Last news in Fakti

8 Ноември, 2018 17:11 33 307 65

Руските бои и гуми стават задължителни

  • автомобилна боя-
  • гуми-
  • русия
Руските бои и гуми стават задължителни - 1

Руското Министерство на промишлеността и търговията готви поправки в правителственото постановление № 719 за утвърждаване на промишлената продукция на територията на РФ, с които да бъдат подпомогнати местните производители на бои. За целта всички автомобилни заводи в страната ще бъдат заставени да използват само руски бои и гуми, произведени в страните от Евразийския икономически съюз (Армения, Беларус, Казахстан, Киргизия и Русия), съобщава "Комерсант".

Мярката ще бъде въвеждана поетапно. През 2020 г. за боядисване на леките автомобилите, сглобявани в Русия, ще трябва да бъдат използвани минимум 30% руски бояджийски материали, а за лекотоварните - поне 50%. При камионите процентът ще трябва да бъде най-малко 80, а за автобусите - 90%. Всички превозни средства, произвеждани на територията на РФ, пък ще трябва да се окомплектоват с гуми от Евразийския съюз.

Според експерти в момента в Русия не се произвеждат бояджийски материали с необходимото за автомобилната индустрия качество - дори в местните филиали на чуждестранни компании като BASF. Преходът към руски бои ще се отрази не само на качеството на автомобилите, а и на екологията и здравето на работниците в бояджийските цехове на автомобилните заводи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 българче

    168 39 Отговор
    Браво.
  • 2 баси живота

    125 211 Отговор
    Значи нямат автомобило строене никакво , сега и бои и гуми да слагат на таратайките...съвсем приключиха тия . Студа ли , водката ли им разказа игратяа

    Коментиран от #10, #53, #60, #62

  • 3 SAAB

    264 39 Отговор
    А при нас ефендито вдига такси , данъци , застраховки , ток , парно и бензин.........защото прожизвеждаме само патладжани !

    Коментиран от #7, #11

  • 4 И НАЙ-ВАЖНОТО !

    117 32 Отговор
    Суровините и материалите за изготвяне на тези бои и гуми . . . да не бъдат от омразния запад а от Евразийския икономически съюз . А така , точка ! Да ви видим ербаплъка и майсторлъка .
  • 5 НЯКОЙ

    120 44 Отговор
    умно решение
  • 6 Миризлив Пор

    153 24 Отговор
    Със лека промяна в закона стимулират местния пазар, местното производство от там заетостта. Когато има осигурен пазар и ясна финансова политика от страна на държавата много лесно се намира и кой да изръси "една торба пари" и да направи завод произвеждащ това което трябва. Само тук си менкаме законите през едни 6 месеца и се кланяме на някакви "зелени човечета" които само реват че екологията е мноого зле и никой не иска да инвестира докато не се наемат за скъпоплатени експерти да обяснят как няма да пречи на никой и на нищо.

    Коментиран от #33, #40

  • 7 ХА ХА ХА

    16 41 Отговор

    До коментар #3 от "SAAB":

    ТОЧНО КАТО ТЕБ ПАТЛАНГУЧИ !
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 кравар

    135 56 Отговор
    Евалата , така се гради икономика. Дреме им на руснаците за еврогейските и краварски санкции.
  • 10 ссср

    126 46 Отговор

    До коментар #2 от "баси живота":

    Не ги мисли руснаците евро джендър , карай си евро таралясника на 25 години и слагай гуми нов внос на 10 години , така поне си европеец.
  • 11 куку руку ку

    107 22 Отговор

    До коментар #3 от "SAAB":

    Грешиш! Патладжаните са внос от Турция. У нас произвеждаме само чума по овцете и свинете...

    Коментиран от #34, #42

  • 12 гост

    71 24 Отговор

    До коментар #8 от "ПЕШЕВ":

    Ти сега като си европеец какво имаш?
    Ако имаше нещо нямаше да висите по цял ден във интернета и да тролите.
  • 13 KOHCA

    20 15 Отговор
    a БРИКС какво стане не се чува

    Коментиран от #45

  • 14 може

    50 53 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Според експерти в момента в Русия не се произвеждат бояджийски материали с необходимото за автомобилната индустрия качество ................
    И как по-точно в Рус. ще поизвеждат нещо, което не могат да произведат ??
  • 15 Съюза

