Last news in Fakti

12 Ноември, 2018 11:39 4 996 29

Русия се отказа от задължителните руски бои

  • автомобилна боя-
  • гуми-
  • русия
Русия се отказа от задължителните руски бои - 1

Планът на руското Министерство на промишлеността и търговията да застави автомобилните заводи в Русия да използват само бояджийски материали, произведени в страните от Евразийския икономически съюз (Армения, Беларус, Казахстан, Киргизия и Русия), се отлага за неопределено време, съобщава "Комерсант".

Руските чиновници са се отказали от идеята след анализ на руската индустрия, който е установил два основни проблема. На първо място в Русия не се произвеждали суровини за бои, което правело удостоверяването на произхода им невъзможно. Той можел да бъде установен само по счетоводни документи, чието съдържание обаче производителите не били длъжни да разкриват без решение на съда.

Втората пречка и най-сериозна пречка била липсата на технология за производството на автомобилни бои с достатъчно високо качество. За сметка на това плановете "Минпромторг" да бъдат задължени компаниите със заводи в Русия да окомплектоват готовите коли само с гуми от Евразийския икономически съюз от 2020 г. били напълно осъществими и не са срещнали съпротива.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 един

    37 14 Отговор
    Демек сега ще продават хубаво боядисани таралясници с гуми галош

    Коментиран от #8

  • 2 баси живота

    36 14 Отговор
    Е неее. Както писах в другата тема - тея освен да правят водка за нищо друго не стават
  • 3 Руските свине

    34 11 Отговор
    осъзнават, че не могат да произведат нищо, което да е читаво и поне малко да върши работа, затова отлагат "за неопределено време"!

    Коментиран от #11

  • 4 Borislav Popov

    38 13 Отговор
    Рашкалиите нямат нито суровини, нито технологии, дори една проста атомобилна боя да направят ! Но затова пък оня ден кога излезе статията, че уж руснаците щели били да се отказват от вносната боя, местната рублерастня се скъса тук да ги възхвалява, колко били велики руснаците и колко умни били и бля, бля, бля !!!

    Коментиран от #5

  • 5 РЗС

    30 9 Отговор

    До коментар #4 от "Borislav Popov":

    то това не им е за първи път на руските чиновници да седнат на по кило водка да взимат съдбовни решения на цели производствени отрасли. На другата сутрин изтрезнели и го премислили. Българското русофил изпада в душевен делириум докато чете подобни патриотични махмурлииски статии и надълго и широко разисква темата в кварталната кръчма след като са мели улици до 5 часа. Великата им русия само с недосмислици ден след ден.
  • 6 К.К.

    22 3 Отговор
    Имат качествена боя, но само един цвят за военната техника ако боядисат всички коли с нея Москва целогодишно ще е като в американски филм.
  • 7 Ушанков

    17 6 Отговор
    Няма как някое свръхсекретно научно звено в Раша, да не може да направи такава боя. Все пак имат военно-космически сили, самолетоносач, боен самолет от почти пето поколение...
  • 8 Незнаещ

    23 23 Отговор

    До коментар #1 от "един":

    Разходи се на пазара и с радост ще откриеш, че поне на една от марките гуми между среден и висок клас пише: Made in Russia. После се върни и пак коментирай. Да с малки букви го пише, да марката не е руска - но факт, хората произвеждат качествени гуми, а не седят да пишат по формуните глупости.

    Коментиран от #9, #10

  • 9 Борис

    20 9 Отговор

    До коментар #8 от "Незнаещ":

    Много ти е верен ника НЕЗНАЕЩ, но лошото е че винаги ще си останеш такъв.
  • 10 Хер Отто Флик

    17 11 Отговор

    До коментар #8 от "Незнаещ":

    Малеееее, я да видим къде са тез руски галоши? На мотора си сложих бразилски Metzeler, ама за руски не съм чувал! Пък и като чуя за "СДЯЛАНО в ссср" или россии, бягам като от австралийски континентален тайпан!
  • 11 ванката

    15 17 Отговор

    До коментар #3 от "Руските свине":

    старнно защо ли нищо не върши работа от тяхната техника а същевременно няма горско без руски камион на 30/40г защо ли ...???сигурно защото са най-чупливи и неиздръжливи руските техники нали ? едно е да разбираш от техника друго е да изпитваш омраза към някого без дори да знаеш защо я изпитваш и като съчетаеш двете неща в едно резултата е твоя коментар...

