Last news in Fakti

20 Ноември, 2018 10:48 8 128 19

Bentley на газ

  • bentley-
  • arnage-
  • агу-
  • газова уредба-
  • русия

Когато са сглобявали на ръка този Arnage, занаятчиите от фабриката на Bentley в Крю надали са подозирали каква съдба го очаква в безкрайните степи на Русия. Там бензинът не е скъп, но разходът на ненаситния осемцилиндров турбодвигател на британската лимузина е принудил собственика да потърси услугите на газаджии от гр. Челябинск.

Bentley Arnage се произвежда от 1998 до 2009 г. Под предния капак работи 6.75-литров мотор с мощност между 456 и 507 к.с., чиито корени могат да се проследят до 50-те години на миналия век.

Тежкият над 2.5 тона британец ускорява от 0 до 100 км/ч за 5.8-5.5 секунди и вдига 270-290 км/ч. Как се отразила газовата уредба на динамичните характеристики си знае само собственикът, но при подобен резерв от мощност едва ли е драстично.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майстора

    104 9 Отговор
    Че какъв е проблема да кара на газ?
    Газът е по- чисто въглеводородно гориво от бензина, оставя по- малко нагар по двигателя и има октаново число 100.

    Коментиран от #15

  • 2 Авто спеца

    34 18 Отговор
    Било е Бентли преди 20г.сега е уртак на джоба!
  • 3 ТАСС

    72 3 Отговор
    Русия ли , я застанете на някоя наша газстанция и вижте колко Бентлита , Кайени и S класи са на газ !!!!
  • 4 Кольо Дапа

    71 13 Отговор
    Не е срамно да караш на газ и е екологично. Дизелът е за камиони и автобуси а не за леки автомобили.
  • 5 Приятел на оня с коня

    73 10 Отговор
    По-добре Бентли на газ отколкото опел на бензин :D
  • 6 гост

    29 56 Отговор
    Ами за мен е унизително да караш Хамър, луксозен мерцедес или Порше Кайен и да го зареждаш на газ. Чисто финансово си на плюс, да, после околната среда е на плюс заради ниските емисии, да, но такива коли, скъпи и луксозни, се купуват и употребяват заради престиж и показност, а не за придвижване от т.А до т.Б без оглед каква кола точно караш. Едно е да газифицираш джип Хюндай, а съвсем друго е да го направиш това на джип Порше, Бентли или на лимузини като Ауди А8, Ес-клас и др. Това само показва колко малки душички ги карат.

    Коментиран от #7, #8, #9, #10, #13, #14

  • 7 Госттт

    36 7 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    “Купуват се и употребяват заради престиж и показност” силно казано, една кола си е за придвижване от т.А до т.Б , човека си има пари позволил си е кола може да си го кара на какво си иска, все пак си е негова. Стига сме гледали в паницата на другия. Малка душица по скоро не е този който кара на газ, а този който му завижда че кара хубава кола и от няма на какво да му се заяде карал на газ.
  • 8 асддса

    19 4 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Това че ти търсиш показност и се влияеш от меннието на другите не значи че всички са така. Аз такива коли ги харесвам, защото предлагат много повече от други обикновени автомобили като лукс, мощност, безпоастност и поведение на пътя. Изобщо не ме интересува какво мисли гошо с опела.
  • 9 Saiman

    27 3 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Много елементатно изказване. Няма значение каква кола караш щом може на газ защо не.!!! По твойта логика зачи тесла трябва да карат само социално слабите 😉😉
  • 10 Александър

    13 2 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Колко комплексарско изказване :D
  • 11 Нострадамус

    18 1 Отговор
    Виждал съм бензинов ЗИЛ на газ. Харчи 45-57 на 100 газ, ала бутилката му събираше 300 литра. По точно бяха три бутилки по 100 литра всяка, хитро разположени и хванати здраво. Колкото до това Бентли, руснака си е взел решение, направил го. Щом си е възможно, законно и т.н.
  • 12 ГОРАЗД

    9 0 Отговор
    Интелигентно решение!Като стана въпрос,тия двигатели държат ли на газ,че май и аз взех да ги позаглеждам тия Бентлита
  • 13 анонимен

    6 0 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Какъв престиж?Няма такова нещо ти ако си бизнесмен на място няма да караш гореизброените марки.Това да си дадеш последните пари за някаква уж престижна кола и после да нямаш пари за бензин си е срамота.Пред кого ще се фукаш по колата ли те посрещат и изпращат.Само в България псевдо богаташчетата гледат каква е колата.Дали Бил Гейтс кара хамър на газ?
  • 14 Метан

    10 0 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Само комплексар може да има комплекси от това че кара на по-евтино и по-чисто гориво.

    По скоро въпроса е дали имаш нужда от тази кола и второ - дали ще я газифицираш като хората или ще сложиш евтино решение.

    Какъв е проблема да караш кола на гориво различно от бензин/дизел ако колата е качествено направена - да не говорим ако заводски е така.

    Преди седмица имаше статия за заводско решение - влекач Ивеко на метан. Харчи 22 литра на 100 км в реален тест с товар. Това ако го сравниш с 30 литра дизел като пари и пробег от 1 000 000 км - лошо може да ти стане.
  • 15 Alfa Romeo 159 TI

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Майстора":

    Мисля че даже е 107, но не съм сигурен
  • 16 Кондйо

    4 0 Отговор
    Arnage е последния истински Bentley, красавец
  • 17 vute74

    9 0 Отговор
    Всички се ужасяват как скъпа кола може да се кара на газ,що за предрасъдъци не мога да разбера.Аз карам додж рам на газ и не ми дреме кой какво мисли.Колата си върви като на бензин.Ако ще да съм червив от пари пак ще карам на газ.В Украйна примено карат много 8-цилиндрови машини и всички са на газ( поне тези които засичам по родните бензиностанции).За мен е по-срамно караш кола за 1000лв.и да имаш телефон за 2000 и да ходиш на протест за високи цени на горивата.
  • 18 xxx

    3 0 Отговор
    Ако е течна фаза газта Бентлито ще си лети идеално
  • 19 Емил

    2 1 Отговор
    гост-страшно си елементарен