14 Септември, 2018 11:23 4 599 11

Как ще си говорим с BMW-тата

  • bmw-
  • hey bmw-
  • intelligent personal assistant-
  • изкуствен интелект-
  • автомобили
Как ще си говорим с BMW-тата - 1

След като Mercedes-Benz представи такава система в новата A-Klasse, сега и баварците бързат да наваксат. Системата на Mercedes се активира с фразата "Hey, Mercedes" и е способна да изпълнява не само преки команди, но и да разгадава словосъчетания, присъщи за т.нар. изкуствен интелект. Разпознава 23 езика, работи бързо и най-важното много адекватно.

От март 2019 година към водачите и пътниците във всяко BMW се присъединява подобен интелигентен дигитален персонаж, който се активира с простото "Hey, BMW". С него BMW Group дава начало на нова ера, в която все по-голяма част от управлението на автомобила и неговите функции може да се извършва посредством глас.

В бъдеще личният асистент ще подпомага водача и извън автомобила, например чрез Smart Speaker у дома или чрез смартфона по време на пътуване. Освен това той ще е съвместим с други дигитални асистенти и по този начин ще създаде връзка към други бързо развиващи се екосистеми.

Как ще си говорим с BMW-тата

Възможностите на личния асистент постоянно ще се развива чрез BMW Open Mobility Cloud и изкуствения интелект. Чрез редовно актуализиране, директно чрез Remote Software Upgrade върху смартфона и в автомобила, постоянно ще се добавят нови функции и възможности.

BMW Intelligent Personal Assistant научава процесите и навиците и в бъдеще може да ги постави в съответния контекст. Той подпомага водача, научава неговите предпочитания и е запознат с предпочитаните настройки като например подгряването на седалките или често посещаваните цели („Закарай ме в къщи“).

Уникалното в сравнение с другите дигитални асистенти е, че може да има собствено име (например „Чарли“ или Джой“). Това, според специалистите от BMW, му придава още повече индивидуалност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 BMW

    20 7 Отговор
    "Good evening man:
    Закарай ме в някой гараж че турбото ми пръдна пак"

    Коментиран от #5

  • 2 onq s konq

    20 4 Отговор
    Че аз със моито беенве отдавна си говоря!Като застудее и винаги му казвам сутрин - хайде беенвенце миличко , хайде слънце мое - запали за да не викам комшията с умрелото субару пак да те дърпа и отново да станеш за смех !Ама то не слуша и си прави кво си знае!
  • 3 Българина

    9 4 Отговор
    При бмв най често което ще чува от шофьора секунда преди трагедията е , завой и дърво! Колко души използват гласовите команди на телефоните? Никой! Същото ще е и това. Безмислени функции. Ще си говоря с колата...... Докато му кажа хей бмв че после и командата, вече ще съм цъкнал въпросното копче на 20 см от ръката ми.... Тази функция е за инвалиди без една ръка например...

    Коментиран от #8

  • 4 куку руку ку

    8 0 Отговор
    Значи и тук ще викаме "Нинджа-а-а" за палене и "жълтурко" за гасене на моторя.
  • 5 WEGD

    3 4 Отговор

    До коментар #1 от "BMW":

    каро си такъв спец по БМВ кажи ми ,моля кога БМВ или друга марка са правили турбини.НА ВСИЧКИ КОЛИ СА ГАРЕТ ИЛИ BW ИЛИ САМО НА БМВ ГЪРМЯТ.ПРОЗИТА ти награмотността клоняща към простотия.АААА или и там има двоен стандарт.......за БМВ... Гарет дава скапани турбини за вагините първо качество/ЗАЩОТО ТУРБИНИТЕ СА ИМ ЕДНАКВИ......ГАРЕТ!!!!!!/....НЕВЕЖЕСТВО И СМРАД НА СЛАНИНА.....

    Коментиран от #6

  • 6 Дедо Йоцо

    0 2 Отговор

    До коментар #5 от "WEGD":

    На BMW слагат турбини мицубиши !
  • 7 BRABUS

    2 2 Отговор
    Видяла жабата,че подковават коня...
  • 8 асддса

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Българина":

    Никой не те кара да използваш. Така се напредва технологично, иначе ще си стоиш дивак и по цял ден ще гониш зайци.
    И без тази екстра колите, телефоните и всякакви технологии са пълни с неща, които няма да се използват. Имат 15 начина да се извърши едно и също действие. С времето ще се осъвършенства и ще се използва.
  • 9 Груьо

    3 0 Отговор
    Много сте закъснели. Моята ме разбира от 1978 г. и досега. МасКвич. Сядам на седалката, пъхам ключа, поглеждам строго към бордкомпютъра /таблото/ и и казвам: Ей, барутник, ако не запалиш от раз ти удрям кибрита! Досега няма случай да не запали и с празен резервоар и без смукач... Колите са умни.
  • 10 Top Gun Maverick

    3 0 Отговор
    Аз пък се чудя кога ще започнат да правят колите ако не както едно време, то поне близки по надеждност? И не говоря за никоя марка конкретно, понеже в това отношение, абсолтно всички без изключение са назад. Всички се правят от счетоводители, а не от инжинери!!!
  • 11 Гост

    0 0 Отговор
    Аз на мойто като му тегля една майна и то запова да хълца. Още една майна и пали.