Last news in Fakti

19 Септември, 2018 14:30 22 104 27

Изненада на "Камион на годината"

  • ford-
  • f-max-
  • камион-
  • награда-
  • хановер 2018

Ford F-Max неочаквано спечели титлата "Камион на 2019 година". Наградата ще бъде връчена на Международното изложение на товарни автомобили IAA в германския град Хановер. Победата на Ford е изненадваща, тъй като американският производител не е част от кръга на традиционните фаворити в бранша като MAN, Scania и Volvo.

F-Max се оборудва с 12.7-литров турбодизел с мощност 500 к.с. и максимален въртящ момент 2 500 Нм. За сравнение европейските аналози в сегмента стартират от 300 к.с.

Ford планира да сглобява новите си камиони в Турция и да предлага много богато оборудване. Ценовата листа за модела все още не е обявена, но американците обещават F-Max да струва по-малко от конкуренцията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ганьо

    48 80 Отговор
    Как така ще ги сглобява в Турция , та те освен ибрици, баклава и килими друго не изнасят

    Коментиран от #2, #3, #7, #9, #19

  • 2 Пиците Чобанов

    102 17 Отговор

    До коментар #1 от "Ганьо":

    За твое сведение турците произвеждат И танкове И хеликоптери, както и много друго военно оборудване, тука ДС-тата ни върнаха 1 век назад а светът ври и кипи във всякакви иновативни дейности
  • 3 гост

    46 9 Отговор

    До коментар #1 от "Ганьо":

    Ще сглобяват щото има безмитно споразумение с ЕС каквото имаха и със САЩ , ако европейците го скъсат както се очертава , ще сглобяват на баба си фърчилото , каквото стана с лирата след препирнята с Дони го пиши по десет !!!
  • 4 ООФ

    48 12 Отговор
    ОООФ Ганьо колко си прост и и невежа човече, турците произвеждат много неща за които тика не можем и да си мечатаем ние пък камоли да ги реализираме. От заводите на форд в турция на всяка минута слиза по едно произведено МПС, там също имат заводи и тойота, фиат, митсубиши (автобуси) мерцедес (камиони) и много техни си марки трактори и селскостопански машини и други машини за цивилно потребление, а военната промишлерност е отделна работа

    Коментиран от #5

  • 5 факти

    49 27 Отговор

    До коментар #4 от "ООФ":

    Там се сглобява защото е евтино.Турчина е прост и сам не може да измисли нито самолет нито камион нито каквото и да било друго сложно съоръжение.
    Фирмите ползват евтина работна ръка и безмитен внос за Европа.

    Коментиран от #6, #16

  • 6 Гост

    72 14 Отговор

    До коментар #5 от "факти":

    А тук понеже сме много умни нищо не сглобяваме, но пак се работи за жълти стотинки. Кой е по-умен - турците или ни?

    Коментиран от #10, #13

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Ooo

    3 0 Отговор
    😂😂😂😂😂😂
  • 9 Боби тира

    15 6 Отговор

    До коментар #1 от "Ганьо":

    Ти обаче си наистина бай ганьо.след ксто неси запознат с нищо защо вообще си губиш времето със писане бай ганьоо
  • 10 Гост

    24 21 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Абе чак пък нищо да не правим,не съм съгласен. Или ако ти не си запознат това е отделен въпрос. Не може и ние като големите страни и всичко да правим , защото за да сме конкурентни и да се продава дадена стока ,трябват и много средства за разработване. А ние не сме чак толкова богати че да влагаме много пари в разработки. Все пак сме били 45години в комунизъм и застой. И повечето хора са станали толкова мързеливи че не ми се говори.
  • 11 Руското посолство

    20 14 Отговор
    Чудно ми е защо в тази класация не присъства Камаз и Маз ? Нали са много хубави?
  • 12 антрашпиц

    32 5 Отговор
    Абе незнам амааа ..тука май произвеждаме сузанити..демек само простотия.

    Коментиран от #15, #21

  • 13 факти

    25 8 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Първият български самолет е направен през 1915.
    Тогава турците какво са произвеждали?
    Това че ни натътрузиха при Сталин и вече 70 години ни управляват комунистически отрепки и отрочетата им не означава че българина не е изобретявал и изобретява неща значими за света.
    Не ми сравнявай анадолската измет която американците десетилетия наред поддържаха за да прави мръсно на соц лагера.
    цялата им икономика се крепи на знания,технологии и пари от запад.Иначе са крадливо чобано зарзаватчийскоплеме.Цялата им история се гради на погроми над други народи и паразитиране на техен гръб.

