Last news in Fakti

5 Септември, 2018 14:40 17 067 7

"Паяк" за подземни гаражи

  • eastract-
  • паяк-
  • репатрак

Едва ли има шофьор, който да не се е сблъсквал с безчинствата на самозабравили се големци из подземните паркинги на големите търговски центрове. Спирането на места за инвалиди и пълното игнориране на правилата често става с мълчаливото съгласие на служителите, а "паяците" за репатриране на неправилно паркирани автомобили не вършат работа поради липса на достатъчно място.

EasTract на едноименната френска компания решава всякакви проблеми с пространството и маневреността. Верижната машина представлява хибрид между челен товарач и репатрак, подпъхва се под автомобила и го премества без никакви рискове от щети по каросерията.

Машината се контролира с дистанционно управление и може да се завре почти навсякъде, а веригите осигуряват отлично сцепление на всякаква настилка. EasTract е дълъг 3 520, широк 1 800 и висок 1 280 мм.

Задвижването е поверено на двигател Honda GX690 с мощност 22.4 к.с., който позволява максимална скорост 3.5 км/ч. EasTract може да мести автомобили с тегло до 2.5 по наклон с максимален ъгъл 17° (30%) и да ги товари директно на репатрак без лебедка, изразходвайки 6.5 литра бензин за час работа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бубу

    44 2 Отговор
    Ауу дано не дойде в БГ.....!!! Колко много "инвалиди" със скъпи коли ще пропищят!
  • 2 адвоката

    9 3 Отговор
    ами то ако не са места за инвалиди, ще са места за майки с деца, за бащите нищо не се споменава, те не са хора, аман от инвалиди със луксозни коли у таз държава, а някой питал ли ги е тез инвалиди искат ли да ги отделята от нормалните хора?
    и за кои точно инвалиди са тия места? с тия дето им липсва някой крайник или умствените инвалиди?

    щото всичките са картотекирани че са такива
  • 3 Ники

    7 1 Отговор
    Хмм това за Голяма кола според мен няма да бачка ...
  • 4 746

    2 2 Отговор
    Това е по-добро

    https://www.youtube.com/watch?time_continue=176&v=QXSJ7dprzf4
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Гост

    1 0 Отговор
    сега има по евтин начин - слагаш скоба, дали ще е 2 тона кола или 1 - плаща се на час за паркингите на моловете.
    за какво да го носят до някъде, та после да ги обвинява за драскотинки по боята.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.