Last news in Fakti

18 Септември, 2018 13:31 5 778 16

Разлики в производителността между iPhone Х и новите Xs, Xs Max и Xr

  • iphone-
  • xs-
  • xs max-
  • xr-
  • тест-
  • производителност-
  • geekbench
Разлики в производителността между iPhone Х и новите Xs, Xs Max и Xr - 1

Новите "ябълкови" смартфони бяха представени на 13 септември и само след няколко дни в интернет пространството се появиха първите тестове на трите нови модела Xs, Xs Max и Xr. Те са направени от Geekbench и показват производителността на новите устройства. А те и трите са оборудвани с шестядрените процесори A12 Bionic, благодарение на които производителността трябва да нарастне с поне 15%.

Бюджетният Xr показва резултати при едноядрен тест от 4 754 точки, а при многоядрен - 9 367 точки. Трябва да се отчете факта, че оперативната памет на този модел е само 3 гигабайта, а на Xs и Xs Max тя е 5 гигабайта. Оказва се обаче, че резултатите на двата нови флагмана са малко по-добри от тези на бюджетния Xr - 4813 и 10266 точки, съответно.

така, можем да направим извода, че най-висока производителност на A12 Bionic може да се постигне в едноядрен режим. За сравнение ще кажем, че представения миналата година iPhone X, който е снабден с процесор A11 Bionic получи 4 055 точки в едноядрен и 10 375 точки в многоядрен тест.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    10 1 Отговор
    старетегията на дойната крава продължават да прилагат явно....
  • 2 Bubbles

    19 8 Отговор
    Не знам какъв идиот трябва да си за да дадеш над 2500лв. при плащане в кеш или над 3000лв. на лизинг за телефон който не предлага нищо повече от всеки средно ниво телефон от другите марки. Още повече че дори най обикновените слушалки(тапички) за въпросните телефони струват около 70лв./бр., та дори и книжката с опътването е платена.
    Достатъчно е да сравните харатестиките на последния модел Iphone с някой среден клас модел телефон например Нокия 6 или по-високия клас Нокия 8 и сами ще разберете за какво ви говоря.
    А разликата в цените на двата вида телефони е фрапантна - 2500лв./3000лв. за Iphone срещу 800лв./1000лв. за Нокия 8.

    Но тъй де по-важно е да си газар... ...не че има нещо газарско в това да хвърлиш маса пари за нищо.

    Коментиран от #3, #5, #9, #13

  • 3 ванката

    18 3 Отговор

    До коментар #2 от "Bubbles":

    трябва да си много глупав да си купиш нов айфон но и също така да кажеш че айфон и нокия са едно и също

    Коментиран от #4

  • 4 Bubbles

    13 8 Отговор

    До коментар #3 от "ванката":

    Къде казах че са едно и също?
    Напротив - Нокия предлага много повече а цената е много по-ниска.
  • 5 MI2

    16 4 Отговор

    До коментар #2 от "Bubbles":

    Айфонът има само една характеристика - той е с айос. Колкото и да сравнявате физически характеристики, то е като да сравнявате кон с мотопед - и двата са с една конска сила. Имам нов таблет престижио, който снима 1080п видео. Имам и един стар айфон 4, който снима някаква 720 там резолюция, очевидно по-зле уж от престижиото. Обаче слагам и на двете устройства програма видеорегистратор, слагам ги в колата и тествам реално какво може да се получи от всяко. Еми на престижиото номерата на колите не се четат изобщо, докато на айфоня се четат дори и да е на 30 метра от мен колата. Ето защо не сравнявайте тъпите параметри. Параметри за сравнение сравнявайте между хандройди.

    Коментиран от #6

  • 6 Реалист

    7 6 Отговор

    До коментар #5 от "MI2":

    Сравняваме не кон с кокошка,а флагмански айфон с аналогичен андроидов.
    Но най-вече става въпрос КАКВО ТОЧНО ти предлага епъл за чувала с пари който си готов да дадеш???
    НИЩО !
    А точно затова говорят и от това се дразнят хората.
    Липсват една камара абсолютно стандартни екстри като слот за сд-карта.
    Свободен трансфер на данни чрез блутуут.
    3.5мм жак....тотален идиотизъм.Съгласен съм,не само при епъл.
    И тн.
    Неможеш да грабиш с двете си ръце и поне с едната да не даваш.
    Навсякъде в крайна сметка по света потребителя го интересува какво ще получи за парите си.
  • 7 Бг.реалност

    7 6 Отговор
    Политиката на епъл е адски дразнеща и кретеноидна.
    Но никой не ни кара насила да им купуваме боклуците.
    Когато видя нов айфон започвам да се смея защото знам,че там просто няма нищо.
    Незнам махайки ключов хардуер как точно скачат в бъдешето....ха ха ха ха
    но бъдещето на епъл прилича доста на далечното минало на останалите.
    Преди поне в материалите бяха едни гърди напред.
    Отдавна и там тъпчат ли тъпчат на едно място.
    С две думи тотално бита карта и в НАЙ-букв.смисъл няма и едно нещо, което да осмисли купуването и притежаването на айфон.
    Жалка картинка отвсякъде.
  • 8 AK47

