Last news in Fakti

9 Ноември, 2018 10:31 2 694 2

Google ще ни следи и чрез... прахосмукачките

  • google-
  • irobot
Google ще ни следи и чрез... прахосмукачките - 1

Известният производител на прахосмукачки - роботи iRobot вече ще работи в партньорство с корпорацията Google. Идеята е да се събира информация за структурата на жилището.

Новите роботи Roomba ще са снабдени с камера с ниска резолюция, която ще прави снимки на помещението и така ще изучава жилището с цел по-добро почистване. Роботизираните прахосмукачки ще могат да се командват и от смартфона през Wi-Fi.

Google ще ни следи и чрез... прахосмукачките

Технологията се нарича iRobot Imprint Smart Mapping, а от Google вече искат да я използват и за други домашни джаджи. Чрез нея може да се контролира температурата в жилището, да се управляват стереоуредбата или осветлението.

Остава обаче въпросът: В какви ръце ще попадне тази информация? От Google заявяват, че няма да я използват дори и за рекламния си бизнес, но както знаем Google обича да нарушава границите на личното пространство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Ганю Ганев

    10 3 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Карай на баба с метлата и ще си спокоен