1 262 12

Ставаме ли излишни? Роботи ще правят роботи

Ставаме ли излишни? Роботи ще правят роботи
Радослав Славчев

Международната технологична компания АВВ обяви, че е заделила сума в размер на 150 млн. щатски долара за строителството на завод, в който роботи абсолютно самостоятелно ще правят себеподобни.

Новият производствен център ще се нарича Kangqiao и ще бъде построен в близост до основния корпус по роботехника в Китай. Заводът на АВВ в Шанхай ще започне да функционира в края на 2020 година.

Ставаме ли излишни? Роботи ще правят роботи

Цялата информация за новите продукти ще се следи изкъсо от човешки персонал в корпуса по роботехника в Китай, като целта е при производството на роботи от роботи да не се стигне до нежелани аномалии.

Новият завод ще работи по нов гъвкав план на основата на взаимосвързани "острови", а не на фиксирани поточни линии. Автоматизацията ще е на цялата територия на завода, като включително и транспортните средства ще са автономни.


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • C3PO
  Отговор
  1 14:40  30.10.18
  Каква перверзия!

  Коментиран от #2

 • 2 14:40  30.10.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • измираме и последните
  Отговор
  3 14:48  30.10.18
  Богатите има трябва лукс, машини, техника, апарутра, имоти, коли , компютри, не емоционално, здравословно, адаптационно, квалификационно-променливия поради биологични закони и трудно управляем фактор човешки персонал, хора. Може да дойде време и да се направи Изкуствен интелект, който да е своего рода Бог.
 • гнида
  Отговор
  4 14:49  30.10.18
  Каквото си направиш , няма кой друг да ти го направи ! Остава съвсем скоро някой робот да реши , че човекът е променлива която е добре да клони към нула ......

  Коментиран от #12


 • Емил
  Отговор
  5 14:59  30.10.18
  Като са заменили конете с трактори, пак е имало подобни тъпи коментари! Човекът носи Божие подобие - Диханието и трябва се развива докато стане единосъщ с Бог, а не само да копа земята или да прави компютри. Човеците ще строят нови планети и галактики!

  Коментиран от #7

 • Прост и богат
  Отговор
  6 15:58  30.10.18
  (някой от) Богатите са най-големите тъпаци. Не само, че предизвикаха глобалното затопляне от чиста алчност, не само, че правят войни за печалби ами и поредната простотия - роботите и изкуствения интелект. То алчно, алчно, алчно да лапа и не мисли за по-далечни последствия.
 • Прав си но по принцип
  Отговор
  7 16:11  30.10.18

  До коментар #5 от "Емил":

  Прав си, ей един да удари десетката. Ще строим френдче, ама да не се спънем по пътя, че е много вероятно. Да не стане интелекта на Скайнета да ни го тури, подло, по роботски.

  Коментиран от #9

 • Брат ми
  Отговор
  8 16:38  30.10.18
  Супер, време е за това.Роботиката и изкуствения интелект ще бъдат в помощ на хората.Важното е контрола да бъде на ниво и нещата ще са ОК.

  Коментиран от #10

 • Брат ми
  Отговор
  9 16:40  30.10.18

  До коментар #7 от "Прав си но по принцип":

  Слагам ти + щото филма със Скайнет,винаги е възможен.
 • Салам Алеко
  Отговор
  10 17:38  30.10.18

  До коментар #8 от "Брат ми":

  2025 г. Първите роботи които ще могат да мислят и да смятат! Ще започнат да отглеждат и зеленчуци и и плодове и животни! И започва раят! Тези които командват ще намалят населението на света до около 300 милиона! И на земята ще бъде рай! Аз няма да съм в тези 300, а ти?
 • Jack Bauer
  Отговор
  11 08:54  31.10.18
  Дано само да им е читав изкуствения интелект че ... Facebook се наложи да спре изкуствения си интелект, след като той спря да следва правилата и започна да ги заобикаля, съобщават специализирани медии. Системата взела решение, че английският език е твърде тромав и неефективен и започнала да комуникира с отделните си части, търсейки нов метод на комуникация и преговаряйки кой е най-добрият. Информацията идва само дни, след като предприемачът Илън Мъск предупреди, че изкуственият интелект е най-голямата заплаха пред човечеството днес, а по-късно основателят на Facebook Марк Зукърбърг оспори твърденията му и заяви, че е оптимист. В отговор Мъск нарече познанията на колегата си в областта "ограничени".
 • Японеца
  Отговор
  12 09:32  31.10.18

  До коментар #4 от "гнида":

  Много филми гледаш, няма как да стане!

Напиши коментар:


Публикувай