29 Октомври, 2018 13:59 7 565 16

Руска секретна система за лицево разпознаване

  • лицево разпознаване-
  • система
Руска секретна система за лицево разпознаване - 1

Нова руска система, която до момента е била пазена в тайна, беше представена частично на изложението "Интерполитех-2018" в Москва. Системата е за лицево разпознаване, като за по-малко от секунда е способна да различи дори и еднояйчни близнаци.

Иновацията е предназначена за използване на обществени места и на мероприятия с много хора. Името и е "Папилон" и към момента се използва само от силовите структури на Русия за обезпечаване на безопасността на населението.

Руска секретна система за лицево разпознаване

Точността на разпознаване е 99%, като системата определя възраст, пол и емоции, а така също открива търсено лице сред тълпа от хора. Според руските специалисти, конкретен човек се намира само за няколко секунди.

По време на световното първенство по футбол в Русия е използвана подобна система, като тя е позволила задържането на 180 души, много от които отдавна обявени за издирване. Новата система "Папилон" е още по-съвършена, твърдят авторите ѝ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ванката

    85 1 Отговор
    колко е нова незнам но знам че когато военните покажат някаква свърх нова технология то тя е вече на 10 или 20г зависимост от вида технология...
  • 2 айся

    17 5 Отговор
    ааа дали е така...кой ще ни каже... определено не искам да тествам на свой гръб.

    Коментиран от #5

  • 3 Американец

    13 43 Отговор
    Нова, нова колко да е нова. Моя Айфон я има повече от година :) :) хахха
  • 4 Малко стари новини

    49 6 Отговор
    Много ви е старо разбирането за "ново", особено в областта на технологиите! Тази система не може да се нарече "нова" , още повече, че вече достатъчно широко се използва в Русия! Например в летищата на Москва! Това беше внедрено още преди 5-6 години! Същата система е купена и за новото летище на Истанбул, който е с капацитет от 200 милиона пасажери в година и е най-голямото летище в света.. (за сравнение, Хийтроу в Лондон е с капацитет от 75 млн). 7000 камери са вече монтирани в летището, което прави новото летище "опасно" за престъпници, които се издирват! А ние?!?.. ние за пореден път крещящо доказваме своята некадърност като даваме на концесия софийското летище и не пропускаме възможността да се хвалим с чужди успехи на фирмите участващи в концесията... Срамна работа..

    Коментиран от #6

  • 5 Липо

    10 1 Отговор

    До коментар #2 от "айся":

    Що бе ! Тествай я па може да ти хареса
  • 6 Милко

    13 3 Отговор

    До коментар #4 от "Малко стари новини":

    конкретната е нова, тоест с по-добри технологии. чети преди да пишеш глупости. Иначе такива системи има отдавна, тази е уж по съвършена

    Коментиран от #9

  • 7 гаранция

    19 3 Отговор
    Разпознава соросоиди на 100 %

    Коментиран от #13

  • 8 Радо

    14 6 Отговор
    Измислил го е Руснака!!!
  • 9 До милко

    10 3 Отговор

    До коментар #6 от "Милко":

    Милко, за разлика от теб аз бях на изложението Интерполитех 2018! И знам много повече, отколкото широката общественост може някъде да прочете! Така, че по-леко с изразите!
  • 10 Cvetan Peevski

    2 1 Отговор
    Разбира се най-новите се пазят зад девет врати в десета , и като дойде времето ще се пуснат на пазара ( цивилния разбира се ) . На военния пазар и в момента вървят Аукциони за уж нови технологии .
  • 11 Marinov

    4 1 Отговор
    Такива програми има някъде откъм 2005-та година,но тяхната сигурност е под 80% и то при наличия на солидни базови данни.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 антиджендар

    8 2 Отговор

    До коментар #7 от "гаранция":

    Напълно прав си. Разпознава ги не само лицево но и може да види кой со ро со и ден джендар е със страпон в задния двор
  • 14 Насраха се да лъжат москалите

    1 7 Отговор
    Те не могат един кибрит да произведат, тръгнали технологии да откриват. Може. След 200-300 години. Засега са на ниво с.пички. Единствената им доскоро конвертируема стока. Вече разбрахме, обаче, че най-красивите рускини са украинките. И тук дърво.

    Коментиран от #15

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 123

    0 0 Отговор
    Ще е по-добре да има система, която да разпознава и хора зад прегради. Защото ако човекът е с шал. слънчеви очила, бурка или Дядо Коледа...