19 Октомври, 2018 14:51 6 424 2

4G-смартфоните стават с големината на кредитна карта

  • смартфон-
  • е-ing-
  • кредитна карта
4G-смартфоните стават с големината на кредитна карта - 1

DoCoMo, един от най-големите мобилни оператори в Япония, анонсира т.нар. картфон. Той се нарича Card Keitai и е дело на компанията Kyocera. Екранът на иновацията е по технологията E-Ink, като от фирмата уверяват, че това е най-лекият смартфон в света. Масата му е само 47 грама.

4G-смартфоните стават с големината на кредитна карта

Дебелината му също е рекордна - едва 5.3 мм, а общите габарити на изделието са 91х55х5.3 мм. Екранът е с резолюция 600 x 480 пиксела. Големината на екрана 2.8 инча и въпреки, че е монохромен, на него се изобразяват и работят голяма част от приложенията.

4G-смартфоните стават с големината на кредитна карта

Това е базов телефон с голям набор от полезни функции. Така от Kyocera характеризират изделието си, което работи с процесор Snapdragon 210. Оперативната памет е 1 гигабайт, а вградената - 8 гигабайта. Батерията е с капацитет от само 380 мАч, но предвид ниската консумация на дисплея, издържа много дълго.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 асддса

    14 0 Отговор
    Е до преди няколко години всички бяха с такива размери. Не толкова тънки, но толкова малки.
  • 2 Jack Bauer

    5 1 Отговор
    От 5-6 години си търся смартфон само с е-инк дисплей (не с нормален + е-инк) и не намирам, освен някакви стартъп проекти. Дано това да го пуснат за продажба и извън Япония.