16 Октомври, 2018 15:32 11 167 11

Германия нареди на Opel да изтегли 100 хил. коли заради дизелови манипулации

  • opel-
  • манипулации-
  • фалшификации-
  • дизелгейт

Германското министерство на транспорта изиска от Opel да изтегли 100 000 автомобила от моделите Cascada, Insignia и Zafira в рамките на разследване за умишлено фалшифициране на данните за вредните емисии на дизеловите им двигатели, съобщава Reuters.

През 2016 г. немският производител призна за наличието на специален софтуер, който изключва системата за пречистване на отработените газове в определени условия. Немците обаче настояваха, че са го използвали легално, възползвайки се от вратичка в законодателството.

По данни на Reuters транспортното министерство се е натъкнало на четири различни устройства за манипулация на вредните емисии в няколко дизелови модела на Opel още през 2015 г. Пето устройство е било открито в началото на 2018 г., за което през април е уведомена прокуратурата във Франкфурт. Миналия понеделник сътрудници на ведомството са извършили обиск в заводите на компанията в Рюселсхайм и Кайзерслаутерн.

В нарочно изявление ръководството на Opel отрича всички обвинения във фалшификации и възпрепятстване на разследването. Компанията ще обжалва решението за отзоваване на Cascada, Insignia и Zafira в съда. От концерна PSA, който купи Opel миналата година, отказват коментар.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Jack Bauer

    18 10 Отговор
    Краварите тактично се отърваха от Опел, сега попарата ще я сърбат франсетата.

    Коментиран от #2

  • 2 Язе

    11 4 Отговор

    До коментар #1 от "Jack Bauer":

    Опел в момента продава доста,каква попара,какви Шменти капели.Тук вече станаха пет различни устройства.Хихихих.Сигурно има 6,7,8,....N на брой различни устройства.

    Коментиран от #4

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 гост

    12 3 Отговор

    До коментар #2 от "Язе":

    Опел продава много точно заради французите, съчетавайки приятен дизайн с евтина и добра платформа. Реално само дизайнерското оформление е на Опел, другото се прави от ПСА. ГМ ги източиха на максимум и дори да хвалят инсигния, тя остава тежка и скъпа кола, няма да се учудя ако другата генерация й е базирана на платформа 508, която е лека и не й трябват много коне да се движи прилично.
    В момента излиза, че 5 германски производителя са били в картел да манипулират емисиите и разхода, а у нас немските са най-тачени, направете си изводите сами.

    Коментиран от #11

  • 5 Pk Пк

    6 10 Отговор
    Golf му е майката
  • 6 Гост

    5 7 Отговор
    ... и един мармот завиваше шоколада в калници от "Опел"...
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Коментара

    7 0 Отговор

    До коментар #7 от "SusanMiller":

    Тя ли е, Той ли е??? Иди ги разбери неграмотните тролове. Това с "Дизелгейт" беше ясно отдавна... просто Ваг го отнесе, другите ще мъчат да скачат между капките и да позабърсват след себе си.
  • 9 КРАЙНО ВРЕМЕ Е

    7 2 Отговор
    Тя цялата Германия е една голяма манипулация!!Мани,мани.....закривай!!!!!!!!!!!!!!
  • 10 селянин 1

    5 2 Отговор
    На всякаде..ауди глобени,порше,,индианските,,модели-глоба с манипулация,сега опел..картошкин нема с какво да си кара картофите.Тва вагаджите са долно племе..подлее вода и на другита,,швабски,,марки.
  • 11 Язе

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Опел нямаха читав дизел.Сега ако вземат дизели от PSA ще го бъде.PSA пък да вземат турбо бензиновите на Опел и ще дръпнат още напред.