Last news in Fakti

28 Септември, 2018 09:13 4 256 14

Гумите Nokian сред големите с Dow Jones индекс

  • nokian tyres-
  • дау джоунс-
  • автомобили
Гумите Nokian сред големите с Dow Jones индекс - 1

Индексът за устойчиво развитие на Дау Джоунс (The Dow Jones Sustainability Index) представлява годишна оценка на големи, публично търгувани компании, изготвян от швейцарската организация RobecoSAM. За инвеститорите това е значима, цялостна корпоративна оценка на устойчивостта на една компания.

RobecoSAM оценява корпоративната устойчивост по финансови, социални и екологични критерии. Независима оценка от международна компания подбира заинтересованите страни – клиенти, инвеститори и служители - с надеждно описание за работата по отношение устойчивостта на компаниите.

През 2018, RobecoSAM покани над 3 500 от най-големите публично търгувани компании от 47 държави, за да участват в оценка за устойчивост. Въз основа на оценката, първите 10% от тези компании бяха включени в Световния DJSI индекс като най-устойчивите компании в света.

Nokian Tyres отново бе включена е в Световния индекс за устойчиво развитие на Дау Джоунс (Dow Jones’ DJSI World sustainability index). Компанията също така бе селектирана и за по-строго дефинирания Европейски индекс за устойчиво развитие на Дау Джоунс (DJSI Europe index).

Интересно е да се отбележи, че в 20 от общо 21 критерия за оценяването през 2018-а, Nokian Tyres е по-висок резултат от средната стойност за сектора на автомобилните компоненти в глобален мащаб.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Boko

    12 20 Отговор
    Спрете вече с тези реклами нокианките не стават това е

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Глупости говориш

    9 11 Отговор

    До коментар #1 от "Boko":

    Супер гуми са,нищо не разбираш.
  • 3 брех

    10 9 Отговор

    До коментар #1 от "Boko":

    Интересно мнение от човек каращ с китайски втора употреба ;)

    Коментиран от #4, #5

  • 4 Boko

    11 10 Отговор

    До коментар #3 от "брех":

    Аз карам с Мишлен но гроздето е кисело за такива като теб и за това се спират на тези гуми нокиан
  • 5 Да да

    8 8 Отговор

    До коментар #3 от "брех":

    А ти карал ли си с китайски, японски, чешки, корейски, сръбски, италиански, френски, испански, немски, английски, американски и др. гуми? Нокиан са по-зле от Пирели, а Пирели са с качеството на добра китайка! Най-добри са Мишлен и лицензните и, Бриджстоун и лицензни и Дънлоп! Не случайно това са и фирмите които обуват Ф1! Но ти можеш да си купиш каквото решиш! Само не ни натяквай смотаните Нокиан, разпадащи се в движение!

    Коментиран от #6, #14

  • 6 БатП

    6 2 Отговор

    До коментар #5 от "Да да":

    Не се излагай, Пирели неслучайно са толкова скъпи. За моята кола рънфлатките са два пъти по-скъпи от на Дънлоп и малко над Бриджстоун и Мишлен. На Мишлен още не съм пробвал, но без напрежение скриват шапката на Бриджстоун. Били на нивото на скъпите китайки, направо ходи се скрий!

    Коментиран от #7, #8

  • 7 Да да

    0 3 Отговор

    До коментар #6 от "БатП":

    Карал ли си с китайски гуми? Аз съм карал с Пирели и с китайки ! Едно към едно са, не знам какви караш и по кой показател скриват шапката на Бриджстоун? По-добре спират, по-тихи, по-издръжливи, по-икономични? И дали са били еднакъв клас? А цената ако е показател за качество, означава ли че като пуснат дрехи на разпродажба - 60% и качеството им пада? Като си купя резервна част от Косер турска за 100 лв. и оригинална от представител за 50 лв. коя ще е по-качествена?

    Коментиран от #9

  • 8 Гост

    3 2 Отговор

    До коментар #6 от "БатП":

    Остави го, той е редовния хейтър тук. Какво да очакваш от тираджия, който харесва миксери? Тръгнал да сравнява Пирели и Нокиан с китайски боклуци - УЖАС!
  • 9 Plameni

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Да да":

    Дай пример за по добра китайска гума от Pirelli ,и коя оригинална резервна част е на половин цена спрямо турска алтернатива.

    Коментиран от #11

  • 10 Байчо

    2 2 Отговор
    Такива карам на ремаркета на камиона, защото не стават за влекача и изкарват има няма 70 000 х.км,по малко от Матадора даже а на дъжд са галоши. Така че не ми ги хвалете
  • 11 Да да

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Plameni":

    По-добри едва ли ще са ,но с много близки показатели - https://www.primex-bg.com/sailun.html ,и това е на българския пазар! Ако искаш най-доброто,едва ли ще е на Нокиан или Пирели! Във Финландия е висок стандарта,а жабетата са царе на измамата! За цени на части - Отиди в Косер! После отиди в магазин който предлага части за марката автомобил и после в официален представител! Ако някой бие цената на туските части в Косер,значи са на промоция! Същите части в Германия са по-евтини! Вероятно там са по-некачествени!

    Коментиран от #12

  • 12 Plameni

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Да да":

    Pirelli и Sailun са с близки показатели само според теб,а според AutoBild Pirelli Cinturato P7 Blue е на 1 място ,а Sailun Atrezzo SH402 са на 39 място. " Много е малка" разликата.Само 5 метра по-дълъг спирачен път на сухо и на мокро напълно достатъчен за тотална щета или за отнет човешки живот.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 zero

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Да да":

    Формула 1 от 2011-а е с Пирели.