11 Ноември, 2018 11:30 14 673 19

Нестандартен метод за самозащита

  • самозащита-
  • светлина
Нестандартен метод за самозащита - 1

Нестандартен метод за самозащита е този, чрез използване на силни фенери и лазери. Макар и не специално предназначени за тази цел има много мощни лазери, които буквално могат да ослепят човек. Някои от тях са дори незаконни, но има и други с умерена мощност, които биха били подходящи за самозащита, пише security.bg.

Предимствата им са, че са почти безвредни, могат да подействат от голямо разстояние и ви дават време за бягство. Освен това са малки и практични. Лошото е обаче е, че изискват добър прицел, за да се улучи точно окото и макар да причиняват голяма болка и да заслепяват, не се знае как ще реагира „жертвата” ви.

Това може да ядоса противника ви дори още повече, а веднъж докопа ли се до вас, лазерът няма никаква съществена полза. Съществуват и специални, супер силни, фенери и прожектори, както и устройства тип светкавица, които при близък контакт с лицето предизвикват заслепяване и дезориентация, които биха ви дали време за бягство.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    45 6 Отговор
    Ами докато ми светкаш с фенерчето си идеална мишена за един 9мм. Тъкмо ще ме насочиш къде си. Истината е в лютивия спрей - не съм виждал бабаит който може да го "преглътне".

    Коментиран от #2, #4

  • 2 Дъдлю

    19 2 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    Или електрошок. Има фенери с електрошок вършат много добра работа.

    Коментиран от #18

  • 3 реалист

    23 1 Отговор
    От лупарата по-надеждно няма. Затова са и забранени, и ни баламосват с лазери, спрейове, толерантност...
  • 4 Изстрадал поданик на ЕС

    28 1 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    Истината наистина е в спрея, защото винаги после може да кажеш, че го носиш за защита от бездомни кучета! Това ще те спаси в съда, защото повечето бабаити и отрепки са покровителствани от полиция и често прокурора е на тяхна страна ако "загубят" схватката с жертвата! След като свърши спрея, стискаш го, за да ти уплътни удара и да продължиш съпротивата ако нямаш възможност за бягство или трябва да защитиш детето или жена си, които не могат да избягат. Въобще спрея си е най-добре при всички положения! Аз ползвам от онези с пространствен ефект, които правят облак и си ги поръчвам от САЩ - тук са забранени, защото са за мечки, обаче като им махнеш лепенките и нека после ходят да правят лабораторен анализ от лицето на бабаита, който остава няколко месеца с химически изгаряния и често с минимална загуба на зрение ако си го изненадал отблизо. Другото е, че прекъсваш възможността му да те вижда и да се защитава - можеш през това време да се справиш с другия или другите, защото гадовете рядко нападат сами, но пък после са заедно всички при разпознаването и пред съдебният състав...

    Коментиран от #6, #7, #8

  • 5 Песимиста

    4 10 Отговор
    Никаква полза няма от лютив спрей срещу пиян човек. Като студенти сме си пръскали спрей и в гърлото след няколко ракии.
  • 6 Реалист

    14 0 Отговор

    До коментар #4 от "Изстрадал поданик на ЕС":

    От тоя за мечки спира и да диша. За жалост са трудни за намиране.
  • 7 Haha

    6 22 Отговор

    До коментар #4 от "Изстрадал поданик на ЕС":

    Хайде вземи си и един за вълци чакам те да видим дали няма да си по гръб и флакона да ти е да не казвам къде, стига с тея глупости винкела си е винкел както и удариш все има ръб

    Коментиран от #9

  • 8 РЗС

    8 1 Отговор

    До коментар #4 от "Изстрадал поданик на ЕС":

    напиши от къде го поръчваш да си купя и за мен

    Коментиран от #17

  • 9 Реалист

    15 1 Отговор

    До коментар #7 от "Haha":

    Не само си смел но и глупав - СПИРАШ ДА ВИЖДАШ ОЩЕ НА 4 МЕТРА ОТ МЕН. А след това може сам да усетиш винкела ръб има ли. Пусни си малко клипчета в тубата за руски бабаити.
  • 10 от де

    5 0 Отговор
    ОТ къде мога да си намеря спрей >?

    Коментиран от #11

  • 11 Боби бирата

    6 0 Отговор

    До коментар #10 от "от де":

    Ами във веригите на dm има цял рафт със спрейове !
  • 12 бум бам

    9 0 Отговор
    Аз пък бих си взел от травматичните пистолети ОСА, да ги видим после тея с фенерчетата и електрошока.
  • 13 Гост

    2 0 Отговор
    кое точно е нестандартно на фенера? преди 20 години си купих един подобен, от едната страна уж ще заслепяваш жертвата, а с дръжката налагаш.
    ама много тежи за да се носи, трябва да видя за по модерен.
  • 14 jenya

    3 0 Отговор
    Я го нацелиш в окото, я не.
    Аз си нося малък спрей за самозащита в чантата. click
  • 15 Шабиха

    2 1 Отговор
    .44 Магнум и чук в главата за контрола.
  • 16 Адолф

    8 0 Отговор
    Правилините спрейове вършат добра работа, особено комбинирани с телескопична палка на ESP под якето. Тези, които са за мечки са чудесни ( и скъпи ), но за в колата. Има обаче едно евтино и гадно решение - спрей на BROSS за стършели - убива ги на място, бие точно на 5-6 метра и струва само 9 лв. Живял съм сред цигойни и зная как да се оправям с тях!
  • 17 Адолф

    9 0 Отговор

    До коментар #8 от "РЗС":

    Пиши в гугъла "Sabre red " и се наслаждавай на богат избор. Аз ползвам за джобен "Sabre red crossfire". Бие на 5-6м. Действа бързо и безотказно, на агресивни кучета също, не се влияе от вятър. Освен това има UV маркер, който не се измива над 72 часа, та полицията, ако си е на мястото може да установи нападателите. На "Sabre" има и мечешки варианти. Успех!
  • 18 Адолф

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "Дъдлю":

    Пробвал съм навремето китайска електрошокова палка ( уж 2 000 000V) с фенерче на мангал - доброволец ( дадох му 20 лв.). Психологическия ефект от включването от електрошока беше голям. Мангала първо взе да се отказва от теста "бате, ша ма убива това нещо бе" и едвам го навих за по-нататък. Ама като го тряснах за 1 сек. в корема - поразтресе се малко - и толкоз. После ми вика "бате, ама то почти не боли бе!". Имайте предвид неефективността на евтините ( под 150 лв.) електрошокове!!!
  • 19 Мари

    0 0 Отговор
    Момчета, кажете какъв фенер да си купя? Има голям избор , и не мога да преценя. Благодаря предварително , ако ми кажете.