    11 7 Отговор
    Не робувам на марки.
    Самсунг,епъл,сони и тн.
    Все ми е тая.
    Купувам тази марка която ми дава на мен лично най много за парите ми.
    А епъл не дава.
    Тази марка взема.
    Ами айде щут във фашисткия ви задник и ходете да си продавате боклуците по 3-4000лв.другаде.
  • 9 селянин

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Bubbles":

    Е ми аз съм с Nokia 7+, въпреки че не ми е проблем и iPhone и то в кеш, дори не ми се налага да спестявам за топ модела. Но както казваш - табелките не са нищо.
  • 10 епълчо

    4 2 Отговор
    Не знам защо си ги мерите.Всичко е въпрос на лично предпочитание.От както има iphone не съм ползвал друг (не че не съм пробвал) и няма да ми се случи , независимо дали съм дойна крава или не.Колкото до престижа има и порше и мерцедес има и дачия и шкода.
  • 11 Никой

    2 2 Отговор
    За пари е60, както се казва. Кой какво граби и краде, никой не ви кара да си го купувате. Във всяка сфера на продукти има много евтини и много скъпи. Що се отнася до телефоните, вместо да ги сравнявате на хартия, трябва да ги използвате поне 1-2 месеца и ще видите каква е разликата между ios и android. Няма какво да спорим. Всеки си преценява. Аз лично не бих дал толкова пари, дали за престиж или характеристики, но не мога да си извия душата и да сравнявам Нокиа с Айфон.
  • 12 Реалист

    2 4 Отговор
    Самсунг S10,Note8 & 9 и нокаут в още в първите 10-ет сек.
    Не му бройте на айфоня.
    НЯМА да стане.
    Защо?Ами защото с чифутска алчност и елементарен PR на олигофренско ниво клиенти не се печелят.
    Като повтаряш като патка колко ти е велик продукта и със всеки нов модел ставаш за смях ДОРИ пред собствените ти фенове,тогава кой ти е виновен.
    Но пък иначе откъм цена немога да отрека.
    Епъл определено не се стискат.....за сметка на потребителя обаче !
  • 13 Антон

    7 2 Отговор

    До коментар #2 от "Bubbles":

    Ако разсъждавам като тебе: защо да карам съвременен автомобил като мога да се движа с трабант, който също ме вози. Ти кое би избрал? Защо да живееш в нормално жилище в нормален квартал, като можеш да живееш в краен квартал, с по-ниски данъци и съседи роми. Ти кое избираш. и в двата случая имаш покрив над главата си. Защо да си купуваш обувки за 100-200-300 лв., като пластмасови китайски чехли може да си купиш за 10 лв. И в двата случая не ходиш бос. Примерите са безкрайни! Представи че има хора които могат да си купят нов айфон, други такива могат да си купят ферари, имение, мега яхта, остров, и т.н. Защо? защото могат да си го позволят !. Те си изкарват парите и те преценяват за какво да си ги харчат.Защо си мислите е сте умни, по-умни, най-умни от другите?
  • 14 Седящият бик

    1 1 Отговор
    Дотук преброих 39 дойни крави и бичета.Самсунг ви поздравява, щото иначе трябва да хвърля остарелите си технологии. След Самсунг Галакси С 6 Ейдж, нагризаните умряха.Скока на мъртвата котка беше Айфон СЕ, претоплена манджа на 5С и оттогава никакви ги няма.Проблема е че покрай тях се научиха и другите производители да ни цакат с топла бира.Всеки смартфон остарява за 6 месеца, а на втората година започва да му липсва системна памет.Повечето са с капсулована батерия, с цел да се смени направо устройството.
  • 15 Седящият бик

    1 0 Отговор
    За да не съм голословен твърдя, че 5S Струва точно 100 лева, а SE-200 лева, особено ако е розово. Другите боклуци ги продават мобилните оператори с некакава безумна надценка.
  • 16 Gin

    0 0 Отговор
    Бюджетен ? Що за глупост .... Ползвам айфон вече 6 години и ще продължа. Опитах с андроид ... не , мерси. Купих самсунг галакси s9+ ей така , за разнообразие. Панела загрява ужасно при зареждане , батерията пада много бързо , а че прилича на пръчка е отделен въпрос. Върнах го и си взех xr. Ами не знам защо има толкова хейтъри на апъл ... Но определено е много по- добър от самсунг. Не искам да проявявам пристрастие. Но xr е страхотен. И да се нарича “ бюджетен “ ... е много сте ларж явно