Last news in Fakti

15 Октомври, 2018 11:21 3 093 4

Изкуствен интелект за Volvo от NVIDIA

  • volvo-
  • nvidia
Изкуствен интелект за Volvo от NVIDIA - 1

Производителят на премиум автомобили Volvo Cars и водещата в областта на изкуствения интелект (Al) IT компания NVIDIA, обединяват усилия в разработването на високотехнологичен компютър с изкуствен интелект за следващото поколение Volvo автомобили. Той ще бъде базиран на технологията на NVIDIA - DRIVE AGX Xavier и ще позволи на Volvo Cars да имплементира усъвършенствана технология в бъдещата си автомобилна платформа Scalable Product Architecture 2 (SPA 2). Първият автомобил с новата компютърна система ще се появи в началото на следващото десетилетие.

Споразумението ще задълбочи настоящото партньорство между Volvo Cars и NVIDIA. Миналата година двете компании стартираха съвместна разработка на системи и софтуер за полуавтономни автомобили. Новата технология ще се възползва от постиженията на NVIDIA в областта на изкуствения интелект и ще позволи на Volvo Cars да предприеме следваща сериозна стъпка към внедряване на усъвършенствани системи за подпомагане на водача и опции за персонализация в автомобила. Добавяйки възможностите за 360-градусово възприятие и система за мониторинг, тази иновация ще позволи на Volvo Cars да представи безопасно напълно автономни автомобили.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коментар

    3 0 Отговор
    И Аудито ми Има Интелект.Жената.🤗
  • 2 Ванче

    0 2 Отговор
    Шведите са по-запознати с големите телевизори.

    Коментиран от #3

  • 3 Киро

    0 6 Отговор

    До коментар #2 от "Ванче":

    Кви шведи, волвото отдавна не е шведско.Защо пишеш без да знаеш?
  • 4 Волво

    6 1 Отговор
    Волвото винаги ще си е шведско