18 Септември, 2018 11:52 4 507 2

Американец си направи кемпер от катафалка

  • cadillac-
  • fleetwood-
  • катафалка-
  • кемпер-
  • направи си сам

"В катафалка все още никой не е умирал. Ако говорим за тежка карма, линейките носят такава в много по-голяма степен заради болката и страданията на пациентите, но никой не гледа на тях негативно. А катафалките носят само покой и умиротворение", обяснява предпочитанията си собственикът на кемпера от снимките.

Интернет разбира за проекта на Дан от Мисури, както лаконично се представя мъжът, преди две години, когато пуска за продажба необичайния си дом на колела за продажба в eBay. В основата на кемпера лежи Cadillac Fleetwood от 1996 г. с двигател LT1 с мощност 260 к.с.

Автомобилът е конвертиран в катафалка от компанията Superior - не особено известно име в бранша. Изглежда стандартно за такъв тип возила, докато Дан не се захваща да я превърне в "Class B motorhome".

За да се избави от злокобното впечатление, което оставя катафалката, Дан я разкрасява в стил лоурайдър с призматична боя и шест слоя лак. Монтира на покрива 120-волтов климатик и слънчева батерия с мощност 100 Вт. Електрическата инсталация включва също 2-киловатов инвертор и батерия с капацитет 400 амперчаса.

В кемпера има 23-инчов телевизор с DVD-плейър, двойно легло и биотоалетна, разположена стратегически зад шофьорската седалка. Оборудването включва също ксенонови фарове, камера за движение на заден ход и теглич.

Дан е навъртял с подвижната си вила около 13 000 км, 8 000 от които на едно-единствено пътешествие. Това означава, че предишните 17 години и 113 000 км "кадилакът" е изпълнявал предишната си функция - да изпраща покойници по последния им път.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стойнев

    2 3 Отговор
    Да подарят една такава на БСП, рекламна, да им я паркират на Позитано
  • 2 СПМ

    0 0 Отговор
    Кола мечта за Дракула