    Коментиран от #12

  • 12 Хер Отто Флик

    21 7 Отговор

    До коментар #11 от "ванката":

    До Ванка с танка, ами защото им останаха в наследство от ТКЗС тата и АПК тата! Пък да сравниш руски таралясника, под който повече лежиш , отколкото да го караш със УНИМОГ или Щаер е просто смешно! Ванка, качвай се на танка и наоборот в маскву!
  • 13 Хер Отто Флик

    18 6 Отговор
    П.п. Ванка с танка, пък за грамотността ти, нямам думи. Върни се в "светлия социализъм" и кажи на учителите ти по български език и литература, да си скъсат дипломите и след това, да си направят харакири!
  • 14 Random

    19 3 Отговор
    Явно започват да изтрезняват.
  • 15 Хер Отто Флик

    23 8 Отговор
    Ще направя сравнение на корабните Главни Двигатели, щото бая време попътувах с корабите! На танкера "Осъм" (японска постройка 1978а г) ГД беше японски IHI ZULCER, на него бях моторист! Пълна автоматизация с дата логер, японците още тогава искали да поставят и централен компютър, който да изнася данните за работата на ГД и дизелгенераторите направо на мостика, но нашите отказали- зер, скъпо им се видяло! Пей ❤️- безвахтено обслужване, след 17ч, заключване машинното, къпехме се и на софрата! На "Родина" - Brumeister & Wine" произведен по лиценз в ссср! На него вече бях палубен моряк, но виждах, какво става долу в машинното.... Постоянно спирахме посред Атлантика, било за смяна на сегменти, било за почистване на прозоръчните клапани или заради износени опорни лагери! Тръгнахме от Аржентина и като пристигнахме в Сетубал Португалия, мотористите ни напуснаха- избягаха, слязоха, купиха си билети за България и Прощай Григорий! Не издържаха момчетата на "качествената" руска техника!

    Коментиран от #16, #18

  • 16 РЗС

    20 5 Отговор

    До коментар #15 от "Хер Отто Флик":

    Ти си видял от първа ръка що за боклуци правят в русия. Не си само ти, те са милиони хора дето страдат от неграмотността и махмурлука на тази некадърна нация. Не се сещам за един единствен предмет, който бих поискал през живота си да притежавам произведен в русия. Това, че има продукция на чуждестранни фирми произведена в русия, не прави продукта руски или пък руснаците нещо повече от гаражни пияници. Чужди фирми отбрали 100 души персонал, който не пие и им е дал да сглобяват в помощ на цели центрове с роботи за 10 пъти по-малко пари като заплати. В гумите дето са произведени в русия е руска само водката дето вкарват под рубашката си нетрезвите руски индивиди.

    Коментиран от #17, #19

  • 17 Хер Отто Флик

    14 4 Отговор

    До коментар #16 от "РЗС":

    Между другото на руския лиценз на Brumeister &Wain му викахме "Баш майстор Иван".....
  • 18 ПРОБЛЕМА Е ЧЕ НЕ СИ С РУСКАТА

    6 15 Отговор

    До коментар #15 от "Хер Отто Флик":

    ШИРОКА ДУША. СЕ ГЛЕДАТЕ КЪК ДА ЛЕГНЕТЕ ДА СПИТЕ .НИКВА ОТГОВОРНОСТ.ПЪТУВАМ ПОЧТИ ВИНАГИ ПО МАЛКИТЕ ЧАСОВЕ И ТОГАВА ЗАРЕЖДАМ ГОРИВО. СИЧКО СПИ ПО БЕНЗИНОСНАНЦИИТЕ НА СЯКЪДЕ В БЕГЕТОТО. ИДИ ОТТЪК УКРАЙНА И АКО ВИДИШ БИНЗИНАДЖИЯ С МАРАТОНКИ ИЛИ ПАДАЩИ ГАЩИ А КАМО ЛИ ДА СПИ ....ОБАДИМИ СА ДА ТА ЧЕРПЯ ЛИМОНАДА....

