Last news in Fakti

14 Ноември, 2018 10:21 2 440 9

Вече и краш тест по руски

  • краш тест-
  • русия-
  • runcap
Вече и краш тест по руски - 1

Абревиатурата NCAP, е част от названията на болшинството от рейтингите за безопасност на автомобилите и се разшифрова като "програма за оценка на нови автомобили". Тази оценка обаче не е всестранна, а е от гледна точка на безопасността - активна и пасивна.

По света съществуват няколко национални и международни програми за оценка на безопасността на колите, които се отличават по своята методика и критерии. Има европейска, две северноамерикански, латиноамериканска, азиатска, австралийска, китайска и японска програма. А сега вече има и... руска.

Тя се нарича RuNCAP и се прави съвместно от изданието Авторевю, НАМИ, МАДИ и Росстандарт. По думи на създателите на тази програма, целта е да бъдат отчетени пътните спецификации, както на автомобилите, продаващи се в Русия, така и на пътните особености в страната. Първият краш тест беше на Hyundai Solaris.

Още една причина да се прави отделна методика за Русия е различното оборудване на автомобилите, които се продават на местните пазари. Най-общо казано, заради по-евтините версии, които се продават в Русия се налага да отпаднат някои от системите за безопасност в автомобилите, които са налични в по-развитите пазари по света.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    12 7 Отговор
    Росстандарт е много съмнителна държавана организация. На времето работех в един голям открит железен рудник в Русия и според Росстандарт, радиационния фон бил уж такъв, че можело спокойно да влезеш в рудника и работиш ! Но когато дойдоха едни канадски специалисти да монтират някакво минно оборудване, след като измериха радиацията със своите си уреди, веднага си вдигнаха чукалата ! Просто после канадците казаха, че при такава радиация те никога няма да влязат вътре в дупката, но руснаците си работеха там най спокойно, понеже тяхния стандарт им позволявал.
  • 2 Женя

    8 7 Отговор
    Дайте ни водка и не ни мислете.
  • 3 фжр

    9 3 Отговор
    Ми логично е да има друга оценка за автомобили, които и без това се произвеждат само за Русия с друго оборудване и различно разположение на елементите. 10см. разлика може да ти коства живота!
  • 4 Random

    5 3 Отговор
    Че те от 70-те имат - ARCAP. Води се от АвтоРевю и е по стандартите на EuroNCAP. Не виждам смисъл от това новото RuNCAP
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 грузинец

    1 1 Отговор
    какво значи "болшинство" сложете преводач от руски
  • 7 537

    0 0 Отговор
    Ударът в тила който шофьора получава го паралицира поне в 50% от случаите.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 1944

    0 0 Отговор
    а стиска ли ви да тествате новия уаз патриот? руски специалисти го определят като смъртоносен при удар.