20 Септември, 2018 10:26 7 732 12

Мотоциклети за всеки от "Калашников"

  • калашников-
  • мотоциклет
Мотоциклети за всеки от "Калашников" - 1

През следващата година концернът "Калашников" се подготвя да пусне в серийно производство електрически мотоциклет. До момента обаче този проект беше предназначен единствено за полицията и за министерството на отбраната на Русия, но сега стана ясно, че електрическите руски байкове ще бъдат пуснати в свободна продажба.

Моделът SM-1, който вече беше демонстриран, развива скорост от 90 км/ч и може да измине с едно зареждане пробег от 150 километра. Повече подробности от концерна не разкриват към момента, но според информация на агенцията "РИА Новости", която цитира високопоставен служител на компанията, за цивилната версия има много запитвания.

Още нещо, което става ясно е, че електромоторът и акумулаторните блокове ще са вносни, а рамата и окачването - руско производство. Спекулира се и с името на гражданската версия, като според някои тя ще е ИЖ.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    21 23 Отговор
    Хахахахахаха - 90км/ч и след 150км БУТАШ. Освен това заявения пробег от 150 км е с МИНИМАЛНА СКОРОСТ. Да не говорим че батерия и елмотор СЕ ВНАСЯТ. "велика ПРОСИЯ"

    Коментиран от #2, #8

  • 2 Къртев 🐓

    16 6 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    Да, защото в Германия и САЩ, не внасят?!?
  • 3 гост

    19 4 Отговор
    Този мотор тежи над 300кг, всеки който е карал мотоциклет знае какво означава това. И на този фон скорост от 90км/ч е изключително смешно понеже 50кубиковите моторетки постигат такива скорости, а могат да изминават по 300км с едно зареждане на резервар и струват 3х.евро, таксите им са много смешни и могат да се карат от 16г. ако са ограничени до 50км/ч.
    От ИЖ са купили двигател и батерия, сложили са го на тежка и тромава рама, дали са му характеристики по-слаби от мотопед и колко ще му искат в крайна сметка?
  • 4 ФЕН

    13 5 Отговор
    Ако е електрически, за какво служат двата аспуха (Gold Wing)? Сигурно са двуцевка ИЖ 105-ти калибър от Калашников. Супер грозен камуфлаж дялан с брадвата. Прилича на двуколесен БТР с тия ръбове. Това изчадие няма да види бял свят защото е очевидно, че някой некъдърник е имал заповед да направи мотор и е опаковал бездарно 10-15 годишна Honda.
  • 5 незнайко

    3 5 Отговор
    Електромотора ще е италиански, но изобретателя му е руснак . Правят фабрика там. Казва се Дмитрий Дуюнов .

    Коментиран от #6

  • 6 незнайко

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "незнайко":

    Коментара ми беше за пост номер 1.
  • 7 Радо

    3 4 Отговор
    Измислил го е Руснака!!!
  • 8 Random

    4 3 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    Чуждите ел мотори колко вдигат и колко изминават?

    Коментиран от #9

  • 9 гост

    5 1 Отговор

    До коментар #8 от "Random":

    Потърси и ще видиш. Изминават пак толкова с 12квч батерия, но са леки и динамични, а това е 300кг. Едно е 130кг, друго е 300кг.

    Коментиран от #10

  • 10 AndreshkO

    4 2 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Алоу Госта, само да се уточни, мотоцикала от снимката е новата концепциа на ИЖ за кортежен мотор, не е електрическия мотор описан в статията и има следните характеристики:
    Тегло: 510 кг
    Максимална скорост: 250 км/ч
    Ускорение 0-100: 3.5 секунди
  • 11 Цанко

    6 5 Отговор
    Позор е за истински моторджия рокер да си купи електрически мотор! Особено пък руски....
  • 12 хахаха

    5 3 Отговор
    великоруска тъпня