20 Септември, 2018 10:08 23 678 9

Най-бързият мотоциклет в света

  • мотоциклет-
  • dodge-
  • tomahawk
Най-бързият мотоциклет в света - 1

Той се нарича Dodge Tomahawk и разполага с чудовищен десетцилиндров двигател. Агрегатът е с работен обем 8.3 литра и е заимстван от спортната кола Dodge Viper SRT10. Мощността му е 500 конски сили.

Най-бързият мотоциклет в света

Самата конструкция на мотоциклета е двойна. Той разполага с по две 20-цолови гуми отпред и отзад и може да достигне колосалната скорост от 560 км/ч. Масата му е 680 килограма, а скоростната кутия е двустепенна, механична.

Най-бързият мотоциклет в света

Все още обаче никой не се е осмелил да изпробва на практика дали Dodge Tomahawk може да вдигне скорост от над 500 км/ч. От компанията Dodge, която по онова време е под шапката на DaimlerChrysler AG, правят девет такива мотоциклета, всеки от които е продаден за сумата от $555 000.

Най-бързият мотоциклет в света

Това става през периода 2003 - 2006 година. За тези пари по онова време е можело да се купят пет спорткара Dodge Viper SRT10. Въпреки колосалната сума обаче всички мотоциклети Dodge Tomahawk са разпродадени и днес се намират основно в частни колекции, а цената им е значително по-висока.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 SPEED

    15 1 Отговор
    Много старо инфо! Този звяр е създаден преди 10-ина години, ако не и повече! Единственото, което все още не се е случило е, че никой до сега не се е престрашил да вдигне максималната му скорост! 😁

    Коментиран от #4

  • 2 SPEED

    7 3 Отговор
    И Vmax не е 560, а 650км/ч. 😁 Пак сте се объркали!
  • 3 гост

    23 13 Отговор
    Този мотор не е каран с повече от 50км/ч, ама хайде да е най-бърз. Който се осмели да го ускори и да остане на него поне до 400км/ч да му дадат медал, ама няма кой защото е поредната американска простотия.
  • 4 незнайко

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "SPEED":

    То го пише в статията 2003- 2006 .
  • 5 Гост

    13 2 Отговор
    Без ветроупорно стъкло(позната като слюда) след скорост от 130 км/ч. си е приключение. Не че не може, може и 200 :) ама трябва да легнеш на резервоара. Не ми се мисли как ще е на 330 :).
  • 6 Tervel bitcoin

    6 2 Отговор
    Красота !
  • 7 гост

    4 0 Отговор
    Къде е поставен рекорда по скорост за да се нарече най-бърз?
  • 8 Саваш

    1 0 Отговор
    Ааааааааааааааааааа
  • 9 хахо

    0 1 Отговор
    Кви са тея новини бе, тоя мотор се падаше в дъвки Турбо със същата картинка...