Last news in Fakti

26 Септември, 2018 14:16 3 308 3

Продажбите на Harley-Davidson в Европа растат

  • harley-davidson-
  • продажби-
  • европа-
  • бойкот

Въвеждането на по-високи мита и призивите на Доналд Тръмп за бойкот на Harley-Davidson не са се отразили по никакъв начин на пазарните резултати на компанията в Европа. Дори напротив - печалбите ѝ на Стария континент бележат ръст, съобщава Bloomberg.

Според статистиката от 2005 г. насам продажбите на Harley-Davidson в Германия са се удвоили и американският производител вече има пазарен дял от 6.4%. За сравнение този показател при Kawasaki е 7.2%, а при Yamaha - 7.4%.

Според Bloomberg тези успехи се дължат на усилията на Harley-Davidson да се адаптира към европейския пазар. Компанията не само разполага с широка дилърска мрежа, а предлага по-тесни мотоциклети, подходящи за улиците на Стария континент, по-богато оборудване и екстри като точка за достъп до интернет, като в същото време удачно пласира американското си потекло.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вносител

    7 3 Отговор
    Е това е единствената "американска" стока, която се внася от ЕУ ... останалото е само търговията на европейска енергия в долари ... и така се субсидира и помпа долара. Никой не се замисля, че в ежедневието не ползваме нищо американско, пък иначе имаме страх от санкции и т.н. - а реално ние с нищо не можем да отговорим, защото нищо не внасяме от там.
  • 2 Ivaylo

    2 0 Отговор
    Намерете си по-грамотни "статийджии" - "РАСТАТ" :D
  • 3 ДДД

    2 0 Отговор
    абе друго си е да сложиш харлей в гаража докато си караш хондата:)
    някой марки се купуват само за да кажеш че ги имаш