    90 31 Отговор
    Браво на руснаците така се прави който иска бизнес на твоя земя трябва да ползва твой суровини не като наще боклуци всичко внос и за българина един среден!!
  • 16 onq s konq

    59 75 Отговор
    ЕТО ГО РУСКИЯТ КОМУНИЗЪМ В ДЕЙСТВИЕ,охотно афиширащ се като "модерен капитализъм"!Безспорно ключовата думи в статията е "ЗАСТАВЯНЕ" на всички Заводи..."за нещо" което НЕ ИСКАТ по СВОИ СЪОБРАЖЕНИЯ...И не стига че България цели 45 год БЕШЕ "ЗАСТАВЯНА" ОТ РУСИЯ ДА КУПУВА ТЯХНА ПРОДУКЦИЯ И ДА ПРОИЗВЕЖДА ТОВА КОЕТО Е НЕОБХОДИМО ТОЧНО НА РУСНАЦИТЕ,ами определена ДИАСПОРА русофилско настроени искат пак да е същото,ама тоя път...ЗАВИНАГИ!

    Коментиран от #18, #37

  • 17 СКОРО ГО ОПИСЪХ ТОЯ КУРИОЗ

    71 22 Отговор
    ПОРЪЧАХ СИ БОШ ЗА ВОЯДЖЕРА СИ ОТ ТРЪМПЛАНДИЯ / ЩОТ МИ НАБУТАХА ДВА ПЪТИ БОКЛУЦИ/ .И ПОЛУЧИХ БОШ НА КОЙТО БЕ ЩАМПОВАНО НА КИРИЛИЦА И РУСКИ ; ПРОИЗВЕДЕНО В РУСИЯ

    Коментиран от #24

  • 18 Георги

    66 35 Отговор

    До коментар #16 от "onq s konq":

    А сега какво купуваш от демократична европа????? Боклуци но на двона по- скъпа цена и ГМО от фащ. Е това им са ценностите разруха на семейството и джендъри лизбиики.....Но ти тез работи не ги разбираш.

    Коментиран от #21, #27

  • 19 ТакаТака

    35 45 Отговор
    Добре, че е нефта, газа и алуминия иначе тази нация досега да станала като българската. Не са за високите технологии и произвеждането на нещо с високо качество, изискващо обединяването усилията на много хора е непостижимо за руснаците.
  • 20 Random

    42 33 Отговор
    Това ще има обратен ефект върху качеството и цената. Фирмите производители ще имат сигурен доход и могат да си правят каквото искат с качеството и цената на продукцията. По същата причина СССР се разпадна - "те се правят че ни плащат, ние се правим че работим".
  • 21 onq s konq

    43 35 Отговор

    До коментар #18 от "Георги":

    Наистина "тия неща" няма как да ги разбера,ЗАЩОТО СА ТВОИ НЕЩА!А реалността е,че за разлика от 45 годишното РУСКО ИГО сега ИМАМ ИЗБОР КАКВО ДА КУПЯ...за разлика от тогава.А това че ти си неплатежоспособен и си принуден да купуваш "боклуците" на Европа,търси вината в себеси!

    Коментиран от #22, #38

  • 22 Патето Яки

    41 18 Отговор

    До коментар #21 от "onq s konq":

    Имаш избор пък караш 20 годишна германска барака, вземи си купи ново бмв и тогиз се похваляй.
  • 23 Русия - Велика държава

    84 40 Отговор
    Така се прави, аз живея в Москва и съм много доволен. Работа има колкото изкаш, може да не е платена като в Англия например, но пак за 1000 евро е елементарно да си намериш. Има производство на какво ли не, коли всякъкви, Мерцедес, Ауди, Киа, Хюндай, Рено, Датсун, VW и т.н... бензина е на половина как-то и цигарите например, за парно и вода въобще не плащам, ток средно 300-400 рубли на месец ( около 5 - 6 евро ) за 6 години не съм вилял нито един циганин, навсякъде има камери и полицай, много от тях дегезирани да не създават паника, един път за 6 години видях как двама се скараха и се хванаха за яките, не минаха и 15 секунди и 4 полицая бяха при тях вече. Сами си правете изводите.

