е по футуристичен
  • 6 deadman1488

    5 3 Отговор
    бах му КРАСОТАТА НЕЗЕМНА
  • 7 deadman1488

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Morgoth":

    мдам и аз за тва се сетих за шума на двигателя
  • 8 Колев

    3 3 Отговор
    Освен звука, голямо значение има и удоволствието от контрола.

    Не всички автомобили са създадени за спорт и удоволствие, някои са просто работни такива. Там оправдавам елиминирането на многоскоростната кутия, съединителя и т.н., добавянето на електроника, електронна ръчна и др.

    Но моторите са изцяло насочени към удоволствие и контрол.

    Не че електрическия мотоциклет няма да носи удоволствие, но не може да се сравнява със секвенциална скоростна кутия и бавнооборотен двутактов ДВГ.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Dulgiq

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Електромотора най вероятно ще е безчетков