Last news in Fakti

3 Октомври, 2018 17:57 4 015 5

Honda инвестира $750 млн. в проект на General Motors

  • honda-
  • general motors-
  • автономен автомобил

Японският производител Honda инвестира $750 млн. (€650 млн.) в американската компания Cruise Automation, която принадлежи на General Motors, в рамките на общ проект за разработката на автономно превозно средство с широк спектър от приложения и внедряване на безпилотни технологии в серийно производство.

Honda планира да инвестира общо $3 млрд. в развитието на системи за автономно управление през следващите 12 години. Средствата ще бъдат вложени в дизайн, проектиране и производство на безпилотни возила и развитието на нови технологии. По предварителна информация бъдещите автономни автомобили на Honda и Cruise Automation ще станат част от услуга за споделено пътуване.

General Motors вече инвестира значителни средства в Cruise Automation за наемането на инженери и създаването на 100-ина експериментални прототипи. Компанията използва част от автономните автомобили за превоз на служители в Сан Франциско.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ежко бежко

    7 1 Отговор
    Не са сгрешили!Добър производител с огромна компания, огромни печалби!!!!!
  • 2 ГосТ

    0 6 Отговор
    Не стига че постоянно инвестират специалисти там,ами сега и кинти почнаха да инвестират. Ама нали ги пазят каубоите,на Окинава повече амери от японци има. Пазят ги от ядрена атака сигурно.

    Коментиран от #3

  • 3 гост

    7 3 Отговор

    До коментар #2 от "ГосТ":

    А ти къде искаш да ги инвестират , в Раша или в Иран или даже при надутите лъжливи шваби ? Е няма да стане , да не говорим , че ГМ е втория след Фолксваген в Китай по продажби , а заедно с Хонда нищо чудно да станат и първи !!

    Коментиран от #4

  • 4 гост

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Няма нищо общo G с Г!Дженерал звучи истински и красиво!!!!Но въпреки това +!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.