    Коментиран от #28, #32, #35, #64

  • 24 ПОЯСНЕНИЕ .БОКЛУЦИТЕ МИ ГИ

    5 4 Отговор

    До коментар #17 от "СКОРО ГО ОПИСЪХ ТОЯ КУРИОЗ":

    НАБУТАХА МЕСТНИ БГ. ФИРМИЧКИ.
  • 25 Чичо

    27 46 Отговор
    Глупости. Ще се изнесат производителите. Жалък опит на Путин да спасява икономиката. Има само едно решение - Путин сдава властта и истинска демокрация. Но това там не е възможно.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 РЗС

    28 32 Отговор

    До коментар #18 от "Георги":

    абе младеж, я не се излагай продукция произведена в ес е на светлинни години като качество от всичко китайско дето си докосвал, а за made in USA да не говорим. Ти виждал ли си нещо на което има тоя надпис, ела да ти покажа мултиканален усилвател за $8000, който е така изработен, че ще си помислиш че са го произвели извънземни. Дума няма да отварям за компании като апъл,защо са така търсени?
  • 28 Хер Отто Флик

    20 15 Отговор

    До коментар #23 от "Русия - Велика държава":

    Я кажи нещо за беспредела на ингушите, дагестанците, кабардинците....
  • 29 гост

    39 35 Отговор
    Баща ми навремето 82 година , купи от корекома една жигула , че за ладите тогава много се чакаше. Та тази жигула беше на 40 хиляди и с оригиналните си гуми както беше купена. Продадохме я 2016 година за повече пари от колкото тогава я беше купил . Я да вземат разбирачите и критиците и да ми обяснят как руски гуми на 35 години не бяха мръднали нито криви нито напукани. Колата я изкарвах от време на време преди да я продадем само лятото и не имала никакви проблеми. А наскоро купих един западен трошляк който беше седял две години без да се кара и като го подкарах и четирите гуми се разпаднаха напукани и криви а дота им беше на 5 години . Всичко европейско което възхвалявате и мислите ,че е по добро, вече се прави от отпадъци , няма нищо общо със това което било преди 2000 година, и коли и стоки и всичко е по голям боклук от китайските стоки.

    Коментиран от #31, #46

  • 30 Хер Отто Флик

    29 14 Отговор
    Не съм сигурен, че един Mercedes ще е по- голям боклук от Great Wall, ама карай, щом казваш....... Гроздето е кисело.....
  • 31 През 1982 година

    30 10 Отговор

    До коментар #29 от "гост":

    Офицялният курс на долара е левче. Купена е с бонове, ценна книга, около 6000. Не е истина, че си я продал за 6000 долара! Имах ВАЗ 21061, с четирите фара, нова 1994. 2016 година се купуваха само от цигани, на старо

    Коментиран от #43

  • 32 Дими

    31 9 Отговор

    До коментар #23 от "Русия - Велика държава":

    А-ха-ха...кажи моля те, точно къде в Москва да отидат две колежки за такава заплата, че само се оплакват от ситуацията там?
  • 33 Роко

    32 17 Отговор

    До коментар #6 от "Миризлив Пор":

    С лека промяна в закона създават изкуствена заетост на промишлеността. Праизводителя на автомобили е длъжен да слага руски бой и гуми независимо от качеството им (което разбира се е далеч от световните стандарти и няма и да ги достигне) съответно произведения автомобил ще е далеч след конкурентите като качество и ще се продава само в Русия. Прихода единствено в рубли (тоалетна хартия) води до липсата на капитали за развитие на технологиите от което следва и технологично изоставане. Къде ли го пробваха това? А да в СССР. Какъв беше резултата? СССР отдавна е в историята, а съветските автомобили предизвикват само отвръщение във всеки имал "щастието" да има такова чудо на техниката.

    Коментиран от #39, #44

  • 34 Гост

    11 5 Отговор

    До коментар #11 от "куку руку ку":

    И птичи грип произвеждаме.
  • 35 Роко

    32 19 Отговор

    До коментар #23 от "Русия - Велика държава":

    Според МФ на Русия средната заплата в Русия е 40 000 рубли ти твърдиш, че всеки може да си намери работа за минимум 1000 евра (това са някъде към 80 000 рубли ако не се лъжа). Големият въпрос е КОЙ ЛЪЖЕ? Ти или руското МФ?

    Коментиран от #36

  • 36 Роги

    27 20 Отговор

    До коментар #35 от "Роко":

    Прав е в големите мегаполиси е толкова заплата даже и нагоре,съвсем по друг начин стоят нещата в малките населени места.Но там живота е по евтин и с нашинска заплата тип 800-1500 лв.се живее добре.
    Има и села забравени от бога но полека ще си дойде всичко на място.Моля не плачете на чужд гроб,вижте ние в каква свинщина сме.

