25 Септември, 2018 11:10 5 133 9

Tesla пуска собствени автовози

  • tesla-
  • model 3-
  • автовоз

Tesla планира да се справи с "логистичния кошмар", който спъва доставките на Model 3, със собствени автовози, става ясно от съобщение на Илон Мъск в Twitter. Компанията успя да достигне заложените производствени тиражи на евтиния си електромобил, но сега се бори отчаяно с недостига на превозни средства за доставката на складираните готови коли.

Кризата е толкова дълбока, че през уикенда Мъск призова за доброволци, които да откарват автомобилите до центровете за доставка, защото се очертавало седмицата да бъде "напрегната". В опит да се справи с проблема Tesla дори започна да предлага услуга за доставки до дома на клиента.

Производството на собствени ремаркета за автовози звучи като доста екстравагантна идея, но компанията има опит с нестандартните решения. Експерти от автомобилната индустрия и до момента се дивят на хрумването на Илон Мъск Tesla да изработва самостоятелно седалките на електромобилите си, за да не зависи от подизпълнители. Почти целият бранш преотстъпва производството на подобни трудоемки части с ниска печалба на специализирани компании.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Driving pleasure

    3 13 Отговор
    Да... щото то ще е много евтино и няма да отнема време! Дивотите на друсания са безкрайни

    Коментиран от #9

  • 2 smeh

    6 9 Отговор
    Човека, все нещо го спъва...все нещо не му достига. Лош късмет го гони от клетвите на петролните магнати. Хахаха. Бройки има, ама не могат да ги доставят...хахаха. Лъжа от аматьор за аматьори...Да покани тогава собствениците да дойдат сами да ги си вземат от завода.
  • 3 Електрошок

    7 2 Отговор
    Това на снимката изглежда много добре!

    Коментиран от #4, #6

  • 4 Driving pleasure

    1 4 Отговор

    До коментар #3 от "Електрошок":

    Ми това е Semi, който преди 2020 няма как да излезе на пазара... А проблема с автовозите е, че липсват тураджии - в сащ се търсят над 50 000 тираджии... ама няма... друсания и да и да направи автовози пак не става :)
  • 5 гост

    4 1 Отговор
    Те и сега правят разнос с тези камиони, няма значение какво ремарке ще му сложат, дали е закрито или открит автовоз. Важното е, че могат да произвеждат бройките, другото е следствие от лошата организация на работата и прекалено оптимистичните процеси на работа. Мъск си мисли, че след като е разчел нещо по план, то ще стане точно така до секундата и до последен детайл, а реално не се получава така и закъснение след закъснение води до поредната издънка и несправяне с доставката на колите. Не е случайност, че изпълнителните директори напускат компанията, прекалено много стрес и нереалистични изисквания, които натоварват повече от другите компании.
  • 6 Random

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Електрошок":

    Щото е мод за GTA V
  • 7 Джуган

    3 4 Отговор
    В продължение на повече от 100 години автомобилните компании работят над усъвършенстването както на ДВГ, така и на маркетинг, продажби, доставки, складова база, части, сервизно обслужване и т.н. Илончо решава че ще прави всичко по различен начин. Вариантите са два: той или е гений какъвто досега не сме виждали, или е ловък измамник със зомбирани клиенти и инвеститори. Нещо напоследък зачестиха изцепките и фокусите, така че наближава Видов ден за Тесла.
  • 8 Ranbo Silek

    5 0 Отговор
    Тесла имат завод в Тилбург и там също произвежда автомобили които доста често вече се срещат по европейските пътищата. Има и почти навсякъде зарядни станции. Явно търсенето е много голямо.
  • 9 Да да

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Driving pleasure":

    Интересен ще е момента,когато твой познат или съсед след 4-5 години си купи Тесла! От сега ти знам репликите които ще му кажеш и после премятането ти на 180 градуса когато те закара донякъде,било по работа или за кеф! Когато нещо има недостиг,логично е да се започне производствито му! След като няма свободни автовози,защо да не се произведат?Или факта че ще е трудно и ще изисква време е равен на това да не правиш нищо? Ами да легнеме и да умираме,защото да се работи,понякога е трудно и досадно. А дали с тези автовози ще може да превозва и други коли ? И дали няма да ги избие след 2-3-4 години или викаш който вземе автовоз и фалира :D