19 Октомври, 2018 19:24 1 611 2

С Kindle вече и във ваната

  • amazon-
  • kindle-
  • paperwhite-
  • четец-
  • електронна книга

Amazon пусна в продажба обновена версия Kindle Paperwhite с много по-тънък и лек корпус, по-голяма памет и по-равномерна светодиодна подсветка. Четецът най-сетне получава защита от вода по стандарта IPX8, което означава, че може да бъде потопен на дълбочина до 2 метра в продължение на 60 минути.

Новият Kindle Paperwhite вече поддържа и Bluetooth. Това позволява слушането на аудио книги от каталога Audible с безжични слушалки.

Четецът на Amazon има 6-инчов светодиоден дисплей E Ink Carta с плътност на пикселите 300 ppi и разделителна способност 1 072 на 1 448 точки. Дебелината на новия Kindle е 8.18 мм (9.1 мм за предишния модел) и тегло 182 грама.

От Amazon са обновили и софтуера на четеца. Той вече позволява добавянето на няколко профила и инсталиране на различни шрифтове. Обновлението ще бъде достъпно за всички "киндъли" от серията Paperwhite.

Моделът с WiFi и 8 GB вградена памет и реклама на заключения екран струва $130 (€113), цената на 32-гигабайтовата версия с WiFi и 4G LTE е $250 (€217). За модификацията без реклами (Special Offers) трябва да се добавят $20 (€17).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    0 0 Отговор
    не ме кефи тъч скрийн сериите, искам си старите бутони.
  • 2 Tervel bitcoin

    2 0 Отговор
    Време е вече всички таблети да станат безрамкови
    И да влязат в крачка с новата мода