4 Септември, 2018 16:56 7 383 4

Ракетните пистолети Gyrojet

  • gyrojet-
  • ракетни пистолети
Ракетните пистолети Gyrojet - 1

Gyrojet са уникални ракетни пистолети, създадени от компанията MB Associates през 60-те години на миналия век. Целта на производството – да се постигне висока ефективност при ниски нива на шум. Оръжието изпълнява мисията безупречно.

На разстояние 55 метра енергията от изстреляната ракета-куршум превишава енергията от пистолета, а вместо шумът от изстрелян куршум, се чува само лекото съскане на ракетата. Въпреки тези си качества обаче, ракетният пистолет притежава редица недостатъци, които определят понататъшната му съдба, пише security.bg.

Оръжието е неефективно при близък бой, защото на ракетата ѝ трябва време да набере скорост. Отсъствието на стабилизатори влияе на точността при стрелба, а едновременно с това пистолетът има големи габарити, малък капацитет на пълнителя и ниска надеждност.

По тези причини Gyrojet не постъпва на въоръжение в армията на САЩ, макар и неголяма бройка да взема участие във войната във Виетнам. Ракетите за пистолета имат корпус от неръждаема стомана със заострен връх. Максималната си скорост от 380 м/с достигат на разстояние около 20 метра.

В оптимални условия пистолетът дава една засечка на 100 изстрела. На разстояние 100 метра разпръснатостта на попаденията, по данни на производителя, е между 2 и 4 метра. Оръжието е изработено от алуминий, а ударно-спусковият му механизъм е с единично действие.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Отегчен

    8 9 Отговор
    Американски простотии ! Защо занимавате хората ?
  • 2 onq s konq

    6 4 Отговор
    С джобен гранатомет самочувствието е съвсем друго.А е направен да стреля тихо за да се чуват ясно ВОПЛИТЕ НА ПОРАЗЕНИЯ ПРОТИВНИК,та като ги чуят аверите му и да се разбягат от страх!
  • 3 Sirenieto

    4 1 Отговор
    В този клип стрелят с такова оръжие и има повече информация и забавен кадър на патроните.

    https://www.youtube.com/watch?v=cJAXpyt8-oQ
  • 4 куку руку ку

    3 1 Отговор
    И към всички недостатъци, още един. Стрелците с този пистолет редовно ходят с опърлени вежди и мустаци.