    Коментиран от #21

  • 19 АЗ ЖЕЛАЯ ГАЗКА КАЛАШНИЦИ

    8 10 Отговор

    До коментар #16 от "РЗС":

    ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН И НАДЕЖДЕН БЕЗАНАЛОГОВ ПРОДУКТ ЗА ПРОЧИСТВАНЕ НА МАЙКА БЪЛГАРИЯ ОТ МРЪНКАЛНИЦИ И ПОЛИТИКОМУТРИ......

    Коментиран от #22

  • 20 1944

    4 5 Отговор
    путинлар паша чок акбар. аферим, балък ефенди.
  • 21 Хер Отто Флик

    4 5 Отговор

    До коментар #18 от "ПРОБЛЕМА Е ЧЕ НЕ СИ С РУСКАТА":

    О да, тъкмо с моята работа като охранител в порт Бургас, ще легна да спя! И то в американска фирма, където като застъпил на смяна се регистрираш с електронна карта, проверяват те с дрегер за алкохол и наркотици, вземаш си от личната каса леля Берета и имаш да следиш около 20 ина камери!

    Коментиран от #23

  • 22 Хер Отто Флик

    7 4 Отговор

    До коментар #19 от "АЗ ЖЕЛАЯ ГАЗКА КАЛАШНИЦИ":

    Винаги ли си толкова агресивен? Определено или пиеш твърде много, или имаш тежки психиатрични проблеми, което те прави опасен на пътя!
  • 23 ОХРАНИТЕЛ- НАЙ ДОЛНАТА СГАН

    4 7 Отговор

    До коментар #21 от "Хер Отто Флик":

    И КОЛКО НЕЗАКОННО РАЗТОВАРЕНИ КОРАБА С ПЕТРОЛ ,, ИЗТЪРВА"" АААА ТИ ГИ ОХРАНЯВАШ НЯКОЙ ДА НЕ ГИ ВИДИ НАЛИ.....

    Коментиран от #24

  • 24 Хер Отто Флик

    12 6 Отговор

    До коментар #23 от "ОХРАНИТЕЛ- НАЙ ДОЛНАТА СГАН":

    Петролния терминал е в Росенец, той е на руснаците и Лукойл! Тъй че, за скъпите горива ревизия на тях! Бих се радвал Теxaco shevron, British petroleum, Petrobras, Shell и Agipp да стъпят с горивата си на наша територия, но уви, хората са умни- за тях ние сме руски протекторат, населен с червени жаби с главен жабок- рундьо радефф!

    Коментиран от #25

  • 25 МИ КУПИ СИ БИНОКЪЛ И ГЛЕДАЙ

    6 8 Отговор

    До коментар #24 от "Хер Отто Флик":

    КО ТИ ПРЕЧИ.КЪТ ВИДИШ НЕЩО ПИШИ ВЕДНАГА ТУКА ИЛ ТИ НЕ СЕ АГРЕСИВЕН А УМРЯЛА КОКОШКА- ОХРАНИТЕЛ.

    Коментиран от #26

  • 26 Хер Отто Флик

    6 4 Отговор

    До коментар #25 от "МИ КУПИ СИ БИНОКЪЛ И ГЛЕДАЙ":

    Бягай пред някой Лукойл да протестираш!

    Коментиран от #28

  • 27 Роги

    2 0 Отговор
    Може ли да поясните в кой брой на вестник Комерсантъ е статията,че нещо не я открих.Или леко ни хлъзвате да гледате сиир.
  • 28 ЯВНО СИ ПИЛ НАФТА ТО И НИКА ПАЛЯЧОВСКИ

    1 2 Отговор

    До коментар #26 от "Хер Отто Флик":

    КАТ СА ВИДИ ЧЕ СИ ОТ ПАЛЯЧО ОТ ЦИРК БАЛКАНСКИ 🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐒🐒🐒🐒
  • 29 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    1 3 Отговор
    Ужким имали повече елементи от менделеевата таблица обаче немали суровини за боя хахха щели на марс да ходят пък немали технология дето да прави хубави авто бои хахха имали хиперзвукови ракети и не знам кво си обаче порше требваше да доставя двигател за бараката на жужето вожд там муахахахах