    Коментиран от #57

  • 37 НАТО ВЕЦ

    17 11 Отговор

    До коментар #16 от "onq s konq":

    Гений, на това се казва "протекционализъм" и като го прави бай Дончо, викаш "браво", а щом го е направил Путин: "Уууу, лош, лош Путин". Ай земете си оправете "мерилките".
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 москвич-ГОЛЯМА БРАКМА

    25 12 Отговор
    Защо всичко руско е боклук и става само за СКРАП ????
  • 42 Българин

    10 4 Отговор

    До коментар #11 от "куку руку ку":

    А бе тя и чумата е "европейска" ,само свинете и овцете са български, ВКЛЮЧИТЕЛНО И ДВУКРАКИТЕ !
  • 43 РЗС

    23 8 Отговор

    До коментар #31 от "През 1982 година":

    остави го тоя русолюб да си мечтае да продаде руска трошка за повече пари от нова, на лъжата краката са къси. Още че грам не му разбира главата от гуми и качество. Сравнява някогашни гуми със сегашните високотехногични. На ганьо не му е ясно,че хората в нормалните страни не умират с първата си кола, ами ги сменят през 3 години, така,че те дори не знаят че гумите се сменявали. Не били качествени, ми какво му разбира главата на ганьо като неговата лада едвам правеше 120км и то за 5 мин по нанадолното. Сегашните гуми трябва да могат да поддържат 200км в час за продължително каране с над два тона това отгоре. Иди обяснвай на русофили
  • 44 РЗС

    24 6 Отговор

    До коментар #33 от "Роко":

    погледни настроенията от изписаните от теб ФАКТИ. имаш минуси, за които се разбира, че русофилите в бг хич не са доволни от истината, не я признават и все пак искат същия строй както е било преди в бг. Защо? Отговора е прост, защото преди е могло да се краде от държавното, да се скътава на държавната си работа и ДА МУ СЕ ПЛАЩА. Това ценности на нормален човек ли са? Не! На хрантулници без грам устрем в живота, живеещи с родителите си до тяхното пенсиониране. Добре,че дойде демокрацията,за да могат мотивирани хора да намерят своя път нагоре, а мързелите да станат клавиатурни мишки, църкащи за невменяемия строй, в който са живели
  • 45 BG пич

    0 1 Отговор

    До коментар #13 от "KOHCA":

    Що ,ти да не си в БРИКС та питаш?
  • 46 нАКа 47

    29 7 Отговор

    До коментар #29 от "гост":

    Сложи ги тези гуми на някой автомобил, който може да вдигне повече от 100 км.ч., пък тогава ела ми обяснявай колко добри са съветските гуми. И кой е този смешник, който ти е купил ватнишкия таралясник на 24 години за повече от 6000 лева? Лъжеш та се късаш. Не става така мойто момче, не мож изкара и 10 рубли с тези вицове.
  • 47 эээ

    23 6 Отговор
    Кремълската шматка още ли не е издала указ руснаците да са длъжни по закон да са най-щастливи, най-умни и най-красиви?
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Пако

    8 5 Отговор
    Купих си зимни гуми от Австрия Нокиан и се оказа че са произведени в Русия.

    Коментиран от #50

  • 50 JEEP

    8 2 Отговор

    До коментар #49 от "Пако":

    Едно е Нокиан да построи завод в Русия и да зададе всичко (от качеството на суровините, технологичния процес, стандартизация и т.н) и съвсем друго е руснаците сами да си произведът нещо. То и на мойте гуми пише Южна Африка, ама 4та година нямам ядове, защото GoodYear си е GoodYear. Иначе съм карал руски зимни гуми с шарка на нокиан и да ти кажа за цената си бяха ок. Ние като имахме заводи за гуми, до къде се докарахме?
  • 51 Дръндеф

    9 0 Отговор
    Многото отдавна работници не боядисват автомобилите, правят го роботи
  • 52 Живко Абрашев

