Last news in Fakti

9 Октомври, 2018 12:31 12 758 9

Huawei представи революционна батерия

  • huawei-
  • батерия
Huawei представи революционна батерия - 1

Китайците от Huawei Consumer Business Group представиха първата в отрасъла литиево силициева батерия. Идеята е, че чрез подобен род батерии значително ще се повиши възможността за бързо зареждане, като наред с това ще се обезпечи по-голяма безопасност на устройствата.

Новите батерии са покрити с триизмерна мрежа от въглеродни азотни съединения. Това покритие е синтезирано при относително ниска температура и може да има висока проводимост, което допринася за ултра бързото зареждане.

Китайците са патентовали новата батерия и най-вероятно в бъдеще ще я използват в своите телефони. За разлика от сегашните бързозарядни технологии, тази на Huawei използва относително нисковолтова и силно действаща формула, осигуряваща максимално количество ток при минимални загуби на ефективност и топлина.Huawei представи революционна батерия


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чичо

    28 5 Отговор
    Какво значи "силно действаща формула"?! Има ли слабо действащи такива?

    Коментиран от #2, #7

  • 2 гост

    50 1 Отговор

    До коментар #1 от "Чичо":

    High active - в превод. Бърз обмен на йоните. И нормална ли-йон батерия може да се зарежда бързо, но й трябва охлаждане, защото от движението на йоните се загрява и оттам риск и загуби се увеличават. Такива батерии чакаме, дано ги пуснат скоро и на нормална цена, а не на ултрависоки цени.
  • 3 Кон

    9 0 Отговор
    Мн добре
  • 4 ГГБ

    5 3 Отговор
    Дано да не трябват предпазни каски-'чила на юзерите ...

    Коментиран от #6

  • 5 Radko

    0 7 Отговор
    Huawei единия от недостатъците е, че когато напраеиш редица снимки и после ги пратиш например в messenger от Facebook се ипращат снимките рабъркано, и не може да ги подредиш последователно ако искаш
  • 6 Николай

    5 3 Отговор

    До коментар #4 от "ГГБ":

    Това да не е някакъв Самсунг
  • 7 Гост

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "Чичо":

    Неразбираемо е ,защото са превеждали с Гугъл преводач. Всъщност означава висока ефектифност,но някой трябва да прави проверка след превода. Добре,че сте обърнали внимание на тъпия превод.
  • 8 deadman1488

    0 1 Отговор
    КОЛКО ПАРИ Е
  • 9 Димов

    3 1 Отговор
    Айде ся да ги вкарат в електрокарите, че да намалят още малко времето за заряд.