    Коментиран от #25

  • 14 патриоти

    22 3 Отговор
    Годината 1905-та е първата, в която цивилизованият свят занемява пред неподозираните досега възможности на българската наука през 20 в. В престижното женевско списание „Ревю медикал де ла Сюис Романд” се появява статия на 27-годишния българин от Трънско Стамен Григоров, който е успял за пръв път да изолира млечно-киселия организъм, предизвикващ ферментацията, необходима за получаване на кисело мляко. Светила на световната наука анализират и допълват изследванията на младия учен, предложено му е да стане професор в Женева и директор на Пастьоровия институт в Сао Паоло, но българинът предпочита да се завърне в отечеството си. В чест на д-р Стамен Григоров микроорганизмът е наречен lactobacillus bulgaricus, а днес носи и неговото име.

    Коментиран от #17, #22

  • 15 българин

    24 5 Отговор

    До коментар #12 от "антрашпиц":

    Прости сузанити има навсякъде. Но в България делът на високо технологичното производство расте.Нашите специалисти се ценят по цял свят.Не подценявайте българите,това че заради нечии интереси ни управляват простаци с килийно образование не променя нещата.
  • 16 Ако баба ти беше мъжка

    4 3 Отговор

    До коментар #5 от "факти":

    Прост е коментатор номер 5.Нямаш си представа за Турция.Освен чалми и баклава,наргилето и дайрета друго на знаеш.много си нахлули феса и нищо не виждаш.
  • 17 ПЕРНИШКИ ГОУФ

    7 14 Отговор

    До коментар #14 от "патриоти":

    ФОРД и циганин не боледуват. Те умират от раз.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Млад мъж

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "Ганьо":

    Не е вярно, много си далеко от истината, много европейски марки автомобили имат заводи в Турция. Mercedes и Scania също имат заводи там, затова ако някога посетиш Турция, се загледай какви камиони се карат най-масово там - Mercedes, Scania и Ford, просто защото ги произвеждат там и им идва евтино да ги купуват директно от там, а не да се занимават с внос като нас в България...
  • 20 точно това

    6 5 Отговор
    Това е изкопирано Волво 1 към 1. А в Турция има и заводи на Мерцедес...така че ние сме тъпите, а не тези около нас.
  • 21 Стефан

    2 1 Отговор

    До коментар #12 от "антрашпиц":

    Орхан Мурадовите грешки НЕ ГИ ПРЕПИСВАЙТЕ НА ГЪРБА НА БЪЛГАРИТЕ
  • 22 don barito

    3 0 Отговор

    До коментар #14 от "патриоти":

    Патриот смотан пак тези учени каде са учили, през тази година България имаше ли я? Когато фактите говорят и боговете мълчат прост измикярин, Българиа умира ти пак бълнуваш, гледай демографията пич.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Кольо Дапа

    3 3 Отговор
    Му ха ха ха ха Форд ха ха ха. И то произведен в Турция!
  • 25 Бай хой

    2 1 Отговор

    До коментар #13 от "факти":

    През комунизма сглобявахме камиони, ремо тирахме самолети от най-модерните. А ся кво? Да ееа и хитруляците. Затеихте държавата. Кви самолети са били тогава ра? Дървени със вносни части.
  • 26 Кълъф

    0 1 Отговор
    Този камион е не е американск , може само името да му е Американски .Камионът е конструиран в Турция с Турска техника , с Турски мотори и ТУРСКА скоростна кутия !!!! За тези който не знаят , да проучат и да изследват , знам за много националисти к.....а им е трудно да глътнат истината но това е така Инперията си я Инперия!!!!!
  • 27 СтарТИРаджия

    1 1 Отговор
    F-Max се оборудва с 12.7-литров турбодизел с мощност 500 к.с. и максимален въртящ момент 2 500 Нм. За сравнение европейските аналози в сегмента стартират от 300 к.с.
    !!!????
    Алоууу, вземете се образовайте малко. Няма съвременен евро влекач, с 12 - 13 литров двигател под 430 - 440 к.с.! Обикновено стандарта е 460 - 480 к.с. за тази кубатура. 300 коня... Ми че те ги вадят в Европата от 8 литра мотор!