    4 9 Отговор
    Еми не знам колко имат и колко нямат възможност да произвеждат бои, но завода на Хонда в Англия получава всичките си бои за колите именно от Русия.... така че не се хабете да плямпате глупости като не знаете. Щом го вкарват като закон ще намерят начин да си обурудват всички заводи да могат да го правят. И съвсем между другото на този етап аз по добри гуми за туристически, и кросови мотори от руските не съм виждал. Да не говорим за новите им зимни автомобилни гуми... ще си надживеят колата... ама от къде да ги знаете тези неща като знаете само да хейтите но не и да се образовате поне малко
  • 53 Анани Куртев Пурков

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "баси живота":

    Началник, "автомобилостроене" е една дума, бе! Първо се научи да пишеш, тогава си ръси акъла навсякъде, вижда се, че не ти е в излишък. Такива като теб докараха Бъгария до този хал и още ни управляват!
  • 54 Караконджул

    3 9 Отговор
    Путин бавно бавно казва на американският хомосексуалист и на баба Анджи че времето им изтича . Скоро даже може да им оповести че Китай спира да произвежда електроника за Америка и Германия защото Си Дзинпин му е като нещо повече от брат ! И за концерни като ВМW които имат 80 % от колите си китайски часхи .....направо ще престанат да съществуват 🤣😂🤣😂🤣

    Коментиран от #58

  • 55 Геца

    11 4 Отговор
    Руснака не мисли за хората.
    Икономиката им е разбита.
    Опитват се да МАРОДЕРСТВАТ запада ама...Русия пашла...
  • 56 Роко

    6 3 Отговор

    До коментар #39 от "хари":

    В европейския нужник доходите са по-високи от тези в Русия. Примерно пенсията е 3500 рубли което е далеч под българската пенсия. При заплатите разликата е подобна. Цените в Русия са леко по - високи от нашите примерно с над средната заплата (40 000 рубли, масовата заплата е до 20 000 рубли) за Русия цените в Москва са ми леко височки. Но явно е така защото съм свикнал да разпускам за което ми стига заплатата в нужния на Европа.
  • 57 Роко

    9 3 Отговор

    До коментар #36 от "Роги":

    Явно Москва е забравено от бога селце според вас. Лекар стажант в Москва работи за огромната заплата от цели 15 000 рубли (как оцелява с такъв доход не ми е много ясно, но такава е реалността, не че след като му свърши обучението цъфва с крупната си заплата от 25 000 рубли), медицинска сестра взима между 12 и 16 000 рубли. Пак повтарям средната заплата за Русия според руското МФ е 40 000 рубли. В Русия има хора работещи за 1 милиард рубли. Въпрос за 50 лева: Колко работещи за 8 000 рубли (минималната заплата в Русия) се падат на един такъв човек, за да се получат заветните 40 000 рубли.
  • 58 Роко

    7 2 Отговор

    До коментар #54 от "Караконджул":

    Братът на Путин постъпва като всеки добър брат забива му нож в гърба. Докато малкия гномчо дрънка съветски скрап Дзинпин строй за хамерканчетата мега танкери с който Дони да си продава газта в Гейропа. Брата си е брат ама доларчетата в джобчето са друго нещо.
  • 59 СТАРОТО

    3 1 Отговор
    е това си е баш комунизъм по руский-като сложат на руските таратайки западни бои и гуми и руския боклук ще стане FYRST хахаха
  • 60 Браво

    2 4 Отговор

    До коментар #2 от "баси живота":

    Така се стимулира местното производство , а не се наливат пари в чужди държави !
  • 61 Иванов

    7 2 Отговор
    Руските бои са номер едно. Проблемът е, че хващат само на добре корозирала ламарина.
  • 62 СТАРОТО

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "баси живота":

    ...боярещника бе братче той еава мамата на руските пияндурници!
  • 63 1944

    1 0 Отговор
    русия поляга на дъното при безаналоговия "курск". време е еничарите да направят поредица от ленински съботници за спасение на грантодателите си.
  • 64 1944

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "Русия - Велика държава":

    единственото сигурно е, че никога не си стъпвал в русия. дано поне до града си ходил.
  • 65 Георгиева

    2 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг:
    Според експерти в момента в Русия не се произвеждат бояджийски материали с необходимото за автомобилната индустрия качество - дори в местните филиали на чуждестранни компании като BASF. Преходът към руски бои ще се отрази не само на качеството на автомобилите, а и на екологията и здравето на работниците в бояджийските цехове на автомобилните заводи- тези факти правят ли ви впечатление ? Кой на практика ще се облагодетелства - руската промишленост или тази от останалата част на Евразийският икономически съюз ?